Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam maniakow MTekow,

Na formu Rajdu Katynskiego jest juz wstepna informacje ze zlot na Jasnej Gorze odbedzie sie 16-17 kwietnia 2011.

Moze to bedzie dobre miejsce zeby tez sie spotkac i wymienic opinie na temat MT.

(W ubieglym roku naliczylem 5 szt. :biggrin: )

Mam nadzieję, że wiosną poczynimy jakąś ustawkę w Szczecinie, bo MT01 w życiu na oczy nie widziałem i chciałbym go usłyszeć :)

no co Ty... :crossy: środy na Wałach :crossy: ...były 3 maszyny w Szczecinie ale niestety (*) na Struga w tamtym roku kolega z Gryfina nadział się na panią ,której się za bardzo wyjechało z parkingu i klops.

zakładam go sporadycznie może 2 razy do roku czasami trzeba się jakoś zapakować bo z reklamówką ciężko gnać na Chorwację w dwie osoby a na żywo wygląda znacznie lepiej niż na fotkach zresztą każdy ma swoje zdanie sadze że i każdy jak jedzie dalej to szuka jakiegoś sposobu na zapakowanie gratów

minimalny luz to normalna sprawa przecież mówią na nie pływające jeśli nie chcesz luzów załóż jakieś customowe bądź daj do wycięcia wodą widziałem jak chłopaki robią swoje wzory i dają do wycięcia

Widzę, że masz bagażnik Hepco&Becker. Też zamontowałem sobie na swoim nowym MT-eku (ech, od listopada wreszcie go mam - od 2005 roku, kiedy się urodził, to o nim marzyłem :biggrin: ) taki bagażnik (zdarza mi się podróżować). Tam jest napisane: MAX 5 kg ... :eek:

Jakie masz doświadczenia z obciążaniem go bagażem, czy nic się nie dzieje, czy nie pękają rurki. Pytam, bo śledziłem wątek (chyba na MT Owners Club) w którym opisywany były jakieś tańsze bagażniki, które się łamały pod bagażem. Więc kupiłem H&B uważając, że pewnie jest mocny i wytrzymały ... a tu ZONK: 5 kg

Pozdrawia nowy MT-kowiec

Jak zastosujesz oryginalne śruby te tylne przy płycie to faktycznie tylko max 5 kg ale ja mam inny patent (wstrzelone tuleje) i ładuję do oporu że aż ciężko się go niesie + stelaż na kufer tez obciążony że przy ostrym ruszaniu idzie na koło i nie ma problemu i speed też na maxa

Jak zastosujesz oryginalne śruby te tylne przy płycie to faktycznie tylko max 5 kg ale ja mam inny patent (wstrzelone tuleje) i ładuję do oporu że aż ciężko się go niesie + stelaż na kufer tez obciążony że przy ostrym ruszaniu idzie na koło i nie ma problemu i speed też na maxa

A możesz mi jakoś "rozświetlić" w głowie o co chodzi z tymi tulejami?

Czy któryś z szanownych kolegów jeździł z małą owiewką , taką między lampą a zegarem ?

Czy taka owiewka coś daje , czylepiej nabyć wyższą (na długą trasę)?

Nie jeździłem motocyklem z taką małą owiewką, ale nie należy się po niej spodziewać jakichś spektakularnych efektów :bigrazz: to raczej element dekoracyjny ...

Podzielę się z Tobą swoimi spostrzeżeniami w tej sprawie.

Miałem okazję wracać parę razy po kilkaset kilometrów (autostradami) z południa Europy. I mam porównanie - na tym samym motocyklu - z jazdy z szybą i bez szyby. Otóż jeździłem Marauderem VZ1600 i wracając kiedyś z Austrii całą drogę kombinowałem jak tu się "poukładać" na motocyklu, żeby mnie "nie zwiało". Chodziło o bardzo duże opory powietrza i łopotanie ubrania, etc. Ogólnie prędkość oscylowała wokół 150 km/h

Następnego lata zakupiłem jakąś akcesoryjną, małą szybę (wielkości Sport Screen Yamahy). Wracałem wtedy z Włoch i to była ASTRONOMICZNA różnica. Nie było problemu z "łapaniem" wiatru między ręce, na klatę. Zdecydowanie większy komfort jazdy !! Spoko mogłem jechać dobre 20 km//h szybciej, bez szkody dla komforu jazdy (o ile można mówić o komforcie przy tej prędkości na takim sprzęcie :biggrin: )

Dlatego kupując ostatnio MT-01 szukałem motocykla z taką właśnie szybą - Sport Screen.

Pozdrawia nowy eMTekowiec