Thomaszek Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 No ja mam nowy dowod wiec nie mam numerow. Wiec chyba nikt by sie nie zorientowal, ze jezdze na 80cc? Tylko gdzie mozna sam silnik kupic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Niby to ułatwienie z tymi numerami ale to też zacznie być chore bo trochę zaczynam się obawiać jak na motorowerach, które nie powinny przekraczać 50 ccm. i 49 km/h będą jeżdzić nastolatkowie z pomontowanymi silnikami o poj. 80 ccm i jeździć koło 100km/h.Myślę że coś wprowadzą żeby policjant mógł skontrolować czy jakiś młodzian nie smiga czymś na czym nie powinien chociażby z racji wieku czy posiadanych uprawnień.Tak samo jest ze skuterami oddławionymi które powinny jeździć nie więcej niż 50 km/h a śmigaja 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 To jak np do simsona wstawie silnik od mz etz 150 to jak jest Łapie mnie policja na liczniku mam 45 w dowodzie motorower to moga sie do czegos przyczepic?? A i na silniku nie bedzie pisalo mz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 no raczej to moze nie przejsc, bo policjant sie skapnie, ze troche za duzy ten silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Trza bedzie zamontować dodatkową blokade coby silnik nie zniknął z pojazda po dłuższym postoju :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Ja widziałem simsona z silnikem od mz 150 nie wygładal tragicznie(maze by sie nabrali) :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Faktem jest że nie sprawdzają na przeglądzie. Mój kumpel latem skończył budowę Golfa na wyścigi 1/4 mili i w papierach ma 1,5 a faktycznie ponad 2 litry i jakieś jeszcze tam cuda...Diagnosta nie głupi facet, więc się tylko uśmiechnął... :) Natomiast co do przepisu, to mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony to dobrze, bo mniej biegania i płacenia po urzędach, ale z drugiej strony znacznie zwiększa popyt na kradzione pojazdy. Pożyjemy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Dziennik Ustaw nr. 180 z dnia 20.09.2005Będę studiował jak kupię' date=' potem podam szczegóły.Na razie konkretne przypadki trzeba konsultować telefonicznie lub osobiście z diagnostą.[/quote']No właśnie, pojawia się pytanie... Przy pierwszej rejestracji nie będzie wątpliwości - bez numerów silnika, ale jeżeli kupimy używany, który miał wpisane w dokumenty nr-y silnika, co wtedy? Dobrze byłoby znać zasady, żeby nie tracić czasu na użeranie się z urzędnikiem, chociaż muszę stwierdzić, że wydział komunikacji na Bemowie jest wyjątkowo przyjazny petentowi: zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Wczoraj rejestrowałem pojazd który miał stary dowód rejestracyjny , czyli był wpisany nr silnika. Gdy wypełniałem wniosek o rejestrację, w rubryce nr silnika zrobiłem kreskę. Zrobiłem to celowo aby sie przekonać czy faktycznie urzędów nie interesuje silnik. Okazało sie ,że jest tak faktycznie, a w decyzji o zarejestrowaniu w tymże polu także urzędnik zrobił kreski. Czyli normalniejemy , silnik jest taką samą częscią pojazdu jak np. koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 a czy na silnikach nowych maszyn sa numery?? bo jesli tak,to policjant wstuka sobie w baze danych przedzial numeryczny i mu wyskoczy do jakich modelow byly montowane :idea: natomiast wiekszosc pewnie nie jest technikami i nie zorientuja sie bez tych danych co za silnik jest wsadzony. Ciekawe czy bedzie mialo to wplyw na sytuacje gieldowa, moze bedzie oplacalo sie kupic caly silnik a nie czesci, bo taniej i szybciej (bez papierkow) ..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi