pe_wee Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A ja jak zostawiłam moto w październiku tak dopiero teraz go odwiedziłam. Jaka była moja radość jak po tych wszystkich mrozach Fazerek odpalił od pierwszego strzała :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: No to pogratulować. Mój na pewno by nie odpalił bo akumulator zalega u mnie na zakładzie... Przynajmniej ma ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warren Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Pytanie: W jakim zakresie FZ6 FAZER mod. 2009 ma regulowane zawieszenie przód i tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek10 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) Przód nie ma regulacji, a tył tylko napiecie spreżyny. pozdr Edytowane 10 Lutego 2010 przez Maniek10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Nowość na sezon 2010... Ciekawe co to będzie. http://www.yamaha-motor-europe.com/fz8/ Ja poproszę wersję S - z full owiewką :bigrazz: Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) We czwartek miałem okazję przerabiać na przelotowy tłumik do FZ1 2007r .Ciekawa sprawa bo Yamaha wsadziła w niego 2 katalizatory jeden w kolektorze o długości 5cm a drugi w tłumiku tóż za exapem ale ten to już około 12-15cm długości. Wywaliłem z tłumika seryjną zawartość .Zwinąłem i założyłem przelot z blachy perforowanej nierdzewnej o średnicy 52mm.Owinięty on został wełną stalową nierdzewną i tkaniną szklaną rowingową.Pozostała pusta przestrzeń tłumika została wypełnione czymś podobnym do wełny mineralnej.Mam porobione zdjęcia z etapów przeróbki jakby ktoś był zaintresowany. Ponoć po samym wywaleniu katalizatorów Fazerek jeszcze na trójce idzie na koło ciekaw jestem jak będzie chodził po założeniu przelotu. Edytowane 21 Lutego 2010 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Co tu taka cisza?? Czyżby wszyscy w przypływie temperatury wyprowadzili swoje moto i nie mają czasu nic napisać?? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 No to ja napiszę: muszę wymienić w swoim moto: płyny hamulcowe (mają 3lata), chłodniczy(pewnie od nowości nie tykany) i świece (22 tys.km. zrobione na nich). Ale mi się nie chce :icon_razz: A wiosna tuż tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 świece (22 tys.km. zrobione na nich). Ale mi się nie chce :icon_razz: A wiosna tuż tuż... A moje mają już 29 kkm od nowości i też nie ruszane :P Także Twoje powinny jeszcze trochę pociągnąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 A moje mają już 29 kkm od nowości i też nie ruszane :P Także Twoje powinny jeszcze trochę pociągnąć ;) W związku z tym przetrzymam je do 30 tys :bigrazz: (nadmienię że nowe już leżą od 1.5 roku w szafie ) Dzięki za wsparcie :biggrin: Swoją drogą otworzyłem dziś Tymbarka i pod kapslem znalazłem napis: "Lenistwo uszlachetnia : d " Bardzo prorocze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Swoją drogą otworzyłem dziś Tymbarka i pod kapslem znalazłem napis: "Lenistwo uszlachetnia : d " Bardzo prorocze :wink: Łeee, chyba też sobie tymbarka sprawię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Kurczę ja też bym musiał się wziąć za wymianę płynu hamulcowego i oliwy. Ale jakoś nie mam na to czasu. Szukam jakiegoś używanego wydechu niekoniecznie z górnej półki ale jakoś nic nie ma. Ani na Allegro, ani na Ebay'u niemieckim czy angielskim... CHyba trza będzie dozbierać siano i kupić jakiś nowy. :banghead: Aczkolwiek wiem, że walory dźwiękowe zrekompensują mi uszczuplenie portfela o kilka centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Wierz mi warto.... :bigrazz: (jeden wyjazd w góry mniej i już :icon_biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 A jaki polecacie olej do fz6 z 2006r. Przebieg ok 5000km (pięc tyś.) Konkretnie chodzi mi o rodzaj i o markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Yamalube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A jaki polecacie olej do fz6 z 2006r. Przebieg ok 5000km (pięc tyś.) Konkretnie chodzi mi o rodzaj i o markę. Od 3 sezonów leje Castrola 10W40 - i nic się nie dzieje : nawet rama jest prosta :bigrazz: A tak serio - lej fullsyntetyka dobrego producenta, wymieniaj m.in. raz w roku z filtrem i będzie git. Nie ma co się nad tym spuszczać. Czy wlejesz Castrola czy Motula to z pewnością, który jest "lepszy" można by powiedzieć po dystansie 100, 200 tys.km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi