marknt Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 mam na zębatkach w klr 250 przełożenie 1:3 (14/42) , czy przy wymianie tylnej na 45 zębów , polepszy się odczuwalnie przeniesienie momentu przy niskich biegach ,bo szybkość trochę spadnie , czy jest to zabieg mało znaczący 3 zęby - zmiana z 3 na 3,11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 3 zęby z tyłu to tak jakby 1 z przodu. Różnica będzie mało odczuwalna jednak poczujesz już, troszke ożywienie motocykla. Jak Cie nie bezie to satysfakcjonowało to zawsze możesz zmienić jeszcze o jeen ząb z przodu. Ja w DRce po zmianie 2 zębów z przodu bardzo odczułem różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 3 zęby to już coś i Klr pokaże pazurki. Jednak ja bym się pokusił o 4-5 jeśli bardzo nie zależy ci na prędkości a na przeżyciach w terenie :) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 jednym slowem , jak zmniejszasz zebatke przednia a zwiekszasz tylnia to efektem tego bedzie to ze motor bedzie zrywniejszy, bedzie bardziej reagowal na gaz , ale predkosc max sie zmniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 ale predkosc max sie zmniejszyi biegi bedziesz zmienial szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio.motocyklista Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Niedawno experymentowałem z przełożeniami w Simsonie i na początku miałem z tyły seryjną a z przodu 11 wyciągał ok 60 km/h i miał troche wiecej mocy niż zwykły simsonek,pózniej z produ nadal 11 a z tyłu 2 razy większąniż poprzenio,prędkość spadła do ok.30 km/h al moc miał taką ze z każdego diegu ruszałem spod świateł i na 2 biegu weżdzalem do domu po schodach(jakieś 12 stopni).Więc przełożenie ma duże znaczenie.O ile zębów pewnie padnie pytanie,otóz wswzystko zależy od tego ile motocykl ma zębów w zębatce seryjnie,wtedy można sprawdzic ile w niego włożyc zębów więcej lub mniej,z pomocą może tu przyjśc min. katalog larssona. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Przy okazji tematu. Mam orginalne przełożenie 15/43. Chciałbym sie dowiedziec jak wielką rożnice odczuje po założeniu z przodu zebatki o +1ząbek (16). Obecnie max ile rozwijam to 105 km/h.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Ziolo, myśle ze jak teraz jest 105 to do 115 może jea dociągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 ja kiedys w hondzie mialem 11/47 , zmienilem na 12/45 (nie jestem calkowicie pewien ilosci tych zebow) i predkosc wzrosla o 10 km/h takze nie ma sie podniecac jak zmienicie zebatke na taka ktora ma 1 ząb wiecej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 ja ostatnio wymieniałem tylną zębate na 50 zębów a w przedniej dałęm zęba mniej no motocykl miał lepszego kopa ale był zbyt chałaśliwy,stałsie taki ''krotki'',na 5 jechałem 100 i wył jak głupi,teraz mam 48 zębów i jest w sam raz 8) Na początku chciałem zakładać 52 zęby na tył ale pierw założyłem 50 no i nie zabardzo mi pasowało wiec wrociłem do 48 :D Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 nie chcac zakladac nowego tematu zapytam sie tutaj :D mianowicie zna ktos jakas firme dorabiajaca zebatki na zamowienie ? bo jak bylem w salonie yamahy to stwierdzili,ze nie potrafia dla mnie sprowadzic takiej jaka chce (54zeby). albo jakis sklep internetowy z zebatkami najlepiej do dt 80 czy cokolwiek innego,pozdro Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 ktos jakas firme dorabiajaca zebatki na zamowienie ?Pierwszy lepszy tokarz?Slusarz?Czy ktos kto zajmuje sie dorabianiem czegos z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 ie chcac zakladac nowego tematu zapytam sie tutaj Very Happymianowicie zna ktos jakas firme dorabiajaca zebatki na zamowienie ?bo jak bylem w salonie yamahy to stwierdzili' date='ze nie potrafia dla mnie sprowadzic takiej jaka chce (54zeby). albo jakis sklep internetowy z zebatkami najlepiej do dt 80 czy cokolwiek innego,pozdro[/quote'] Pytałeś w larsonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Czy ktos kto zajmuje sie dorabianiem czegos z metalu.np. w dorabianiu kluczy mu tego nie zrobia :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 ktos jakas firme dorabiajaca zebatki na zamowienie ?Pierwszy lepszy tokarz?Slusarz?Czy ktos kto zajmuje sie dorabianiem czegos z metalu. no tak ale nie sa z jakis innych materialow robione te zebatki ? poza tym to popytam czy ktos nie mogl by tego zrobic' date='dzieki za podsuniecie pomyslu ;) ie chcac zakladac nowego tematu zapytam sie tutaj Very Happymianowicie zna ktos jakas firme dorabiajaca zebatki na zamowienie ?bo jak bylem w salonie yamahy to stwierdzili' date='ze nie potrafia dla mnie sprowadzic takiej jaka chce (54zeby). albo jakis sklep internetowy z zebatkami najlepiej do dt 80 czy cokolwiek innego,pozdro[/quote'] Pytałeś w larsonie?? hmm nie,a jaki maja adres strony internetowej ? bo jak wbijam na www.larson.pl to jakies systemy fasadowe cokolwiek to jest mi wyskakuja :-D dzieki adam87 :D Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi