Skocz do zawartości

Położenie skutera???

wiew1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za takei pytanie, ale dizsiaj po przeczytaniu jednoego posta, musiałem pojehcac w pewne miejsce skuterem, i tak sie zastanawiałem jak można połozyć skuter??? Niechciałem tego trenowac bo to bezsensu,.

Ale nii wyobrażam sobei jak by można go było świadomei połżyć w czasie jazdy z predkoscią 60-80km/h. Zewzględu na to ze na skuterze jest tka przerwa(ta na nogi)...

Moż emi ktoś pomoze, powie jak?

Powiem tak:

Jechaliśmy ok 50 - 60 km / h motocyklem tym na moim zdjęciu. Dwie osoby. Z bocznej ulicy blondyna. Gapi się. Patrzę na nią. Widzę jej rękę jak przesuwa lewarek biegów. Jedzie. Mam 2 metry na ominięcie. Prędkość ok 50 - 60 km/h. Uderzamy najpierw cylindrem. Targamy cały przód CC (Fiat). Wygładzamy kolanami i całymi nogami. Odbija nas to uderzenia do kąta ok 45 w stronę przeciwną jezdni.

Teraz normalnym jest położenie się na asfalcie, bo jesteś w szoku, ból nie pozwala ci w ogóle myśleć. A Ty się zastanawiasz czy Twoja połóweczka przeżyje, czy ocali swój kręgosłup.

Wtedy, nie pytaj jak, przeżuciłem moto w drugą stronę i po kilkuset metrach stanęliśmy.

Czy to jest dla Ciebie jasne?? Tak można położyć przy takiej prędkości (50 - 60 km/h) każdy pojazd jednośladowy. Wszystko zależy od okoliczności. A może od umiejętności??? Rozsądku??? Ja nie wiem!!!

ja sie polozylem simsonem skuterem ... i niebylo to trudne [ani chciane :D ]

pzegiolem z predkascia w zakrecie [wlasciwie to luku] a ze opony byly w piachu i jeszcze przednia niemaiale po tej stronie bieznika to niemoglem skrecic bo przod tracil przyczepnosc... lekko tylni hamulec i otwieram oczy a tu w h** ludzi przy plotach sie pyta czy nic mi niejest :| ... otrzepalem sie i pojechalem do domu ale po jakis 5 min zauwazylem ze mnie masakrycznie naparza kolano i plecy zatrzymalem sie a tu skury na kolanie niema koszolki na plecach tez... ale niewiem jakim fartem w glowe niec mi si enie stalo a jechalem bez kasku ... bo przeciez UMIEM jezdzic i SIE NIE PRZEWROCE ;) ;) ;)

takze kladzenia motocykal sie nie trenuje .. samo wychodzi jak rzeba [albo nietrzeba]

Powiem tak:

Jechaliśmy ok 50 - 60 km / h motocyklem tym na moim zdjęciu. Dwie osoby. Z bocznej ulicy blondyna. Gapi się. Patrzę na nią. Widzę jej rękę jak przesuwa lewarek biegów. Jedzie. Mam 2 metry na ominięcie. Prędkość ok 50 - 60 km/h. Uderzamy najpierw cylindrem. Targamy cały przód CC (Fiat). Wygładzamy kolanami i całymi nogami. Odbija nas to uderzenia do kąta ok 45 w stronę przeciwną jezdni.

Teraz normalnym jest położenie się na asfalcie' date=' bo jesteś w szoku, ból nie pozwala ci w ogóle myśleć. A Ty się zastanawiasz czy Twoja połóweczka przeżyje, czy ocali swój kręgosłup.

Wtedy, nie pytaj jak, przeżuciłem moto w drugą stronę i po kilkuset metrach stanęliśmy.

Czy to jest dla Ciebie jasne?? Tak można położyć przy takiej prędkości (50 - 60 km/h) każdy pojazd jednośladowy. Wszystko zależy od okoliczności. A może od umiejętności??? Rozsądku??? Ja nie wiem!!![/quote']

Nierozumie?? Można jaśniej?

Położyć motocykl można zawsze przy użyciu tylnego hamulca jak?? naciskasz na hebel i lekko kierownicą wtedy maszyna leży na asfalcie razem z tobą tylko niewiem czemu ci to potrzebne lepiej nie doprowadzać do sytuacji aby to było jedyne wyjście