JAKI Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 witam, udało mi sie juz ustawic zapłon i maszynka chodzi idealnie, nie miałem pojecia ze Jawa moze miec taka moc:D kupiłem nowiutkie swiece Iskry F95 z krótkim gwintem, dosyc mocno pojezdziłem jednego dnia, i dzisja przejechałem sie kawałek i swieca z prawego gara padła:/ wkreciłem zamiast niej NGK z długim gwintem (nie pamietam oznaczen chyba B8HS) no i przesmigałem cały dzien, dopier oteraz jak juz dojezdzałem to mi lewy gar zaczoł przerwyac (tam gdzie była dalej ta iskra) a potem juz go w ogóle nie miałem:/ nie sprawdzałem iskry na swiecy bo jest strasznie mokro i zimno ale podejzewam ze to swieca druga ta swieca padła:/ dlaczego? przejechałem przecież na jednej jakies 20km a na drugfiej 30km? a przecież do Jawy sa własnie iskry F95? czy to moze byc cos nie tak z moto? jakie inne dac swiece? w jaki sposób eksperymentowac? podpowiedzcie bo nie stac mnie na tak czesta zmiane swiec. POZDRAWIAM WSZYSTKICH:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 hmm ja bym na twoim miejscu swiecy z długim gwintem nie wkręcał chyba że chcesz mieć przepalony tłok... i małą dziurke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Jesli mozna spytac jaka dziurke??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Sprawdź kabel WN czy nie ma przebicia, czy z cewką wszystko ok. Aha ile lejesz oleju? Możliwe że wytworzył Ci się nagar (który przewodzi prąd) i pali świece. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Jesli mozna spytac jaka dziurke???taką w tłoku... you now. ;) nowa zgrabna dodatkowa dziurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grsul Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 napisz na jaki kolor masz wypalona swiece i czy jest mokra lub sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKI Opublikowano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 oleju jest 1:30 bo docieram, ale obie swiece spalaja sie na pikny kolor kawy. sprawdzałem ta druga wieczorem i ona ma iskre ale jak jechał to znowu tylko ja jednym garze:/ wychodzi na to ze półpłytka mi se z zapłonu rozregulowała:/ czy to mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Nagar przewodzi prąd? :-D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 mialem to w ecie niesatety mimo zmiany calego zaplonu laczneiu z cewka nie udal sie tego usunac swiece lataly ok kilkunastu do kilkuset km zalezy od firmy jalepiej japonskie dzialaly polskie odrazu sie palily i bosch rowniez po paru km padal Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Nagar przewodzi prąd? :-D a wegiel prad przewodzi, wsadz zaostrzony olowek do kontaktu (+) i zobaczymy, kto sie bedzie wowczas smial....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimer Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Ja mam w JAwie B8HS i mi działaja bez zarzutu, zrobiłem juz na nich okolo 4 tys km, w tym dwa razy po 600 w jednym dniu (nad morze i z nad morza :P ). A jeżlei chcesz Iskry to nie F95 tylko F100. Sa niestety bardzo ciezko dostepne, ponoc sa to swiece pasujace do trabanta wiec szukaj w sklepach z czesciemi do starych aut. Moim zdaniem - jezeli padaja Ci NGKi to zanczy ze cos jest z instalkacja zaplonowa, ale co dokladnie to trudno mi powiedziec.Przejrzyj dokladnie kondensatroy, cewki i inne.. byc moze pomoze. Skontroluj tez sklad mieszanki. Wracajac jeszcze do swiec - podobny problem mialem w simsonie, z tym ze on zabijal wsdzystkie swiece (neiwazne czy nowe czy stare) po przejechaniu kiklu do kilkudziesieciu km. Metoda prob i eliminacji kolejnych padnietych sztuk trafilem w garazu na jakas swiece Bosh, taka stara co jeszcze miala zielone pierscienie na porcelanie. I ta swiece jednyna dawała rade. Pozniej u znajomych zdobylme jeszcze kilka takich Bosh'ow, wszystkie stare i uzywane, nawet rozne modlele to byly, ale wszystkie w simolu dawaly rade, a Iskry i inne padaly jak muchy... Do dzis nikt tego zjawiska nie wyjasnil, wiec probuj, moze w koncu natrafisz na takie ktore beda zyc :) pozdr i powodzenia :PZimer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKI Opublikowano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...4192&highlight= jesli moge was prosic o ocenienie swiec które zamisciłm na tym poscie. link do nich to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=67869281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 a wegiel prad przewodzi' date=' wsadz zaostrzony olowek do kontaktu (+) i zobaczymy, kto sie bedzie wowczas smial.... [/quote'] chlopie... prawie 30 lat i takie glupoty piszesz.... prad to akurat przewodzi grafit, ktory sie dodaje czesciowo do rysika olowka w celu utwardzenia/zmiekczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Greedo tak słyszałem od Tomka Kulika (jeśli cos przekształciłem - Tomek przepraszam!) więc chyba przewodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 możliwe:) Grafit jest jednym z najlepszych przewodników prądu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi