Bart3z Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Kto się orientuje jaki jest numer koloru Yamahy FZ6 z 2006r. z mojego podpisu?Chodzi mi o kolor baku, bo będę kupował pług pod silnik i chcę pomalować na taki właśnie kolor :bigrazz: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) podobno pod siedzeniem jest jakies oznaczenie i po nr ramy podadza w serwisie.. podobno bo ja malem porobny problem i po nr ramy podali mi jakis kod ale to byl kod koloru dla yamahy.. w lakierni nic z tego nie namieszja... w koncu udalo mi sie na necie znalezc jakas tabele kodow .... zachowalem sobie na dysku na wszelki wypadek :) .. jak bede w domu to ci napisze. edit.przypomjialo mi sie jaka to stronka byla... boniek kiedys linka podawal... hiszpanska jakas biblio fazero cyz jakos tak... jak wpiszesz w przegladarce to powinienies znalezc.. edit2. http://www.fazer-hispania.com/biblia_fazero.htm Edytowane 18 Maja 2007 przez popek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Zanim zamówisz TPS'a, to jeszcze sprawdź czy nie da się go ustawić, gdyż może sygnalizować nie tyle usterke co właśnie błędne ustawienie. W książce do FZS'a jest to ładnie opisane, ale patrząc na Twojego nicka wychodzi mi na to, że książka do FZS Ci się nie przyda :P pozdr,ladzior z fazerem na wydaniu hmmm wychodzi na to, że nagle się rozregulował w trakcie jazdy przy 10 krpm (wtedy to wskazówka spadła po raz pierwszy) ? :) połączenie jest ok, bo sprawdziłem... a jest może jakiś patent na sprawdzenie samego czujnika? dzisiaj wyślę maila do Yamahy z pytanie o cenę i będę drżał do poniedziałku :) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 hmmm wychodzi na to, że nagle się rozregulował w trakcie jazdy przy 10 krpm (wtedy to wskazówka spadła po raz pierwszy) ? :icon_eek: połączenie jest ok, bo sprawdziłem... a jest może jakiś patent na sprawdzenie samego czujnika? dzisiaj wyślę maila do Yamahy z pytanie o cenę i będę drżał do poniedziałku :wink: ;) Jest jest, bez paniki.Zaraz Ci przekleje z intstr. pozdr,ladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 dzisiaj wyślę maila do Yamahy z pytanie o cenę i będę drżał do poniedziałku :) :biggrin:Jeśli numer z fiszek się zgadza to za oceanem taka przyjemność kosztuje 86$. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 przed chwilą odpaliłem na moment moto i obrotomierz chodzi normalnie. zobaczę jak zachowuje się w trakcie jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 No to poszlo: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M430532 Gdyby coś, to polecam się :icon_mrgreen: pozdr,ladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 podobno pod siedzeniem jest jakies oznaczenie i po nr ramy podadza w serwisie.. podobno bo ja malem porobny problem i po nr ramy podali mi jakis kod ale to byl kod koloru dla yamahy.. w lakierni nic z tego nie namieszja... w koncu udalo mi sie na necie znalezc jakas tabele kodow .... zachowalem sobie na dysku na wszelki wypadek :wink: .. jak bede w domu to ci napisze. edit.przypomjialo mi sie jaka to stronka byla... boniek kiedys linka podawal... hiszpanska jakas biblio fazero cyz jakos tak... jak wpiszesz w przegladarce to powinienies znalezc.. edit2. http://www.fazer-hispania.com/biblia_fazero.htmDzięki, że chciało Ci się szukać :wink: Ogólnie trochę tam tego jest i nie wiem co ściągnąć... :icon_rolleyes: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 usterka zniknęła. przypuszczam, że obrotomierz po prostu zwariował i przez pomyłkę pokazywał błąd :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Dzięki, że chciało Ci się szukać :D Ogólnie trochę tam tego jest i nie wiem co ściągnąć... :)Kolor Twojego sprzęta to będzie najprawdopodobniej "Bluish Silver" kod BS4Najlepiej podjedź do Yamahy, niech rzucą okiem na motocykl.Przy okazji znalazłem nawet fajny spojlerhttp://www.twistedthrottle.com/trade/productprint/3271/561/Tylko cena trochę wysoka. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) pod siedzeniem - przynajmniej tak jest u mnie - jest taka naklejka jakos dwie kropki sa jedna jest zamalowana i jest jakis kod wpisany... ten kod to pierwsza kolumna po lewej w linku ponizej. kolumna druga to kolor.. kolumna trzecia to kod mieszanki dla lakiernika http://www.fazer-hispania.com/manuales/cod...s_de_yamaha.pdf co do pluga to doszedlem do wniosku ze zrobie sobie sam... tzn zrobie rame, gosc od plastiku zaleje ja tworzywem...potem zrobi forme i z tego bedzie robil odlewy... naszlo mnie to przy okazji gleby jaka zaliczylem... (kiedy sciagnelem wszystkie plastiki do lakierowania - fantazja wziela gore) bede majstrowal nad przednia czasza wg wlasnego projektu i zadupkiem..maksymalnie podoba mi sie zadupek taki jak ma ducati monster i taki chce zrobic w fazerku tj zero plastiku za kanapa, swiatla cofnac pod kanape ograniczajac tym pojemnosc "bagaznika"... nie mam jeszcze sprecyzowanych pomyslow na przod, ale obecny (troche krzywy po glebie) jakos mnie razi w oczy... odnosnie baku tez mialem pomysl ... ale bak narazie sobie odpuszcze... narazie bede skupial sie na plugu .. reszta plastikow zajme sie jesli zajdzie koniecznosc ich wymiany (czyt. zalicze kolejnego szlifa - odpukac w niemalowane) Edytowane 19 Maja 2007 przez popek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 @ladzior widziałem Twoje ogłoszenie. wydaje mi się, że cena jest rzeczywiście wysoka biorąc pod uwagę, że FZS w starej budzie :-/. najlepiej zjedź z nią trochę i kufry wpisz jako opcję za dopłatą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 @ladzior widziałem Twoje ogłoszenie. wydaje mi się, że cena jest rzeczywiście wysoka biorąc pod uwagę, że FZS w starej budzie :-/. najlepiej zjedź z nią trochę i kufry wpisz jako opcję za dopłatą :flesje: Zostawie jeszcze kilka dni na próbe i jak nie bedzie żadnego maila, to odkręce całego winracka.Na szczescie sam to kupowałem i cały czas mam org. uchwyt pasażera :evil: pozdr,ladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Zanim zamówisz TPS'a, to jeszcze sprawdź czy nie da się go ustawić, gdyż może sygnalizować nie tyle usterke co właśnie błędne ustawienie. W książce do FZS'a jest to ładnie opisane, ale patrząc na Twojego nicka wychodzi mi na to, że książka do FZS Ci się nie przyda :) pozdr,ladzior z fazerem na wydaniuKsiążka się jak najbardziej przydała, zaś litrowa pszczóła fzs maja działa jak należy :biggrin: "Bandzior" to zamierzchłe czasy; odpokutowałem i choć nick pozostał, jestem już grzecznym chłopcem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Witam, planuje zmiane oleju i przy okazji moge zmienic srube spustowa na taka co ma magnesik (jesli fabryczna go nie ma). Moje pytanie brzmi: czy fabryczna sruba spustowa oleju w Fazerze 600 z 98 roku ma magnesik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi