EnduroMax Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Witam Wszystkich 'historyków" :)Uczęszczam do pewnego klubu motocyklowego i z kolegami trafiliśmy na ciekawy motocykl:Terenową Osę która niegdyś wygrywała rajdy enduro :)Jest to bardzo ciekawy egzemplarz. Podjąłem sie razem z kolegę doprowadzenie tego skutera do stanu uzywalność. Chciałbym nawiązać kontakt z osobą dobrze znającą się na tych skuterach aby pomogła mi w ozpracowaniu tego motocykla. Pozdrawiam Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 terenowa osa to może być unikat, liczymy na jakieś foto ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 jak możesz to opisz troche techniczną stronę tego modelu. słyszałem coś o tym, ze miała trzy biegi i do tego przekładnie co dawało kolejne trzy biegi, dzięki temu miała trzy biegi terenowe i trzy szosowe, czy jakoś tak... w każdym razie ciekawy model, którym wygrywało sie sześciodniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Pewnie miała też szprychowane koła. Włodzimierz Gąsiorek będzie coś o niej wiedział. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 28 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Włodzimierz Gąsiorek Właśnie u niego w klubie jestem :)Powiedział że jeśli sie podejmujemy to możemy to zrobić ale musimy zrobić w 100%. Fotki W Weekend. Będe dokładna fotorelacja z całego remontu wiec wszystkiego sie dowiecie o tym skuterze.Pozdrawiam Nastąpiłą pomyłka. Nie jest to osa do rajdów enduro ale motocrossowa ;)Za tydzień początek relacji z remontu! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Fotki W Weekend. Będe dokładna fotorelacja z całego remontu wiec wszystkiego sie dowiecie o tym skuterze.Pozdrawiam no i jak tam postępy? jakieś fotki już są? bo jestem ciekaw, zarówno strony technicznej, jak i wizualnej. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Że jak? Osa do motocrossu? Dawać zdjecia! Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 no i co dalej z tą osą? mam nadzieje że w końcu doczekamy sie na jakiś dokładny opis i foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio.motocyklista Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Z tego co wiem to terenowa osa miała szprychowane koła o srednicy chyba 16" pomieszczone w seryjnych błotnikach,do tego wyczynowe ogumienie przypominające dzisiejszy bieżnik cross.Gdzieś mi się obiło również o uszy że posiadała zmodyfikowany silnik M50Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 taa zmodyfikowany ;) inne czasy rozrządu i spokuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Widze że tu zaczynają się tworzyć legendy :) Zamieszczam zdjęcie WFM M 52 Osa w wersi terenowej. Zdjęcie pochodzi ze startu rajdu Valle Bergamasche we Włoszech z 1962. http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1503 Starty Os zaczeły sie w 1960 roku a były to modele seryjne tylko z założonymi terenowymi oponami. Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 skoro 16 cal kołą to inne przełożenia:) jak ine przełożenia to trzeba troche większe obroty uzyskać :) z tąd zmiany czasów rozrządu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi