Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

hej mam pytanie, po zaliczeniu gleby moja owiewka i reflektor nadają się do wymiany, powiedzcie prosze czy do fazera z 2000 roku pasuje owiewka z 2003. Znaczy się bardziej mi się podoba nowsza owiewka z światłami bardziej spiczastymi i zastanawiam czy są jakieś różnice w przymocowywaniu takiej lampy, czachy (na alegro jest kilka tak przerobionych maszyn) oraz jak wygląda sprawa z bocznymi zastawkami, (element sprawiający że czacha i bak to 'jedna całość') dzięki i pozdrawiam

hej mam pytanie, po zaliczeniu gleby moja owiewka i reflektor nadają się do wymiany, powiedzcie prosze czy do fazera z 2000 roku pasuje owiewka z 2003. Znaczy się bardziej mi się podoba nowsza owiewka z światłami bardziej spiczastymi i zastanawiam czy są jakieś różnice w przymocowywaniu takiej lampy, czachy (na alegro jest kilka tak przerobionych maszyn) oraz jak wygląda sprawa z bocznymi zastawkami, (element sprawiający że czacha i bak to 'jedna całość') dzięki i pozdrawiam

Pasuje, ale musiałbyś zmienić wszystko: stelaż, lampę, czachę, wypełnienia i lusterka.

Ja bym jednak wrócił do oryginału - raz że możesz wykorzystać nieuszkodzone elementy (więc będzie taniej), dwa - nikt Ci nie będzie przy sprzedaży mówił że moto jest składane z kilku.

Pozdro

Panowie,

Od dzisiaj mój FZS 600 jest już w innych rękach. Mam nadzieję, że kolejny właściciel będzie z niego zadowolony tak jak ja. Motocykl trafił do kolegi z forum, czy odezwie się tutaj i pochwali? Czas pokaże.

Tym sposobem kończę swoją przygodę z FZS. Będę się starał odzywać i w miarę możliwości pomagać.

Panowie,

Od dzisiaj mój FZS 600 jest już w innych rękach. Mam nadzieję, że kolejny właściciel będzie z niego zadowolony tak jak ja. Motocykl trafił do kolegi z forum, czy odezwie się tutaj i pochwali? Czas pokaże.

Tym sposobem kończę swoją przygodę z FZS. Będę się starał odzywać i w miarę możliwości pomagać.

Nie rób scen chuopaq bo nadal bedziesz zalatywał Fazim tylko, że FZ1 (jak Ci wyda) i nizadługo dołączę do Cię na takowym rumaku :biggrin: :icon_mrgreen:

Nie rób scen chuopaq bo nadal bedziesz zalatywał Fazim tylko, że FZ1 (jak Ci wyda) i nizadługo dołączę do Cię na takowym rumaku :biggrin: :icon_mrgreen:

Scen nie robię, w lament nie wypadłem :) FZ będzie w przyszłym tygodniu.

pytanie:

kończy mi sie łańcuch w FZS i mam zamiar kupić cały napęd i tu pytanie jaki jest w naszych maszynach rozmiar łancucha 530? bo w serwisówce nie pisze, jest tylko liczba ogniw 110- troche porozglądałem sie po aukcjach i widze ze np. 525 jest tańszy niż 530 więć jeśli bede zmianiał łancuch plus zębatka to musze sie trzymać tych oznaczeń?

wydaje się mi że postawie na RK oringowego wzmocnionego i zębatki JT tylko mnie teraz zastanawia to 530/525! wymieniał ktoś u siebie napęd? może podzieli sie spostrzezeniami?

pozdrawiam

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

postawiłem swojego Fazerka do Liberty w Łodzi na zimowanie.

Kupiłem do niego taki zestawik napędowy:

łańcuch DID X-ring [DID50VM], zębatki SUNSTAR [tył 5601/48], [przód 511/15]).

Możecie je znaleźć na http://sklep.scigacz.pl

http://sklep.scigacz.pl/zestaw-napedowy-ya...ar-p-16646.html

DID X-Ring w zupełności wystarcza, niepotrzebny jest jakiś DID X2 Super Hiper szmery bajery.. :icon_eek:

Co do zębatek, zasięgając opini fachowców, podobnież zębatki Sunstara są lepsiejsze aniżeli JT.. (dlatego je zakupiłem :D) Zresztą, każdy kogo pytałem stawiał na Sunstara.. :icon_rolleyes:

Tu macie fotę (nie wiem po co ale macie) :bigrazz:

http://jaquzie.republika.pl/zestaw.jpg

Tylko cena troszkę przeraża... 541,68zł :eek:

Edytowane przez jaquzie

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>
http://sites.google.com/site/jaquzie/

Na wstepie witam wszystkich bikerow. Chcialem zasiegnac porady czy nie znacie kogos zaufanego (osoba prywatna lub jakis komis) u ktorego mozna by bylo nabyc fazera z nadzieja przejezdzenia nim wielu sezonow bez wiekszych wpadek... W tym roku postanowilem zamienic swoj stary motorek (suzuki gs 500) na nowa maszyne. Juz od jakiegos czasu zakochany jestem w fazerku i nic mnie od tej decyzji nie odwiedzie! Ja preferuje model juz po liftingu... Glowna role gra stan techniczny oraz pieniadze (plauje przeznaczyc na moto ok.12-13 tys.). Bede bardzo wdzieczny za cenne wskazowki lub podpowiedzi... Pozdrawiam:)

Z tego co piszesz to chyba chodzi Ci o model 02-03, za taką kwotę, na pewno znajdziesz coś dobrego.

Nie sądzę aby ktoś Ci podał adres komisu w którym sprzedają dobre Fazery :P

Proponuję porozglądać się po ogłoszeniach w necie typu allegro i otomoto i podobne, i pojechać z jakimś kolegą, który się zna na rzeczy. Ewentualnie wrzuć temat na forum z linkiem to wizualnie ocenią.

:)