Lukasz87Rumia Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 hej mam pytanie, po zaliczeniu gleby moja owiewka i reflektor nadają się do wymiany, powiedzcie prosze czy do fazera z 2000 roku pasuje owiewka z 2003. Znaczy się bardziej mi się podoba nowsza owiewka z światłami bardziej spiczastymi i zastanawiam czy są jakieś różnice w przymocowywaniu takiej lampy, czachy (na alegro jest kilka tak przerobionych maszyn) oraz jak wygląda sprawa z bocznymi zastawkami, (element sprawiający że czacha i bak to 'jedna całość') dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 hej mam pytanie, po zaliczeniu gleby moja owiewka i reflektor nadają się do wymiany, powiedzcie prosze czy do fazera z 2000 roku pasuje owiewka z 2003. Znaczy się bardziej mi się podoba nowsza owiewka z światłami bardziej spiczastymi i zastanawiam czy są jakieś różnice w przymocowywaniu takiej lampy, czachy (na alegro jest kilka tak przerobionych maszyn) oraz jak wygląda sprawa z bocznymi zastawkami, (element sprawiający że czacha i bak to 'jedna całość') dzięki i pozdrawiam Pasuje, ale musiałbyś zmienić wszystko: stelaż, lampę, czachę, wypełnienia i lusterka. Ja bym jednak wrócił do oryginału - raz że możesz wykorzystać nieuszkodzone elementy (więc będzie taniej), dwa - nikt Ci nie będzie przy sprzedaży mówił że moto jest składane z kilku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 no i starsza owiefffka jest ładniejsza :) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 no i starsza owiefffka jest ładniejsza :) Też tak uważam - specjalnie szukałem fazera z przed "liftingu" (i nie chodziło o cenę). Ale to już rzecz gustu, a "o gustach się nie dyskutuje"... :wink: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 ptaqu jak brałem mojego fazera to obok stał nowszy model tańszy o tysiaka ale jakoś ten model bardziej domnie przemawiał i takim śmigam! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Panowie, Od dzisiaj mój FZS 600 jest już w innych rękach. Mam nadzieję, że kolejny właściciel będzie z niego zadowolony tak jak ja. Motocykl trafił do kolegi z forum, czy odezwie się tutaj i pochwali? Czas pokaże. Tym sposobem kończę swoją przygodę z FZS. Będę się starał odzywać i w miarę możliwości pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrowa Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Panowie, Od dzisiaj mój FZS 600 jest już w innych rękach. Mam nadzieję, że kolejny właściciel będzie z niego zadowolony tak jak ja. Motocykl trafił do kolegi z forum, czy odezwie się tutaj i pochwali? Czas pokaże. Tym sposobem kończę swoją przygodę z FZS. Będę się starał odzywać i w miarę możliwości pomagać. Nie rób scen chuopaq bo nadal bedziesz zalatywał Fazim tylko, że FZ1 (jak Ci wyda) i nizadługo dołączę do Cię na takowym rumaku :biggrin: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Nie rób scen chuopaq bo nadal bedziesz zalatywał Fazim tylko, że FZ1 (jak Ci wyda) i nizadługo dołączę do Cię na takowym rumaku :biggrin: :icon_mrgreen: Scen nie robię, w lament nie wypadłem :) FZ będzie w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 pytanie: kończy mi sie łańcuch w FZS i mam zamiar kupić cały napęd i tu pytanie jaki jest w naszych maszynach rozmiar łancucha 530? bo w serwisówce nie pisze, jest tylko liczba ogniw 110- troche porozglądałem sie po aukcjach i widze ze np. 525 jest tańszy niż 530 więć jeśli bede zmianiał łancuch plus zębatka to musze sie trzymać tych oznaczeń? wydaje się mi że postawie na RK oringowego wzmocnionego i zębatki JT tylko mnie teraz zastanawia to 530/525! wymieniał ktoś u siebie napęd? może podzieli sie spostrzezeniami? pozdrawiam Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 podpisuje się pod tym pytaniem, też mi się łańcuch skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) postawiłem swojego Fazerka do Liberty w Łodzi na zimowanie. Kupiłem do niego taki zestawik napędowy: łańcuch DID X-ring [DID50VM], zębatki SUNSTAR [tył 5601/48], [przód 511/15]). Możecie je znaleźć na http://sklep.scigacz.pl http://sklep.scigacz.pl/zestaw-napedowy-ya...ar-p-16646.html DID X-Ring w zupełności wystarcza, niepotrzebny jest jakiś DID X2 Super Hiper szmery bajery.. :icon_eek: Co do zębatek, zasięgając opini fachowców, podobnież zębatki Sunstara są lepsiejsze aniżeli JT.. (dlatego je zakupiłem :D) Zresztą, każdy kogo pytałem stawiał na Sunstara.. :icon_rolleyes: Tu macie fotę (nie wiem po co ale macie) :bigrazz: http://jaquzie.republika.pl/zestaw.jpg Tylko cena troszkę przeraża... 541,68zł :eek: Edytowane 23 Grudnia 2008 przez jaquzie Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 ja szukam zdecydowanie RK bo tańszy a jakość naprawde dobra-max do wydania na napęd mam 400/450 zł bo wydech w drodze i inne pierdoły. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skszatoo Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Na wstepie witam wszystkich bikerow. Chcialem zasiegnac porady czy nie znacie kogos zaufanego (osoba prywatna lub jakis komis) u ktorego mozna by bylo nabyc fazera z nadzieja przejezdzenia nim wielu sezonow bez wiekszych wpadek... W tym roku postanowilem zamienic swoj stary motorek (suzuki gs 500) na nowa maszyne. Juz od jakiegos czasu zakochany jestem w fazerku i nic mnie od tej decyzji nie odwiedzie! Ja preferuje model juz po liftingu... Glowna role gra stan techniczny oraz pieniadze (plauje przeznaczyc na moto ok.12-13 tys.). Bede bardzo wdzieczny za cenne wskazowki lub podpowiedzi... Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Z tego co piszesz to chyba chodzi Ci o model 02-03, za taką kwotę, na pewno znajdziesz coś dobrego. Nie sądzę aby ktoś Ci podał adres komisu w którym sprzedają dobre Fazery :P Proponuję porozglądać się po ogłoszeniach w necie typu allegro i otomoto i podobne, i pojechać z jakimś kolegą, który się zna na rzeczy. Ewentualnie wrzuć temat na forum z linkiem to wizualnie ocenią. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 jako że kupiłem wydech do mojego FZS to mam do sprzedania oryginalny tłumik w naprawdę dobrym stanie http://www.bikepics.com/pictures/1285032/ jak coś to PW Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi