merfi Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Czy olej ma wpływ na poprawne działanie sprzęgła??? Jesli tak to jaki olej najlepiej stosować do MZ TS 250 ? Czy może stać się tak ze olej jest zbyt gęsty i sprzęgło całkowicie nie rozłącza napędu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Tak olej ma znaczenie na dzialanie sprzegła, choc w przypadku MZ bedzie to prawdopodobnie inna przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Jesli dasz za gesty olej to do chwili kiedy "zlapie" temperature czyli zrobi sie zadszy sprzeglo moze "ciagnac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomkk Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 słyszałem że można za dobrym olejem spowodować ślizganie sie sprzęgła :arrow: tzn chyba można pogorszyć prace sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 To jaki olej radzicie jesli hipol to o jakim symbolu ja kupiłem hipol ale wydaje mi sie że jest zbyt gęsty i moze to on powoduje złe działanie sprzęgła co Wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ja polecam olej Hipol Super GL-4 80W lub Hipol GL-4 80W/90 [ Dopisane: 19-10-2005, 13:54 ]Ja jeździłem na nich i sprzęgło jak i biegi bardzo dobrze działały [ Dopisane: 19-10-2005, 14:27 ]jest także olej MOTUL TRANSOIL EXPERT 10W40 (Olej do skrzyń biegów z mokrym sprzęgłem do 2-suwowych silników motocyklowych.) [ Dopisane: 19-10-2005, 14:27 ]jest także olej MOTUL TRANSOIL EXPERT 10W40 (Olej do skrzyń biegów z mokrym sprzęgłem do 2-suwowych silników motocyklowych.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rider41 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 HIPOL MF (80W90) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Jesli dasz za gesty olej to do chwili kiedy "zlapie" temperature czyli zrobi sie zadszy sprzeglo moze "ciagnac" o pomogles mi stary;] bo do swojego motoru zalalem zbyt gesty olej 75w-140 no i wlasnie jak sie rozgrzal motor to czasami ciagnelo sprzeglo.Musze wymienic olej na dobry tzn. 10W40 i mysle ze bedzie wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 a znacie dokładną nazwe jakiegos dobrego oleju ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 JA znam nazwe 'dobrego' LUX-10 za 10 zl :) gdyby sie szybko nie zluzywal wszystko bylo by ok :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Moim zdaniem nie ma sensu lać drogiego oleju do MZ.Skrzynie zalej Hipolem GL-4 80W/90.a jeśli masz dużo kasy to wlej Motul TRANSOIL EXPERT 10W40 lub Shell Advance Gear 10W/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi