PGR Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 wyp&**ić :mrgreen: NIe bawiłem się nigdy virażką więc Ci nie odpowiem ale jest tu dużo obecnych i byłych posiadaczy tej maszynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Co więc można z nią zrobić żeby poprawić nieco brzmienie??Jeśli chcesz uzyskać basowy pogłos z wydechów to zostaw puszkę i wypruj końcówki rur (chyba że już masz puste), wycięcie puszki spowoduje powstawanie bardziej (jak to gdzieś ktoś określił) "wściekłych" dźwięków - będą przeważać wyższe częstotliwości. Ja w 535 wypróżniłem rury i zostawiłem puszkę - znajomi twierdzą że pyka ładniej niż obecna 1100 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiuniemowa Opublikowano 20 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Końcówki są puste, pozostaje wy*ebać puszke. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Przy zdejmowaniu i oczywiście zakładaniu trzeba uważać na blachę osłonową wewnątrz. Jeżeli wygniesz ją to po złożeniu będzie tarła o obudowę i będziesz musiał robić powtórkę. Trzeba robić to z "wyczuciem"Co do wydechów to miałem założone tuningowe chyba niemieckie, bez puszki. Były rzeczywiście głośne. Bylem rozpoznawalny na ulicy z daleka.Sprzedałem je i założyłem typowe. Nie rozpoznają mnie z daleka ale mam spokój na przeglądach i nikt nie czepia się mnie na ulicy. Ponadto nie można było wyjąć ośki koła, bo przeszkadzały wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiuniemowa Opublikowano 24 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Odświerzam nieco temat, dowiedziałem się od Krasnala jak polepszyć dzwięk wydechów. Mam takie małe pytanko, czy po wywierceniu otworów wokół "otwou" wydechu można je potem zasklepić nitami?? Po wyciągnięciu wkładów ofcoz. Czy przy "zamykaniu" nitów nie pognie się blacha wydechu? [ Dopisane: 24-10-2005, 18:35 ]I jeszcze jedno czy ktoś z Was wie w których miejscach dokładnie mogą znajdować się wkłady tłumiące w tłumniku?? Coby właśnie w tych miejscach wiercić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Czolem! Ktos mi kiedys opowiadal o takim patencie, ze przy nawiercaniu otworow w wydechu, mozna je nagwintowac :). Potem - w razie koniecznosci -wystarczy wkrecic jakies ladne sruby i ma sie z powrotem oryginalny dzwiek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciu Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 ale nie clopaki tak jak piszecie i sobie to wyobrazam bo nigdy z kardanem nie mialem doczynienia to serio zdejmowanie kola z lancuha to jest urabanie calych rak :/ w smarach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 :-D Smialo zdejmuj - nic Ci nie grozi... :-D gorzej jest jak sciagasz łańcuch z zebatek... brudne lapki itp. POZDRAWIAM SERDECZNIE!!! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Korzystając z okazji tematu o kardanie ja również mam pytanie: Czy ciężko obracające sie tylnie koło (na luzie) to naturalna sprawa przy kardanie? Olej był wymieniany stosunkowo nie dawno.Pytam bo podczas jazdy nagrzewa mi sie trochę choć nie są to jakieś wysokie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi