Skocz do zawartości

Hehe... Możliwe?? FZR 1000 `91 306km/h?? CBR 1100 300 km/h??

Rekomendowane odpowiedzi

Mój kumpel jeździ Hayabusą 340km/h. Tzn. tyle mu licznik pokazuje. Każdy przeciętnie poinformowany człowiek wie, że prędkościomierze oszukują jak cholera (szczególnie przy maksymalnych prędkościach). Co ciekawe ja swoją FJ 1100, w której mam silnik od 1200 (128KM) jak zamykam szafę to podchodzę pod 260km/h czyli tyle ile podaje producent. Zauważyłem jedną rzecz - czym motocykl nowszy tym większe przekłamania - wydaje mi się, że jest to spowodowane tą rywalizacją japońskich producentów o to kto wypuścił najszybszy motocykl. Masz Blackbirda i mozesz się pochwalic, że jechałes 320. A kolega ma Hayę i powie, że jest szybszy bo jechał 340. Czymś trzeba klienta zwabic do salonu nie?

• 1 rok później...

A ja powiem tylko tyle , że jeżeli motocykl faktycznie jedzie tyle ile podaje producent vmax jeżeli jechal by więcej to nie omieszkali by się tym pochwalić :buttrock: Wystarczy poszukać danych producenta i po sprawie :biggrin:

Na wskazania predkościomierza jest tak dużo czynników opowiedzialnych np.: ciśnienie w ogumieniu ... itd

pxs, archeolog, bo odkopałeś temat sprzed 3 lat, na dodatek już raz ekshumowany :biggrin:

dobra, zamykam dla porządku tą pogawędkę o bajeczkach z v-max. archeologów upraszam o zmianę piaskownicy ;>

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...