masta59 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mój kumpel jeździ Hayabusą 340km/h. Tzn. tyle mu licznik pokazuje. Każdy przeciętnie poinformowany człowiek wie, że prędkościomierze oszukują jak cholera (szczególnie przy maksymalnych prędkościach). Co ciekawe ja swoją FJ 1100, w której mam silnik od 1200 (128KM) jak zamykam szafę to podchodzę pod 260km/h czyli tyle ile podaje producent. Zauważyłem jedną rzecz - czym motocykl nowszy tym większe przekłamania - wydaje mi się, że jest to spowodowane tą rywalizacją japońskich producentów o to kto wypuścił najszybszy motocykl. Masz Blackbirda i mozesz się pochwalic, że jechałes 320. A kolega ma Hayę i powie, że jest szybszy bo jechał 340. Czymś trzeba klienta zwabic do salonu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PXS Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A ja powiem tylko tyle , że jeżeli motocykl faktycznie jedzie tyle ile podaje producent vmax jeżeli jechal by więcej to nie omieszkali by się tym pochwalić :buttrock: Wystarczy poszukać danych producenta i po sprawie :biggrin:Na wskazania predkościomierza jest tak dużo czynników opowiedzialnych np.: ciśnienie w ogumieniu ... itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Kolejny swiezak-archeolog :buttrock:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PXS Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Kolejny swiezak-archeolog :lalag:. Na forum napewno :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 pxs, archeolog, bo odkopałeś temat sprzed 3 lat, na dodatek już raz ekshumowany :biggrin:dobra, zamykam dla porządku tą pogawędkę o bajeczkach z v-max. archeologów upraszam o zmianę piaskownicy ;>jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi