mariano1981 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 a teraz pytanko o przyspieszenia.... :icon_twisted: jak osiągnąć optymalne przyspieszenie w FZ6S Fazer???? ciągnąć do końca na 1 czy wbić 2 szybciej (przy jakiej prędkości) ???? ile Fazerek wyciągnie na 1 biegu??? (mniej więcej), na 2 biegu itp??? sprawdzał ktoś z Was??? :biggrin: pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 witam problem z odpaleniem fazera stał od maja ubiegłego roku i teraz próba odpaleniai kreci ale nie odpalaco sprawdzic co może być przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano1981 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 ja bym rozpoczął działania od wymiany benzyny w baku.... mogła zwietrzeć przez tak długi czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 benzol swiece ... moze zawilgociał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Stawiam na świece, wykręć i wymień na nowe najlepiej. Pozatym najlepiej spuść benzyne z baku i dolej nowej :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jak jeszcze XJ mialem to miala ten sam objaw, wzialem aku do ladowania, podladowalem pradem C10 i odpalila na dotyk, moze Yamahy tak maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 witam dzięki za odpowiedz paliwo wlałem nowe moto udało sie odpalic na kable (aku juz osłab z tego kręcenia) no i nowy objaw zapala z trudem na ssaniu gdy sie troche zagrzeje to gasnie , wydaje mi sie ze chodzi tez na 3 gary ps moto stało bez dekla rozrusznika cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam dzięki za odpowiedz paliwo wlałem nowe moto udało sie odpalic na kable (aku juz osłab z tego kręcenia) no i nowy objaw zapala z trudem na ssaniu gdy sie troche zagrzeje to gasnie , wydaje mi sie ze chodzi tez na 3 gary Sprawdz jeszcze odpowietrzenie zbiornika paliwa. Spotkałem się już z sytuacją gdzie był zatkany odpowitrznik. Robiła się poduszka i pompa nie mogła wyciągnąc paliwa. Działo się własnie tak w Fazerku z 1999 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 a teraz pytanko o przyspieszenia.... :) jak osiągnąć optymalne przyspieszenie w FZ6S Fazer???? ciągnąć do końca na 1 czy wbić 2 szybciej (przy jakiej prędkości) ???? Z danych technicznych wynika, że FZ6 maksymalną moc ma przy 12000 obr na minutę, natomiast moment obrotowy przy 10000. Więc, żeby osgiągnąć najlepsze przyśpieszenia biegi powinieneś przełączać gdzieś pomiędzy 10-12k. Ale to są wartości maksymalne i osobiście nie wiem czy potrzeba aż tak kręcić silnikiem żeby sprawnie wyprzedzać. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 GRATULUJE :icon_rolleyes: :banghead: wszystkim takich pieknych maszyn :) :P No teraz jak zlot Fazerów zrobimy to bedzie co oglądać :cool: POZDRAWIAM Nie mogę się doczekać...:) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Sprawdz jeszcze odpowietrzenie zbiornika paliwa. Spotkałem się już z sytuacją gdzie był zatkany odpowitrznik. Robiła się poduszka i pompa nie mogła wyciągnąc paliwa. Działo się własnie tak w Fazerku z 1999 roku. no niestety nie jest to odpowietrzenie sprawdzałem wydaje sie ok ale moto dalej nie pali dzis w ogóle nie odpalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 no niestety nie jest to odpowietrzenie sprawdzałem wydaje sie ok ale moto dalej nie pali dzis w ogóle nie odpalił Jak odpalasz tylko na chwile i gasisz, to w podrecznikowy sposob zabijasz swiece zaplonowe (zwlaszczaNGK sa na to wyjatkowo czule). Jesli dysponujesz gotowka to kup nowy komplet swiec DENSO. Jesli nie, to wykrec wszystkie swiece i wyszysc je dokladnie. Potem naladuj aku i odpalaj.Jezeli zaskoczy to daj mu popracowac co najmniej kilka minut (tak by pracowal bez ssania i dobrze sie nagrzal). pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam, mam okazje zrobic sobie gmole do Fazerka, potrzebuje tylko jednego kompletu na wzor. Czy ktos z Warszawy lub okolic moglby pozyczyc mi gmoli na kilka dni? Chcialbym zrobic sobie takie: http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C04%5C29...342787-full.jpg lub takie: http://www.bikepics.com/pictures/717618/ W sensie sa takie same tylko ze zamierzam je pomalowac na czarno tak jak na drugim zdjeciu. Proszę o pomoc, odwdzięczę się :crossy: :icon_exclaim: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano1981 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 witajcie Fazerkowicze..... sprawdzaliście może w Waszych FZ6 Fazer, jakie są maksymalne prędkości na poszczególnych biegach???? :) 1,2,3,4,5 no i 6 :crossy: dzięki i pozdro dla wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 witajcie Fazerkowicze..... sprawdzaliście może w Waszych FZ6 Fazer, jakie są maksymalne prędkości na poszczególnych biegach???? :notworthy: 1,2,3,4,5 no i 6 :notworthy: dzięki i pozdro dla wszystkich!!! A czy Ty masz trzynaście latek, że sie tak tym wszystkim podniecasz i zadajesz takie pytania ?Przyjdzie wiosna to sobie sprawdzisz ile wyciąga. Oby Cie tylko do pobliskiego rowu nie zaniosło :) Mój Fazer wyciąga 200km/h na pierwszym przełozeniu i 100km/h na wstecznym :buttrock: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi