Skocz do zawartości

Zmiany w egzaminach na kat. A

blankaP
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałam, że od stycznia zmieniają się zasady egzaminowania na kat B-większość manewrów po mieście, kamery itd. Czy ktoś może wie, czy egzamin na kat. A też się zmienia?

I druga sprawa, do kiedy można zdawać egzamin? Kiedy kończy się sezon?

To jeszcze ja dorzuce pytanko :D

Jeżeli już rozpoczęłam kurs to zdaje według starych zasad?

I druga sprawa, do kiedy można zdawać egzamin? Kiedy kończy się sezon?

Blanka słyszałam że ośrodek egzaminacyjny prowadzi egzaminy dopóki pogoda się nie pogorszy (opady śniegu, mróz itp) i że jest to zależne od samego ośrodka (czyli nie ma żadnych odgórnych instrukcji, ani wyznaczonej daty)

Blanka słyszałam że ośrodek egzaminacyjny prowadzi egzaminy dopóki pogoda się nie pogorszy (opady śniegu, mróz itp) i że jest to zależne od samego ośrodka (czyli nie ma żadnych odgórnych instrukcji, ani wyznaczonej daty)

Właśnie tak jest. Ja mam egzamin 9 listopada. Rozmawiałem z panią, która ustala terminy i powiedziała, że w razie wpadki na egzaminie, jeśli pogoda pozwoli będzie jeszcze jedno podejście w tym roku, chyba że pogoda pozwoli dłużej (oby nie trzeba było).

Tak więc wszystko zależy od warunków, nie ma sztywno ustalonych dat zakończenia egzaminów.

Słyszałam, że od stycznia zmieniają się zasady egzaminowania na kat B-większość manewrów po mieście, kamery itd. Czy ktoś może wie, czy egzamin na kat. A też się zmienia?

http://www.mi.gov.pl/projekty/1037.html

Pod tym linkiem jest projekt i uzasadnienie zmian. O egzaminie na motocykl nic tam nie ma. Przynajmniej ja nie znalazłem niczego nowego.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

moja żona właśnie zdaje egzamin w Listopadzie i z tego co się informowała - po nowym roku są nowe zasady

ale co w tym zmieniać - egzamin jest banalnie prosty - raczej brak możliwości oblania

więc w czym problem

pozdrawiam

klaus

Z pierowtnych proponownych zmian pamiętam , iz na pierwsze moto po zdaniu na prawko miało byc ograniczenie pojemności.

Potem co roku można byłoby podnosic pojemnośc o 100.

Ale propozycja na szczescie upadła.

Pozdrawiam,

Beata