O-L-O Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Jeśli jeździsz na Mixolu Pozostawie bez komentarza..... Świece zmieniłem i wszystko działa bez zarzutow.Teraz tylko niepokoją mnie lekkie stuki, które się ujawniają przy niskich obrotach, a na wysokich znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Docieraj RX'a koło 500km dawaj bogatszą mieszankę i nie dawaj mu po dupie ostro.Jeździł łagodnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Ja czulem jakis podstep jak ogladalismy RX'a bo puszczal spod wydechu na cylindrze i byl taki huk ze pewnie nie bylo slychac korby (no bo stukac raczej musiala). Sprawdzilismy tylko lozyska na wale ktore byly dobre, przejechalismy sie i sprawdzilismy czy ma wogole jakas kompresje (krecac kolem magnesowym :D - lepsze to niz nic) . OLEK: Czy wystepuje jeszce ta charakterystyczna dziura w obrotach? BO jak wtedy ganialismy to motocykl przy ok 6000-7000obr przestawal przyspieszac na ok 2-3sekundy a potem szedl jak burza! Jak sie strzeillo ze sprzegla to juz ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Teraz tylko niepokoją mnie lekkie stuki, które się ujawniają przy niskich obrotach, a na wysokich znikają.a jak wciśniesz sprzęglo to tez stuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 a jak wciśniesz sprzęglo to tez stuka? Tego nie sprawdzalem, zobacze Dziura występuje,ponieważ nie ma jakiegoś zaworka i elektronika przez to szwankuje, a naprawic to można, tylko, że kosztuje to ponad 1000. Ale jakos teraz po remoncie juz ta dziura na nizszych biegach jest mniej odczuwalna jak sie zacznie rozpedzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Sorka ze sie dolacze do tematu nie wiecie gdzie mozna dokupic uszczelki lub dorobic???Do teegod mojego silnika Yasmahy w warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Ta dziura spowodowana jest niesprawnym zaworoem wydechowm który w Rxie dziala za pomoca elektromagnesu i ma połozenia tylko otwarty albo zamkniety nie tak jak w innych, że płynie sie otwiera. To jest bardzo czesta awaria w RXach. Kaizz - kup kringielit i sam dorób. lub poszukaj w sklepie internetowym larsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Kurde, u mnie w sumie w TSce też stukało po remoncie na niskich obrotach, ale majster mówił że to normalne, i powiedział że może być wiele powodów tego stuku: wszelakie membranki i inne drobne pierduły :!:Ale nie wiem czy to prawda :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 12 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Jezeli zacznie sie to zwiększać i występować równomiernie to sie wtedy będę martwił, a narazie to niech se stuka. Co do tego zaworu to szkoda kasy na niego, ale naprawde pomógłby w codziennym uzytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Strzalek_t do tego larsona nie za bardzo mozna sie dodzwonic :/ a uszczelke pod głowice dorabiac???? 8O 8O 8O CO to jest ten kringielit i gdzie to kupic i za ile?? [ Dopisane: 12-10-05,04;54 ]Narazie kupilem HERMETIC Technicoll Silicone Temperature :/do 300st. celcjusza napisane jest ze do głowic itp:/ ale wiadomo ze nowa uszczelka by sie przydala bo juz rozkrecalem 2 razy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Strzalek_t do tego larsona nie za bardzo mozna sie dodzwonic :/ a uszczelke pod głowice dorabiac???? 8O 8O 8O CO to jest ten kringielit i gdzie to kupic i za ile?? [ Dopisane: 12-10-05,04;54 ]Narazie kupilem HERMETIC Technicoll Silicone Temperature :/do 300st. celcjusza napisane jest ze do głowic itp:/ ale wiadomo ze nowa uszczelka by sie przydala bo juz rozkrecalem 2 razy:( Nie na silikon ! :? Kringielit kupisz w sklepach z częściami do samochodów, zwłaszcza ciężarowych. Jest to dobry materiał na uszczelki. Grubość 0.5 mm powinna wystarczyć. Złożyć na smar i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Jak zlozyc na smar?? (sory za glupie pytania: :oops: [ Dopisane: 12-10-05,05;57 ]A i jeszcze jedno gdzie moge kupic ten Kringielit mozna prosic o adres??w warszawie lub okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 idziesz do motoryzacyjnego czy czegos podobnego...klingieryt tani nie jest, sprzedaja go na arkusze (u mnie tak jest), koszt conajmniej 50zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 A przypadkiem sam klingierit nie zostanie wydmuchany po jakim czasie??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 ja tylko slyszalem ze klingieryt daja do pokryw silnika jak zwykla uszczelka padnie i nie ma nowej, nie slyszalem zeby ktos dal pod glowice, bo tam to metalowa musi byc, a pod cylinder raczej tak,jak dasz pod glowice to moze wydmuchac jedynie chyba jak masz pokrzywiona glowice/ cylinder od przegrzania, kumpel mial kiedys tak w simsonie, wydmuchiwalo uszczelke bo glowica byla krzywa, dal do planowania i bylo juz spoko,sprobowac zawsze mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi