Domieniek Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 SPROBÓJ PATENTU Z GAZNIKIEM OD CZ 380 514 JAKBY CO TO PYTAJ Dobrze by było gdybyś powiedział coś więcej, trochę mnie to zaciekawiło :) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzier Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 SPROBÓJ PATENTU Z GAZNIKIEM OD CZ 380 514 JAKBY CO TO PYTAJ Dobrze by było gdybyś powiedział coś więcej, trochę mnie to zaciekawiło :PGażnik w Cz 514 rozmiar gardzieli 36mm, potęga ale polecam binga 54 rozmiar 38!!Jeśli chodzi o Dyfuzor do MZ to polecam z całą odpowiedzialnością, (ale tylko własnej konstrukcji!!) widziałem MZ u kolesia w olsztynie z takim dyfuzorem i maszyna zajebiście sie kręciła, górę miała oj,,,,,,,,,,,,,,, :D Moc myślę że ok 30KM!Dodam że moto miał zamontowany zawór membranowy skierowany bezpośrednio do skrzyni korbowej!Jeszcze parę słów o dyfuzorze, koleżka po prostu go sam zaprojektówał i wykonał!! Moim zadaniem żadna MZ nie ma szans z jego sprzętem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o Dyfuzor do MZ to polecam z całą odpowiedzialnością, (ale tylko własnej konstrukcji!!) widziałem MZ u kolesia w olsztynie z takim dyfuzorem i maszyna zajebiście sie kręciła, górę miała oj,,,,,,,,,,,,,,, Moc myślę że ok 30KM! Dodam że moto miał zamontowany zawór membranowy skierowany bezpośrednio do skrzyni korbowej! Jeszcze parę słów o dyfuzorze, koleżka po prostu go sam zaprojektówał i wykonał!! Moim zadaniem żadna MZ nie ma szans z jego sprzętem!!Kurde ta MZ'ka jest słąwna juz w całej Polsce!!! :mrgreen: DO simsonow rowniez sa robione te tłumiki. Strzałek pisał w motorowerach ze za czasowgdy mial simsona zakupił taki i na poczatku tak ja piszecie: wzrost mocy 0 tylko inny dzwiek! Rozcial dyfuzor i co? Siedza w srodku 2 kryzy ktore wyraznie blokuja spaliny a co wiecej koncoweczka tego wydechu nie jest przelotowa i rurka wewnetrzna jest poprowadzona do polowy dlugosci! Kryzy z dyfuzora oczywiscie wywalic. Koncowke rowniez trzebabylo rozciac, wsadzic nowa rurke siatkową a to wszystko owinąć wata szklana (fabrycznie wydech miały wygluszac kryzy-waty nie bylo). Podobno po takich zabiegach praca simsonka poprawila sie znacznie! Nie wiem jak z MZ'ka, ale skoro ktos ma 2 wydechy to moze zaryzykuje i zrobi to samo?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 najlepiej w MZ wygląda oryginalny tłumikz błyszczącym chromem. Te "sportowe" to lipy i nabijanie ludzi w butelkę.............a jak chcesz mieć dźwięk sportowego to można wywiercić sobie kilka dziurek u dołu i edzie to samo, a i wyglą lepszy......... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KRAZ Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 6 niemialem kiedy ale juz mówię o tym gazniku od cz uciąłem oryginalny kruciec tuż za kołnieżem mocującym oryginalny gaznik wykonalem w nim faze od strony gaznika o dosć łagodnym przejsciu za pomoca pilnika i kamienia szloifierskiego do wiertarki aluminium idzie pieronem. gaznik połaczyłem z przerobionym krućcem wężem z poldka tym giętym koło termostatu a właściwie jego kawałkiem średnica pasuje tylko opaska zaciskowa i ok. od strony filtra też pasi ale gumę tą częśc w puszce filtra uciołem na skos . do gaznika założyłem dysze 140 a nie 160 bo ją zalewało . paila od strzała tylko ytzeba było przelać na zimno. tłok miałem skrucony od stronu ssani o ok1,8mm . zdaję sobi sprawe że to tak na bolka oko ale samo podcięci spowodowało że etka kręciła sie 6300 do 4 biegu i 5800 na 5 bez problemu po załozeniu gaznika na początku nie widzialem większej róznicy ale etka miała lepszy ciąg na kazdym biegu . :P więcej też żarła i ok 7l. po powrocie do oryg. gaznika widzałem dopiero ile dawał tamten wydawało mi się ze etka barzo osłabła i naciołem się trochę przy wyprzedzaniu ,.miałem jeszcze polerke kanalów wiadomo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Mam sportowy tłumik w MZ 150 i jestem z niego zadowolony . Motorek zyskał na przyspieszeniu i mocy i nie wiem co wy mi tu pier$###cie że to nic nie daje . Ten tłumik jest bez przegród , ma lepszy przelot no i jest głośniejszy i w związku z tym planuje zrobić w nim regulowaną przegrodę bo sąsiedzi już się strzępią że im spać nie daje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi