kalosh Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Witam. Niedawno szperałem po stronach w sieci i znalazłem artukuł o przerywaczach w Jawach. Jak wszyscy użytkownicy bimetali wiedza nie pracują one równo, lubią czasem w ogóle nie działać. Wyczytałem tam, że można sobie wmontować zamiast bimetala elektroniczny przerywacz na przykład od malucha (ja mam właśnie taki) albo wartburga. Działa bardzo fajnie. Nie jest uzależniony od obrotów silnika i może wykrywać czy padła nam żarówka. Kosztuje niewiele (ja kupiłem za 17 zł), więc jeżeli ktoś ma luzem dwie dyszki może sobie ciekawie usprawnić kierunki :()Pozdrawiam kalosh PS. Wyczytałem to na stronie Demonosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 jestes nowy na forum wiec nie wiesz ze ten temat pojawial sie juz kilka razy.... i nie jest to usprawnienie bimetalowego przerywacza tylko jego zamiana na elektronicznypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 o kurcze! ale koleś! gratulacje! Myślę że odkrywcy nobel się należy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 ja zamieniłem na z PF126-małą kostkę i jstem zadowolony a koszt 5 zł na szrocie! działa też ślicznie a mocne ze hoho aa jeszcze jedno- natychmiast po właczeniu nastepuje zaświecenie żarowki- odwrotnie niz w termikach a ja cyka! polecam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 o kurcze! ale koleś! gratulacje! Myślę że odkrywcy nobel się należy!!Pisałem to żeby odświeżyć temat i poinformować niedoświadczonych. Nie jestem tego odkrywcą to też zaznaczyłem. Jeżeli uważasz, że nie do Ciebie to kierowałem to po co komentujesz to w tak prostacki sposób?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Pisałem to żeby odświeżyć temat i poinformować niedoświadczonych. Nie jestem tego odkrywcą to też zaznaczyłem. Jeżeli uważasz, że nie do Ciebie to kierowałem to po co komentujesz to w tak prostacki sposób?!Zgadzam sie.. Kilku osobom to moze pomoc. Pozatym nie napisal bzdury tylko fakty takze nie wiem czemu na niego najezdzasz customer :? . Dlatego ze jest nowicjuesz na FM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 thx enduroguy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 No dobra a co z 6v 8) :-) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 A 6V jest do d...y !! Dlatego w mojąts 250 wkłądam altek!! To staje sie nie do wytrzymania !! Awaryjność tych wszystkich bimetali jest niesamowicie duża!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 No dobra a co z 6v 8) :-) ??No właśnie. Chyba będziemy sie musieli Jawak przestawić na dwunastki :( Bo do tych 6 woltów nie idzie nic podłaczyć, nawet takiego przerywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Awaryjność tych wszystkich bimetali jest niesamowicie duża!! To jest też awaryjne? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65306787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 to zwykły bimetal :/ który nie lubi drgań i niskich temperatur:) Ogulnie mam już teraz wstręt do 6V!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 6V jest do niczego , ale jak ktoś jest fanatycznym zwolennikiem oryginału to na pewno doceni zalety, zresztą dobrze ze bimetale są awaryjne, jakby sie niec nie psuło to byśmy sie zanudzili na śmierc :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi