kornol Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam, musze zrobić szlif przy Cz-cie 125 model 516.Gość z salonu Suzuki polecił nam jakiegoś gościa, ale on nie wiem jaki ma być luz miedzy tłokiem a cylindrem przy setach i dopiero jak mu powiemy to zrobi szlifa. Czekam !! Przeniesienie do mechaniki nie bedzie chyba dobre, tu myśle że ktoś mi szybciej powie to co chce wiedzieć. Pozdrawiam Kornol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 8O z tego co ja wiem to np. jesli na tłoku jest wybite 55 mm (jego srednica) to tak naprawde sam tłok ma srednice 54,95 a srednica gladzi cylindra ma mieć 55 mm , co nawet wydaje się logiczne w przypadku CZ ten luz byc może musi być wiekszy, bo sprzet jest starszej generacji i może byc tak, jak chyba w duzym fiacie, że pod wpływem temperatury tłok i pierscienie puchną więc luz miedzy nimi musi byc wiekszy ale glowy nie dam sobie uciąć za te info :) jesli sam szlifierz nie wie , jaki ma byc luz to może jednak nie jest godzny zaufania? :idea: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 esli sam szlifierz nie wie ' date=' jaki ma byc luz to może jednak nie jest godzny zaufania?[/quote']u tego gościa szlify robi właściciel salonu Suzuki, wiec myśle że jest warty zaufania. mówisz wiekszy luz, ehem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 orientacyjnie 0,01 mm na każdy cm przekroju tłłokawg mnie robak dobrze podaje:-) Mirek [ Dopisane: 04-11-2005, 00:36 ]na każdy cm średnicy tłoka przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 a nie lepiej byłoby luz ustalić na poziomie 0,03-0,04 mm? Oczywiście, gdy posiadamy dobry tłok, oraz warsztat robi szlify z dużą dokładnością......, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 0.03 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 A Moze kup Tlok I zRop pop rostu 0.03 mm wiekszy cylinder Wiem ze szlify 2t wachają sie w granicach 0.03mm 0.05mm ale jak ma byc to ot nie wiem POzdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi