Skocz do zawartości

wpada 3 bieg

bohen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jeśli był już taki tema to prosze usunąć, bo ja w archiwum nie mogłem nic znaleść.

otóz mam taki problem że w wsk125 czasem wypada 3 bieg (gdy silnik jeszcze nie jest dobrze rozgrzany - ale nie wiem czy to coś wnosi) . i teraz mam pytanie. co moze byc tego przyczyną i na co się przygotowac? silnik jeszcze nie jest rozebrany ale powiedzcie mi co może być ewentualnie do wymiany ( nigdy nie rozbierałem w życiu skrzyni)

dzięi za wszelkie info

pzdr

Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz.

cze. byc może wyrobila sie już tulejka w wałku zdawczym. jak mialem wsk to nie miałem wogole 3, i problemem byla własnie ta tulejka. ja kupiłem nowy wałek zdawczy, u mnie kosztował 27zl. albo powycieraly sie juz te wypusty na zembatkach , moj kumpel jakos je kiedys nacinal i to pomagalo ale jak to nie wiem

tez mam taki problem ;)

kumpel jakos je kiedys nacinal i to pomagalo ale jak to nie wiem

chyba bede je szlifowal tak pod katem zeby sie same zakleszczaly czyli bylo niemozliwe ich rozczepienie bez sprzegla ale pewnie jak robioe silnik to sie zdziwie bo cos ostatni zaczelo dzwonic :roll:

sproboj moze jeszcze podlozyc jakis dystans miedzy lozyskiem a zembatka moze pomoze ;)

powycieraly sie juz te wypusty na zembatkach

prawdopdobnie to jest przyczyną,możliwe że własnie masz zjechane te ząbki na wałku zdawczym, albo tą tulejke która jest w wałku,musisz rozłorzyc silnik i wtedy będziesz wiedział czy bardzo jest zjechany