superfastmario Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Wiecie co Wam powiem-załamałem się dzisiaj. Wylookałem pzrez przypadek na allegor jak koles postawił deske na wadze takiej domowej żeby zważyc swoją XR600 bez paliwa. :icon_idea: Dzisiaj postawiłem swoją bicz na wadze właśnie w taki sposób i wskazanie wagi mnie zwaliło z nóg :banghead: . Przypomne ze wywaliłem z moto: -zegary z linka i ślimakiem przy kole -aku z puszką i połowę wiazki elektrycznej -lusterka kierunki klakson -tylni błotnik z lampa i tym stelażem metalowym -musiałem uciąć kawałek ramy pod nowy błotnik -błotnik z przodu i z tyłu jest z polisprta a co za tym idzie-lżejszy -podnóżków pasażera też nie stwierdzono Przyznam sie bez bicia ze liczyłem na 110kg z pustym bakiem. Jak wielkie było moje rozczarowanie gdy waga pokazała 124kg. Nie wiem na ile jej wskazania są dokładne ale teraz bd musiał z tym żyć :evil: że śmigam takim klamotem. Wiem że wyczyna sie z tego nie zrobi-ba ja nawet nie chcę ale nie ukrywam że mi ta waga czasem przeszkadza jak się zakopie czy zawisnęna zwalonym drzewie w środku ,dosłownie, dupy-chyba czas iść na siłownię. yo Chyba mi posta wywaliło w kosmos?? Edytowane 26 Listopada 2008 przez superfastmario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekp Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dobra juz wszystko gra,pipajestem nie mechanik :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dobra juz wszystko gra,pipajestem nie mechanik :( Sie chłopie nie stresuj-nikt sie nie urodził mechanikiem tylko sam naumiał psujac lub patrząc starszym kolegom motocyklistom na ręce. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Wiecie co Wam powiem-załamałem się dzisiaj. Wylookałem pzrez przypadek na allegor jak koles postawił deske na wadze takiej domowej żeby zważyc swoją XR600 bez paliwa. :icon_idea: Dzisiaj postawiłem swoją bicz na wadze właśnie w taki sposób i wskazanie wagi mnie zwaliło z nóg :banghead: . Przypomne ze wywaliłem z moto: -zegary z linka i ślimakiem przy kole -aku z puszką i połowę wiazki elektrycznej -lusterka kierunki klakson -tylni błotnik z lampa i tym stelażem metalowym -musiałem uciąć kawałek ramy pod nowy błotnik -błotnik z przodu i z tyłu jest z polisprta a co za tym idzie-lżejszy -podnóżków pasażera też nie stwierdzono Przyznam sie bez bicia ze liczyłem na 110kg z pustym bakiem. Jak wielkie było moje rozczarowanie gdy waga pokazała 124kg. Nie wiem na ile jej wskazania są dokładne ale teraz bd musiał z tym żyć :evil: że śmigam takim klamotem. Wiem że wyczyna sie z tego nie zrobi-ba ja nawet nie chcę ale nie ukrywam że mi ta waga czasem przeszkadza jak się zakopie czy zawisnęna zwalonym drzewie w środku ,dosłownie, dupy-chyba czas iść na siłownię. yo Chyba mi posta wywaliło w kosmos?? Mario moj kolego co ty gadasz tyle wazy !!!!!!!!!! To powiem ci tak wazylem swoja dr kiedys na wadze takiej betonowej co waza tiry i pokazało mi wage 126 kg. Nie wiem na ile to jest prawdziwe ale tamta waga byla dosyc czula. ;) . Moze przez ten twoj metalowy zbiornik ci tyle wazy heheheh :icon_razz: W sumie to mowilem ci kiedys ze niewiele zyskasz, zostaje ci tylko zapierdzieli zębaty duże P.S >>>> Jesli chodzi o siłownie jest wskazana, ja chodze caly czas :D:D:D >> fakt siła jest ale na dluzszych wycieczkach sie szybko męcze takzee............ Edytowane 27 Listopada 2008 przez Arma87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklazan22 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Mario moj kolego co ty gadasz tyle wazy !!!!!!!!!! To powiem ci tak wazylem swoja dr kiedys na wadze takiej betonowej co waza tiry i pokazało mi wage 126 kg. Nie wiem na ile to jest prawdziwe ale tamta waga byla dosyc czula. ;) . Moze przez ten twoj metalowy zbiornik ci tyle wazy heheheh :icon_razz: W sumie to mowilem ci kiedys ze niewiele zyskasz, zostaje ci tylko zapierdzieli zębaty duże P.S >>>> Jesli chodzi o siłownie jest wskazana, ja chodze caly czas :D:D:D >> fakt siła jest ale na dluzszych wycieczkach sie szybko męcze takzee............ DR S w teorii ważyły po 130 kg. Ja jak swoją DR350S `91 postawiłem na wadze w składzie budowlanym dla tirów wyszło mi 156 kg ( pełna seria, pozdejmowane tylko pierdoły typu osłony łańcucha tarcz etc. ) :icon_rolleyes: :banghead: Przy tak niskich masach są bardzo niedokładne niektóre wagi. a siłownia swoją drogą, na zimę jest bardzo dobrym rozwiązaniem ;) Edytowane 27 Listopada 2008 przez baklazan22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 A ja dodam, ze owa "zwazona" xr'ka, jest kolegi Gholluma z forum. Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1989 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 A moze ta twoja deska wazyla 15kg ?? :biggrin: :biggrin: Ja zwaze jutro swoją to dam znac. czekamy na wiosne :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 A moze ta twoja deska wazyla 15kg ?? :biggrin: :biggrin: Z deska DR waży 130kg :biggrin: :biggrin: :biggrin: Arma Ty mnie nie dobijaj z bakiem bo mi w USA sprzątnęli z przed nosa bak 13L z plastiku za 300zł z wysyłką do PL. :icon_evil: yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie wiem co Wy z tymi bakami, jeszcze niedawno też myślałem, że plastikowy jest lżejszy lepszy itd, ale ostatnio nie mogąc dojść co jest nie tak z moto zdjąłem bak, żeby go przeczyścić i stwierdziłem że jest on bardzo leciutki. Pewnie różnica w wadze między plastikiem a blaszakiem wynosi mniej więcej litr waszki, więc jak Wam tak przeszkadza to mniej wlewajcie wachy wyjdzie na jedno :biggrin: Co do wagi całego moto to również miałem śmiałe plany odchudzenia ale po przemyśleniu stwierdziłem, że maxymalnie uzyskam ze 2kg i pomyślałem że lepiej dokładnie umyje moto z błota to już prędzej zmniejszy jego wage :biggrin: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie wiem co Wy z tymi bakami, jeszcze niedawno też myślałem, że plastikowy jest lżejszy lepszy itd, ale ostatnio nie mogąc dojść co jest nie tak z moto zdjąłem bak, żeby go przeczyścić i stwierdziłem że jest on bardzo leciutki. Pewnie różnica w wadze między plastikiem a blaszakiem wynosi mniej więcej litr waszki, więc jak Wam tak przeszkadza to mniej wlewajcie wachy wyjdzie na jedno :biggrin: Co do wagi całego moto to również miałem śmiałe plany odchudzenia ale po przemyśleniu stwierdziłem, że maxymalnie uzyskam ze 2kg i pomyślałem że lepiej dokładnie umyje moto z błota to już prędzej zmniejszy jego wage :biggrin: Hehe ja swojej bicz nie umyłem przed ważeniem więc przy okazji zaważę ją na czysto. Nie uwierzycie ale po ostatniej glebie do baku wchodzi mi mniej zupy bo zrobiłem zajebistego wgniota kolanem na całej płaszczyźnie baku z prawej strony. A tylko mi koło odjechało przednie i poleciałem na lewą stronę i na ryja. :clap: ale w dupie z tym nie bd baku klepał muszę tylko dla symetrii z lewej poprawić z kolana jak na K1. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 DR S w teorii ważyły po 130 kg. Ja jak swoją DR350S `91 postawiłem na wadze w składzie budowlanym dla tirów wyszło mi 156 kg ( pełna seria, pozdejmowane tylko pierdoły typu osłony łańcucha tarcz etc. ) :icon_rolleyes: :banghead: Przy tak niskich masach są bardzo niedokładne niektóre wagi. nie no Baku bez przesady tyle to ona nie waży :eek: gdyby tak było to bym już miał dawno pozgniatane nogi :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 A moze ta twoja deska wazyla 15kg ?? :biggrin: :biggrin: Ja zwaze jutro swoją to dam znac. czekamy na wiosne :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: Kto czeka ten czeka na wiosne ja jezdze caly czas :D:D:D: dzisiaj to np mialem bliskie spotkanie z gnojówka do której wpadłem bo myslalem ze to rzeczka. Przynajmniej z wierzchu tak wygladala POZDR !!!! >>> Dla nie poddających sie pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Chopy czy przy zmianie zębatki z przodu na mniejszą skracać łańcuch o jedno ogniwo? Bytam bo zauważyłem że mam peknieta jedna rolkę w łańcuchu a że łańcuch jest na zapince to z jego ponownym zmontowaniu po skróceniu nie będzie problemu. Przy okazji zapytam o smarowanie łańcucha w enduro bo jestem świerzy w temacie a na szosie jedno smarowanie wystarcza na jakieś 400-500km w mojej TDM. W terenie jest już tragicznie :-( Używam smaru teflonowego do enduro Castrol i powiem Wam ze jak tak dalej pójdzie to łacuch bd miał do wywalenia bo się świecą rolki już po paru pzrejechanych km. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1989 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Kto czeka ten czeka na wiosne ja jezdze caly czas :D:D:D: dzisiaj to np mialem bliskie spotkanie z gnojówka do której wpadłem bo myslalem ze to rzeczka. Przynajmniej z wierzchu tak wygladala POZDR !!!! >>> Dla nie poddających sie pogodzie Zebym to ja mial opony dobre to bym smigal. :P na łysych boje sie bo lekko gazu i leze. Na wiosne sie zacznie. Bedzie wieksza frajda;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Chopy czy przy zmianie zębatki z przodu na mniejszą skracać łańcuch o jedno ogniwo? Bytam bo zauważyłem że mam peknieta jedna rolkę w łańcuchu a że łańcuch jest na zapince to z jego ponownym zmontowaniu po skróceniu nie będzie problemu. Przy okazji zapytam o smarowanie łańcucha w enduro bo jestem świerzy w temacie a na szosie jedno smarowanie wystarcza na jakieś 400-500km w mojej TDM. W terenie jest już tragicznie :-( Używam smaru teflonowego do enduro Castrol i powiem Wam ze jak tak dalej pójdzie to łacuch bd miał do wywalenia bo się świecą rolki już po paru pzrejechanych km. yo Osobiście to staram się smarowac co jazdę i po każdym myciu moto. Rzeczywiście ten smar jest jakiś dziwny, ale jego zadaniem nie jest oblepiać rolki tylko dostać się do środka łańcucha pod o-ringami tak, żeby w środku smarować łańcuch. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi