bohen Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 witamjeśli był już taki tema to prosze usunąć, bo ja w archiwum nie mogłem nic znaleść.otóz mam taki problem że w wsk125 czasem wypada 3 bieg (gdy silnik jeszcze nie jest dobrze rozgrzany - ale nie wiem czy to coś wnosi) . i teraz mam pytanie. co moze byc tego przyczyną i na co się przygotowac? silnik jeszcze nie jest rozebrany ale powiedzcie mi co może być ewentualnie do wymiany ( nigdy nie rozbierałem w życiu skrzyni)dzięi za wszelkie infopzdr Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 cze. byc może wyrobila sie już tulejka w wałku zdawczym. jak mialem wsk to nie miałem wogole 3, i problemem byla własnie ta tulejka. ja kupiłem nowy wałek zdawczy, u mnie kosztował 27zl. albo powycieraly sie juz te wypusty na zembatkach , moj kumpel jakos je kiedys nacinal i to pomagalo ale jak to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 tez mam taki problem ;) kumpel jakos je kiedys nacinal i to pomagalo ale jak to nie wiemchyba bede je szlifowal tak pod katem zeby sie same zakleszczaly czyli bylo niemozliwe ich rozczepienie bez sprzegla ale pewnie jak robioe silnik to sie zdziwie bo cos ostatni zaczelo dzwonic :roll:sproboj moze jeszcze podlozyc jakis dystans miedzy lozyskiem a zembatka moze pomoze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Ja w simku miałem podbnie, wodziki które zmieniją biegi miałem już zurzyte oraz wałek...po wymianie i regulacj iwszytko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 powycieraly sie juz te wypusty na zembatkach prawdopdobnie to jest przyczyną,możliwe że własnie masz zjechane te ząbki na wałku zdawczym, albo tą tulejke która jest w wałku,musisz rozłorzyc silnik i wtedy będziesz wiedział czy bardzo jest zjechany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 9 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 witamtak jak pisaliście problemem okazała się wyrobiona tulejka, ale mam już nową założoną i 3 nie wypada - dzieki wszystkim za rady :D Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi