Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

CZY KTOKOLWIEK NA TYM SWIECIE MOZE MI ZALATWIC PRZEDNIA TARCZE DO FAZERA ?? FZS600 2000 (tylko jedna ... bo mi sie troszke wypaczyla :wink: :icon_idea: ) jezdzil bym na tej ktora jest ok ale hamowanie 70% lipieje :bigrazz: z tad tez moj nick :clap: :biggrin:

A ja ponawiam pytanie, czy ktoś wie jakie zaróweczki od podświtlenia są w liczniku?

I jeszcze jedno wymieniłem dziś klocki z przodu choć tamtych było jeszcze trochę odpowietrzyłem układ ale klamka daje się zamknąc do końca trochę mnie to zastanawia (wcześniej też tak było)

Nowych klocków nie chce zaszlichcić i czekam aż się ułożą... Ale czy powinna się zamykać do końca ;) ?

titto

ja wiem hehe, nie znalazłem żarówek razem z obudową (tą czarną) ale ja w swoim zrobiłem ta, ze kupiłem same żarówki (podobne do tych na choince) od puszek i za pomocą gumy wyciągasz stare przepalone i zakładasz zakupione nowe, jak nie wiesz jak wyglądają to wyjmij sobie na próbę jedną i spróbuj ją rozdwoić wtedy będziesz wiedział

miłego podświetlania

A ja ponawiam pytanie, czy ktoś wie jakie zaróweczki od podświtlenia są w liczniku?

I jeszcze jedno wymieniłem dziś klocki z przodu choć tamtych było jeszcze trochę odpowietrzyłem układ ale klamka daje się zamknąc do końca trochę mnie to zastanawia (wcześniej też tak było)

Nowych klocków nie chce zaszlichcić i czekam aż się ułożą... Ale czy powinna się zamykać do końca ;) ?

titto

po demontażu przedniego czy też tylniego koła zawsze dźwignia/klamka będzie się zapadać do końca. trzeba o tym pamiętać przed wyjechaniem na drogę. co trzeba zrobić? kilkanaście razy ją nacisnąć, mówiąc potocznie "podpompować" hamulce :icon_twisted:

nie wiem(nie pamięta) ile jest tych żarówek :icon_arrow:

CZY KTOKOLWIEK NA TYM SWIECIE MOZE MI ZALATWIC PRZEDNIA TARCZE DO FAZERA ?? FZS600 2000 (tylko jedna ... bo mi sie troszke wypaczyla ;) :icon_arrow: ) jezdzil bym na tej ktora jest ok ale hamowanie 70% lipieje :icon_twisted: z tad tez moj nick :icon_arrow: :icon_arrow:

Ja Ci moge załatwić :banghead:

Mam nawet takie dwie, tylko jedna z nich ma bicie, a druga jest łoki :D

Spzedam Ci jedną, druga dostaniesz gratis, zrobisz sobie łańcuch i powiesisz na szyi :D

Jakby co to wal na priv lub GG 1431750.

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

klamke przed wyjazdem z garażu rozpompowałem :icon_twisted:

po trasce jest troche twardsza fakt, ale cały czasz nie jestem pewien czy nie powinna być twardsza, choć co do dozowania siły hamowania nie mogę mieć zastrzeżeń, a zrobić stunt się nadal boje ;) (może zawias ustawić na max twardy)

Pozdro 600!

titto

Witam. Posiadam Fazera600 '98 niedawno pojawił sie u mnie problem z zacinającą sie stacyjką, nie moge włączyć zapłonu, nie wiem czym to jest spowodowane, może deszczem który niedawno mnie złapał? Da sie coś z tym zrobić ?

Witam. Posiadam Fazera600 '98 niedawno pojawił sie u mnie problem z zacinającą sie stacyjką, nie moge włączyć zapłonu, nie wiem czym to jest spowodowane, może deszczem który niedawno mnie złapał? Da sie coś z tym zrobić ?

Zacina sie? sproboj przytrzymac kluczyk w swoja strone i wtedy przekrecic go.. ja tak mam..

stacyjki wysiadaja po prostu musisz ja wyczuc i pociagnie jeszcze 50000 wsadzen ;)

stacyjki w motorach zaprojektowane sa na deszcz i gnoj wiec chodzi tu o jej wiek i o te male zabki nie o nic innego..

no mozliwe jest ze ktos ci majstrowal przy stacyjce to wtedy zapomnij o moich radach i filuj przez okno jak ja co noc :icon_twisted:

Dziś z pół godziny stałem nad tą stacyjką i tylko 2 razy mi sie udało włączyć zapłon :/ Nikt nie majstrował napewno..

Miałem dokładnie ten sam problem, który rozrósł sie do tego stopnia,że nie mogłem w ogóle przekręcić kluczyka ;)

Motocykl intensywnie eksploatowałem w deszczu i stał na parkingu przy zakładzie pracy, narażony na działanie czynników atmosferycznych :icon_twisted:

Najpierw wstrzyknąłem tam środek penetrujący, może to byc WD 40 lub inny podobny i rozruszałem mechanizm.

Później zaaplikowałem bardzo rzadki środek smarująco-konserwujący(Ambersil +40) i działa bez zarzutu do dzisiaj :icon_arrow:

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Witam ja mam to samo, chwilowo mi troche pomogło hehehe pare kropli oleju z patelni haaa ale kupie zwyczjnie odmrażacz do zamków, on nie tylko odmraza ale smaruje i konserwuje, po oleju chodzi troche lepiej wiec myśle ze odmrazacz pomoze. W puszcze w zamkach spisywał sie rewelacja.