olej-bc Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Raz nadsłuchując starszych kolegów motocyklistów usłyszałem ciekawą informacje. Rozmawiali oni na temat swych rekordów prędkości. Dowiedziałem się ciekawych rzeczy o FZR 1000 z `91 roku, która latała już w swej karierze 306 km/h, a jej kierowca nie ma nawet licznika (i nie posiadał), drugi kolega na troche lepszym sprzęcie chwalił się, że to niby on na Blackbirdzie (`99) wygarnął okrągłe 300 km/h (w co bardziej moge uwierzyć, ale czy..??). Czy to naprawde nie jest zabawne?? w ogóle możliwe są te prędkosci na rasowych rumakach, które nawet katalogowo nie wiedzą co znaczy 300 km/h?? Z tą Cebrą może bym uwierzył, ale stara FZR-ka :o PS: Jasne, że Blackbirdowi pisane jest 285 km/h w `98 bodajże roku :] Hehe :] Dziwne.... :]:] ...:::Bez obrazy dla powyższych motocyklistów... Są baaardzo spoko!! Po prostu chce upewnić się w niepewnym :/ i posłuchać opinii innych:::... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 moja cbr600f4 99r leci koło 270 ale wiadomo licznikowewiec nie widze problemu żeby CBR 1100 leciała troche wiecej... :-) ale wiadomo prędkość na liczniku zawsze trochę odbiega od rzeczywistości... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej-bc Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Rozumiem... Przy ZX636 zegary oszukują aż o 15 km/h!!!! :o:O:O Czy coś takiego :D:P Im szybciej jedziemy tym więcej licznik oszukuje :]Ale fajnie się słucha tego typu opowieści, ale rozumiem tych panów... Ja sam też troszke bym wkręcał... Albo sam sie pocieszał, że ten licznik jednak nie oszukuje... PS: FZR nie miala chyba budzików :] Teraz juz ma, ale jest sprzedana. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1221 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 kumpel na 636 leciał 270km/h a kolesie na zxr750 i yzf600 thundercat byli troche wolniejsi 260km/h (oczywiście wg. licznika:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 witam :D co do CBR1100XX to jest w sieci plik video na którym gościu ciągnie nią do 300km/h. każdy z nas mówiąc o osiągniętej prędkości ma na myśli tą którą odczytał z prędkościomierza, no chyba że damy się złapać na radar ;) (który też może się pomylić o chyba 5%) to dostaniemy wydruk :? POZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Włóż te opowieści między bajki. W drogowych testach Hayabusa i ZX12r ledwo osiągały 300 i to nie w każdym teście. Pozdro, Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 ale wiadomo prędkość na liczniku zawsze trochę odbiega od rzeczywistości... Nawet do około 15% :mrgreen: Wiec przy predkościach rzędu 300km/h jest to około 45km 8O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogol Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 dominik.vx800 pewnie chodzi ci o filmik który (przynajmniej u mnie) nazywa się [u]TVshow-CBR1100-TvReview-208sec.mpg[/u] , jest chyba nawet na mule do ściągnięcia. Paweł czyli wg. ciebie to nie możliwe i to po prostu tak wielkie przekłamanie licznika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Rozmawiali oni na temat swych rekordów prędkości. Dowiedziałem się ciekawych rzeczy o FZR 1000 z `91 roku' date=' która latała już w swej karierze 306 km/h, a jej kierowca nie ma nawet licznika (i nie posiadał), [/quote']ekhm, a na czym sie wzorował ze to 300 :?: Czyżby co całkiem popularne samochód obok :?: :lol: A może samolot :?: Nie nio tak powaga to mówił ze na czym sie wzorował ze to była taka prędkość :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 A moze zalozmy dzial "przedszkolaki i ich problemy egzystencjonalne" ?Jakbys sie troszke zainteresowal tematem, to wiedzialbys ze kazdy predkosciomierz oszukuje, jeden mniej- drugi bardziej. Nawet na forum bylo to pare razy walkowane. Po co zakladac tak bezsensowne i oczywiste tematy? A z ta FZR bez licznika to mnie rozwaliles- widze ze twoi "koledzy" sprzedaja ci ladne kity a ty wszystko lykasz jak male dziecko :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 widze ze twoi "koledzy" sprzedaja ci ladne kity a ty wszystko lykasz jak male dziecko :lol: Bo to jest małe dziecko :banghead: Do tej pory sie bawi kredkami w nosie ;) Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Młody kolega ma pasję, nie chce kupować tylko interesuje go wszystko co związane z danym modelem Kawy. A tu masz, wpadło kilku "dorosłych" i zburzyło młodemu temat. Dodatkowo robiąc sobie podwórko do wyzwisk. Gratulacje, wszyscy po punkcie. Proponuję powtórzyć to w innym temacie... Bo w tym Olej już się nic o GPZ nie dowie... To z innego tematu. Ale zastanawia mnie jedno:Co sie stało z waszymi punkcikami?I jak to Dominik napisał zaczeło sie w drugim temacie :-D Ps Fakt jak zobaczyłem bloga to mało z krzesła nie spadłem :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej-bc Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Oczywiscie nie wierze w opowieści tych znajomych. po drugie nie moge ich nazwać moi,mi kolegami bo tylko przysłuchiwałem się ich rozmowie noi przewieźli mnie kilka razy, więc nie są to tam jacyś koledzy. A temat ten poruszyłem, ponieważ chciałem to zobaczyć jakie wasze zdanie bedzie na temat bujnej wyobraźni niektóeych osób. Co jak co ale teoretycznie dość dobrze znam się na motocyklach i w nie które zdania po prostu nie potrafie wierzyć. Ale nie ma co się rozczulać nad czyjąś wyobraźnia... Co do mojego bloga to słowa kieruje do Andona: Rozumiem cię, nie musiał cie interesować mój blog i moze coś cie tam smieszylo, ale pozostaw to dla siebie. Ogółem dzięki za ostre słowa krytyki. To nie moja wina, że zakochałem się w motocyklu, który przeważa na tymże blogu i jestem gotów zrobić wszystko, aby okazać mój szacunek dla tych maszyn i kiedyś w życiu go zdobyć osiagając zamierzony wczesniej cel... Pozdro dla wszystkich i dzieki za wypowiedzi :) :) :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam Dawno temu miałem dokładnie taką FZrkę tylko że z power-comander-em dyno yedem i pełnym sportowym wydechem max speed 280 -290km/h i to z jego zegara który pewnie kiwał na 10-20 km/h obecnie mam GSXR-a 1000 K4 na akrapusku i tylko raz zamknełem 299km/h 295 ma bardzo szybko dalej juz sie ślamazarzy. Reasumując wielokrotnie byłem światkiem jak motory które jechały ze mną przekraczały 300km/h (oczywiście w wyobraźni właściciela) gdzie u mnie zaledwie 250-270 przestałem sie nawet upierac na wskazaniach to tak troszke jak z wędkowaniem czyli rybą i harym. Jak zmniejszysz rybę zgaszę lampę. :-D :-D :-D pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macciejj Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 cbr1100x300kmh.mpg http://www.scigacz.pl/?portlet=download/re...1100x300kmh.mpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi