Skocz do zawartości

tłumik do mz 251 orginalny czy sportowy

Jesse
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
SPROBÓJ PATENTU Z GAZNIKIEM OD CZ 380 514 JAKBY CO TO PYTAJ

Dobrze by było gdybyś powiedział coś więcej, trochę mnie to zaciekawiło :P

Gażnik w Cz 514 rozmiar gardzieli 36mm, potęga ale polecam binga 54 rozmiar 38!!

Jeśli chodzi o Dyfuzor do MZ to polecam z całą odpowiedzialnością, (ale tylko własnej konstrukcji!!) widziałem MZ u kolesia w olsztynie z takim dyfuzorem i maszyna zajebiście sie kręciła, górę miała oj,,,,,,,,,,,,,,, :D Moc myślę że ok 30KM!

Dodam że moto miał zamontowany zawór membranowy skierowany bezpośrednio do skrzyni korbowej!

Jeszcze parę słów o dyfuzorze, koleżka po prostu go sam zaprojektówał i wykonał!! Moim zadaniem żadna MZ nie ma szans z jego sprzętem!!

Jeśli chodzi o Dyfuzor do MZ to polecam z całą odpowiedzialnością, (ale tylko własnej konstrukcji!!) widziałem MZ u kolesia w olsztynie z takim dyfuzorem i maszyna zajebiście sie kręciła, górę miała oj,,,,,,,,,,,,,,,  Moc myślę że ok 30KM!  

Dodam że moto miał zamontowany zawór membranowy skierowany bezpośrednio do skrzyni korbowej!  

Jeszcze parę słów o dyfuzorze, koleżka po prostu go sam zaprojektówał i wykonał!! Moim zadaniem żadna MZ nie ma szans z jego sprzętem!!

Kurde ta MZ'ka jest słąwna juz w całej Polsce!!! :mrgreen:

DO simsonow rowniez sa robione te tłumiki. Strzałek pisał w motorowerach ze za czasowgdy mial simsona zakupił taki i na poczatku tak ja piszecie: wzrost mocy 0 tylko inny dzwiek! Rozcial dyfuzor i co? Siedza w srodku 2 kryzy ktore wyraznie blokuja spaliny a co wiecej koncoweczka tego wydechu nie jest przelotowa i rurka wewnetrzna jest poprowadzona do polowy dlugosci! Kryzy z dyfuzora oczywiscie wywalic. Koncowke rowniez trzebabylo rozciac, wsadzic nowa rurke siatkową a to wszystko owinąć wata szklana (fabrycznie wydech miały wygluszac kryzy-waty nie bylo). Podobno po takich zabiegach praca simsonka poprawila sie znacznie! Nie wiem jak z MZ'ka, ale skoro ktos ma 2 wydechy to moze zaryzykuje i zrobi to samo?? :mrgreen:

najlepiej w MZ wygląda oryginalny tłumikz błyszczącym chromem. Te "sportowe" to lipy i nabijanie ludzi w butelkę.............a jak chcesz mieć dźwięk sportowego to można wywiercić sobie kilka dziurek u dołu i edzie to samo, a i wyglą lepszy......... :mrgreen:

6 niemialem kiedy ale juz mówię o tym gazniku od cz uciąłem oryginalny kruciec tuż za kołnieżem mocującym oryginalny gaznik wykonalem w nim faze od strony gaznika o dosć łagodnym przejsciu za pomoca pilnika i kamienia szloifierskiego do wiertarki aluminium idzie pieronem. gaznik połaczyłem z przerobionym krućcem wężem z poldka tym giętym koło termostatu a właściwie jego kawałkiem średnica pasuje tylko opaska zaciskowa i ok. od strony filtra też pasi ale gumę tą częśc w puszce filtra uciołem na skos . do gaznika założyłem dysze 140 a nie 160 bo ją zalewało . paila od strzała tylko ytzeba było przelać na zimno. tłok miałem skrucony od stronu ssani o ok1,8mm . zdaję sobi sprawe że to tak na bolka oko ale samo podcięci spowodowało że etka kręciła sie 6300 do 4 biegu i 5800 na 5 bez problemu po załozeniu gaznika na początku nie widzialem większej róznicy ale etka miała lepszy ciąg na kazdym biegu . :P więcej też żarła i ok 7l. po powrocie do oryg. gaznika widzałem dopiero ile dawał tamten wydawało mi się ze etka barzo osłabła i naciołem się trochę przy wyprzedzaniu ,.miałem jeszcze polerke kanalów wiadomo. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Mam sportowy tłumik w MZ 150 i jestem z niego zadowolony . Motorek zyskał na przyspieszeniu i mocy i nie wiem co wy mi tu pier$###cie że to nic nie daje . Ten tłumik jest bez przegród , ma lepszy przelot no i jest głośniejszy i w związku z tym planuje zrobić w nim regulowaną przegrodę bo sąsiedzi już się strzępią że im spać nie daje .