krisso76 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A więc tak. jestem uprzedzony co do łańcuszków i jak kolega przywiózł DR to zdjęłem napinacz i sprawdziłem naciąg łańcuszka. co się okazało napinacz już był cały wyciągnięty. więc kupiliśmy nowy łańcuszek i trzeba by było go zamontować. to rozkręciliśmy silnik i zobaczyliśmy to:http://www.bikepics.com/pictures/790163/http://www.bikepics.com/pictures/790164/http://www.bikepics.com/pictures/790138/ powiem tak.... bo dawno sie nie odzywałem!!!to nie mogło pracowac!!!!masakra!!!! 2 razy mi sie zdarzyło podobne ała!!!! i to w owiele mniejszym stanie !!!!wymaiaa!!!! swiatek tuning!!! bydgoszcz!!!!! Magik8888, pokaż mi gdzie sprzedają dobre silniki do dr 350 po 1000- 1500zł ? Na razie znalazłem tylko miejsca gdzie można kupić całą taką dr-kę z rozwalonym silnikiem za 3-4 tys.Naprawa takiej głowicy patenciarskimi metodami, raczej z mizernym skutkiem ( takim akurat na handel ) wyniesie cię 800-1200zł. zgłas sie do Swiatek tuning w bydgoszczy!!!! dorabiałem wałek i robiałem głowice jakies chyba 800 w zeszłym roku płaciłem!!!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 krisso76 dwa razy naprawiałeś ( regenerowałeś ) to samo u Świątka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 KUPIE slimak licznika do dr 350 - dr 650 w roczniku 92-95 ma taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 regeneracja wałka nie wchodzi w gre. są jakieś sportowe wałki rozrządu do dr ?? ile taki wałek kosztuje ? oryginalny lub sportowy ? Co do tych aukcji to wydaje mi się że to jest to samo. bo teraz na obu kontach sprzedawane było sprzęgło klocki i zębatka do DR 350 do tego ten sam numer telefonu :biggrin: a DR ganiała na tym dość dobrze i to nie stukało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Sami widzicie, motocykl który jest ewidentnie uszkodzony dla niektórych jest cichy i w pożo. Właśnie dlatego przy zakupie potrzebne jest duże doświadczenie.Na tej konkretnej sztuce można zobaczyć jak poszczególni właściciele ( hadlarze ) podbijają cenę praktycznie nic przy motocyklu nie robiąc. Początkowo pokazał się ten motor za 4000zł. I na tym forum były wątpliwości co do stanu ( fajna wersja, zarejestrowana, tanio, może być w niej coś nie halo ) , za moment ten sam moto kosztował już 5500zł. I psa5 też wiedział że moto jest hałaśliwe, pewnie dlatego szybko się go pozbył. Ale w opisie w aukcji motor był cacy i w bardzo dobrym stanie jak na ten wiek. Magik8888 możecie mu chyba podziękować że wysterował was na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 http://moto.allegro.pl/item161849655_okazj...egocjacji_.htmlogladalem ta dr ma luzy na kole i przy zebatce z tylu koles cos tam mowi ze to na tych gomach niby do tego ma sportowy glosny tlumik z ktorego wali ogniem od czasu do czasu do tego kopci czarnym dymem jak da po garach a tylny blotnik jest zakopcony w silniku cos slychac na zimno troche go kopal potem jak byl cieply to juz palil nie wiedzalem zadnych wyciekow. Czy te kopcenia i cala reszta to zly znak?? nie mam porownania do zadnej innej dr wiec nie wiem moze jest ktos w poblizu co pomoze mi ja oblukac?? jak cos to dajcie jakiegos cynka :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 z mojego tłumika tez wali ogniem i tez troche kopci ale nic sie nie dzieje,blotnik tez troche okopcony ale sie nie dziwie skoro taka temeratura z niego idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Blotnik ma okopcony nie od ognia tylko od czarnego dymu (wiem bo mi kopci). Luzy na kolach jak powiedzialem 30zl + troche roboty i masz zrobione. To ze wali ogniem to jest raczej normalne (polecam filmik lesne swiry na video.google.pl :icon_mrgreen: Co do kopcenia to przewaznie wina tego jest zle wyregulwoany lub wogole niewyregulowany gaznik po zmianie wydechu. I dlatego tez mogl to tyle kopac. Jednak wszystko to sa spekulacje. Jaki dziwke bylo slychac na zimnym?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 To że tylny błotnik jest okopcony to żaden problem, gaźniki dr-y przy ostrej jeździe mogą dawać zbyt bogatą mieszankę i to daje taki efekt lub jest źle wyregulowany gaźnik ( za wysoki poziom za duża dysza główna. W tym motocyklu mogą być inne problemy, po pierwsze czy jest on zarejestrowany, po drugie jest po odświerzeniu ( malowana rama ze zbiornikiem ) i chyba po najmniejszych kosztach ( to co widać z zewnątrz ) tania lampa przednia z owiewką, w nocy nie daje się jeździć, patent prowadnicy łańcucha przy tylnej zembatce , braki w osprzęcie, po trzecie sprawia wrażenie złożonego z kilku moto ( pomieszane modele) rama wygląda jak od n-ki a zbiornik zwykły metalowy, po czwarte składał ten moto jakiś leszczu, zobaczcie jak poprowadził przedni przewód hamulcowy, można spodziewać się innych niespodzianek i błędów. Ale to wszystko pikuś najważniejszy jest silnik, trzeba dźwięk tego silnika porównać z dobrym cichym. Ciekawe w jakim stanie ten motor do niego trafił przed robotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 dzieki chlopaki z papierami jest tez troche nie za bardzo. Zostal sprowadzony z wloch od tamtej pory nie byl rejstrowany a to juz 3 wlasciciel i nie ma starego dowodu rejstracyjnego wiec troche jest nie tak ale to nie dzial o papierach wiec sie nie bede rozpisywal :biggrin: ale glownie chodzi mi tez o zarejstrowanie tego sprzeta wiec sie jeszcze zobacze ale mysle ze to bedzie lipa dzieki jeszcze raz za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psa5 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) WITAM PEWNIE NA MNIE CZEKALISCIE I Z PRZYKROSCIA STWIERDZAM ZE NIE MIAŁEM POJECIA CO TAM JEST PRZYPÓSZCZAŁEM TYLKO ZE NA 200%LANCUSZEK,POWIadomiłem o tym kupujacego KTÓRY SAM STWIERDZIŁ ZE FAKTYCZNIE JEST TO LANCUCH ROZRZADU.,motorek palił fantastyczniE,a nawet idealnie,a oznaki stukania były tylko przy CIEPŁYM SILNIKU.ZAPYTAŁEM O KOSZTY I STWIERDZILEM ZE SPRZEDAM GDYZ JA NIE LUBIE GRZEBAC.POZATYM POSIADAM DRUGI MOTOR(KLX250)NA KTRYM SMIGA MI SIE O WIELE PRZYJEMNIEJ.I NIE JESTEM HANDLARZEM A DR 350S KTÓRA JUZ TEZ SPRZEDAŁEM(ZAKUPIŁ JACA) WYSTAWIŁEM NA PROSBE KOLEGI. ;) WITAM PEWNIE NA MNIE CZEKALISCIE I Z PRZYKROSCIA STWIERDZAM ZE NIE MIAŁEM POJECIA CO TAM JEST PRZYPÓSZCZAŁEM TYLKO ZE NA 200%LANCUSZEK,POWIadomiłem o tym kupujacego KTÓRY SAM STWIERDZIŁ ZE FAKTYCZNIE JEST TO LANCUCH ROZRZADU.,motorek palił fantastyczniE,a nawet idealnie,a oznaki stukania były tylko przy CIEPŁYM SILNIKU.ZAPYTAŁEM O KOSZTY I STWIERDZILEM ZE SPRZEDAM GDYZ JA NIE LUBIE GRZEBAC.POZATYM POSIADAM DRUGI MOTOR(KLX250)NA KTRYM SMIGA MI SIE O WIELE PRZYJEMNIEJ.I NIE JESTEM HANDLARZEM A DR 350S KTÓRA JUZ TEZ SPRZEDAŁEM(ZAKUPIŁ JACA) WYSTAWIŁEM NA PROSBE KOLEGI. : Edytowane 4 Lutego 2007 przez psa5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 no spoko ale nadal sie pytam gdzie nasze sprzęgło ?? :icon_mrgreen: mogłbyś podesłać na adres z umowy k/s ?? mi sie wydaje że wiedziałeś co jej dolegało.... pozatym mówiłeś że silnik nie był rozbierany, więc czemu na silikon jest złożony?? hmm jakaś stara technologia suzuki czy co <hmmm> . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W tym miejscu moge powiedziec ze ta druga DRke ktora wystawial forumowicz psa5 ja zakupilem. Idzie od razu do profesjonalnego serwisu zebym mogl sie dowiedziec na czym faktycznie stoje i zeby mi ja przygotowali do jazdy w taki sposob zebym nie musial ich czesto odwiedzac... Ogolnie rzecz biorac chce w ten motocykl zainwestowac zebym ja oraz przyszly wlasciciel nie mieli zadnych nieprzykrosci. Jak dla mnie silnik pracuje bardzo dobrze, nic nie przerywa, nie kopci, ciagnie super, kompresja tez jest ok. Sa do poprawy drobiazgi oraz zajme sie wygladem zewnetrzym bo szczerze powiedziawszy nie wyglada najlepiej. Mam nadzieje ze tak jak mi gwarantowales psa5 silnik, a zwlaszcza glowica jest w swietnym stanie :icon_mrgreen: Zobaczymy w niedalekiej przyszlosci :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psa5 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W tym miejscu moge powiedziec ze ta druga DRke ktora wystawial forumowicz psa5 ja zakupilem. Idzie od razu do profesjonalnego serwisu zebym mogl sie dowiedziec na czym faktycznie stoje i zeby mi ja przygotowali do jazdy w taki sposob zebym nie musial ich czesto odwiedzac... Ogolnie rzecz biorac chce w ten motocykl zainwestowac zebym ja oraz przyszly wlasciciel nie mieli zadnych nieprzykrosci. Jak dla mnie silnik pracuje bardzo dobrze, nic nie przerywa, nie kopci, ciagnie super, kompresja tez jest ok. Sa do poprawy drobiazgi oraz zajme sie wygladem zewnetrzym bo szczerze powiedziawszy nie wyglada najlepiej. Mam nadzieje ze tak jak mi gwarantowales psa5 silnik, a zwlaszcza glowica jest w swietnym stanie :flesje: Zobaczymy w niedalekiej przyszlosci :)JACA AKURAT TEN MOTOR(KOLEGI)BYŁ ROZBIERANY,USTAWIONY I NE MUSISZ SIE MARTWIC.JAK NAJBARDZIEJ ROZKREC SPRAWDZ I DAJ ZNAC NA FORUM.POZDRAWIAM :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rembi Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Chlopaki cos na allegro ceny Drek poszly diametralnie w dol nie wiem czy to wina zimy czy tego ze ludziska juz sie nachapali moto z zagranicy i dosieglo to tez naszych Drek jak myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi