NaczelnyFilozof Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 oczywiscie probowali mi opchnac milsol U mnie też Miksol mi chcieli sprzedać. Ale w koncu kupiłem jakiś wynalazek Valvoline (czy jak sie to pisze) 2T... Ciekawe co z tego będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ja, chociaż mieszkam w wiosce, to miejscowa stacja ma orlen na wyposażeniu już od 1,5 roku. Widać, że jak ktoś chce, to potrafi.i wszyscy na tym korzystamy, bo nie jest dużo droższy od miksola - 11 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 togdzie ja mieszkam??????????? :( chyba posprawdzam z ciekawości wszystkie dostepne miejsca w hetmańskim grodzie moze komuś zaoszczędze czasu by tez nietułał się po stacjach :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 nie kupujcie tych tandetnych oleji orlenu,to jest najwieksze gówno jakie może byc,mimo tego że pracuje na orlenie to kiedys odradziłem gosciowi ten cały orlen 2t (woda zabarwiana kompotem wiśniowym):lol: :lol: ,jakby sie szefowa dowiedziała ze tak zrobiłem to by mnie wyrzuciła,wiekszośc ludzi nie ma pojecia o takich rzeczach,chccą tylko sprzedac to gówno żeby nie stało na pólce,ja leje do ja jeżdze emzetka na olejach mobila,do skrzyni tez wlałem mobila,gosciu od którego kupiłem etke jezdził na hipolu,jak zmieniałem olej to normalnie taki był syf że szok,wlałem mobila i jak ostatnio rozebrałem silnik to był czysciutki jak dupa niemowlaka :( :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 A możesz podać dokładna nazwe tych olei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 no to wg. tej klasyfikacji, skoro orlen 2t to szajs, to co można powiedzieć o miksolu ??? A poza tym każdy trzeźwo myślący człowiek (wyłączając maniaków i kolekcjonerów) idzie na kompromis i kupuje w miarę dobry olej np. orlen2t za stosunkowo niską cenę. Nie dam się przekonać, żeby lać do swojej MZ olej za 40 zł/litr, no może w ostateczności jeśli benzyna kosztowałaby ok 2 zł, a nie 4,35 !!!! Poza tym Mztki Jawy wski itp. NIE POTRZEBUJĄ lepszego oleju. Z resztą każdy ma wyrobione swoje zdanie na ten temat, i chcę przedstawić jedynie moją opinię. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Kolega ma racje. Ja do swoich 2T z lat PRLu tylko i wyłacznie leje Orlen2t. Po co mam wydawać kase na olej który np. kosztuje 40zł, jak ten silnik tak dobrego oleju poprostu nie potrzebuje!Jeździ mi sie na nim dobrze. Silnik jest prawidłowo smarowany, a po spaleniu nie zostawia prawie wogle tłustych osadów, ani nie tworzy nagarów w takim stopniu jak stary poczciwy Mixol. Wszystko jest suche, tylna felga nie zapluta resztkami oleju z rury wydechowej. Przyznam, ze jeżdze w długie trasy, gdzie temperatura silnika jest właściwa i te resztki nagarów sie ładnie wypalaja, a jeśli ktoś na chwile odpali motocykl, silnik nie nabierze odpow. temp to wtedy będzie wszystko sie syfć niespaloną mieszanka. Jeśli kogoś stać na oleje z wyższej półki i ma na to kase to niech kupuje, ale w przypadku silników starszej generacji jest to całkiem niepotrzebne.Oczywiscie do silników wieku XXI jest uzasadnione używanie lepszych olejów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 14 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 rozmawiałem ze znajomym ze stacji Orlen w Zamościu na Hrubieszowskiej-jest szansa na Semisyntetic :-) moze sie uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi