arti_dg Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Witam, Bliżej zimy mam zamiar zakupić DR 350, chciałbym wersje która miała by podnóżki dla pasażera, kierunkowskazy, akumulator, która by to była wersja ? najlepiej jakiś przykład z allegro. Ile taka wersja waży ? Kolego nie przesadzaj. Bylo na ten temat napisane juz multum postow :) Wystrczy sie cofnac o kilkanascie postow wstecz,zeby znalezc dobra stronke o DR-ce. Ja po kupnie moto przeczytalem kilkadziesiat stron tego tematu i dopiero zaczalem zadawac pytania. Odrobine wysilku. Dodam, ze jedynie N nie posiada aku, reszte poszukaj sam i przejzyj dokladnie ogloszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 No! Cofnij sie wstecz do tylu z powrotem i nie zadawaj takich pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr4nd Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Czyli jak dobrze rozumiem, to ta wersja posiada to co pisałem w poprzednim poście: W 1995 roku wycofano podstawową wersję DR 350 S. W produkcji zostały tylko S-ki z elektrycznym rozrusznikiem Dr 350 SE. Czy ta wersja waży 130 kg ? Edytowane 7 Października 2007 przez Gr4nd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam, gdzie mogę kupić uzywane części silnikowe do dr 350, chodzi o głowice potrzebuje dzwigienki zaworowe i wałek rozrządu, wiecie może gdzie regenerują te części? W google wpisz - bydgoszcz Swiątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) W google wpisz - bydgoszcz SwiątekKorzystał ktoś z jego usług? Słyszałem opinie, ze taka regeneracja nic nie daje bo po 200 km znowu są luzy... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...em=120167873559 Czy te dźwigienki będą pasować do rocznika 1992? W opisie aukcji jest napisane DR 350 od 1994 wzwyż ale wydaje mi sie że w DR 350 dźwigienki były takie same we wszystkich rocznikach. Edytowane 7 Października 2007 przez marcin1989 Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Korzystał ktoś z jego usług? Słyszałem opinie, ze taka regeneracja nic nie daje bo po 200 km znowu są luzy...http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...em=120167873559 Czy te dźwigienki będą pasować do rocznika 1992? W opisie aukcji jest napisane DR 350 od 1994 wzwyż ale wydaje mi sie że w DR 350 dźwigienki były takie same we wszystkich rocznikach.Nie wiem czy sa takie same,ale luzy zaworowe wlasnie w 94 roku sie zmienily w porownaniu do 93 i starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Czyli jak dobrze rozumiem, to ta wersja posiada to co pisałem w poprzednim poście: W 1995 roku wycofano podstawową wersję DR 350 S. W produkcji zostały tylko S-ki z elektrycznym rozrusznikiem Dr 350 SE. Czy ta wersja waży 130 kg ? Niby na stronie DRki tak pisze, ale ja mam wersje S bez rozrusznika z 96 roku. I jak szukalem to sporo bylo z 96 roku S bez rozrusznikaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Teraz trochę lamerskie pytanie: Czy DR350 nie będzie za słaba po RX 125?? Dodam iż lubię poszaleć w lesie i czasem trochę poskakać. :rolleyes: Pzdr, Maciek P.S.Proszę o wyrozumiałość, chcę kupić sprzęt z którego będę zadowolony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Kiedyś miałem okazję się przejechać 350-tką i wydała mi się słabawa. Dlatego kupiłem DR przerobioną na 400 ccm :) A teraz w związku z tym pytanie - świeczka do 350-tki to NGK DPR9EA-9. Czy do pojemności 400 ccm powinienem jakąś inną zamontować? O innej ciepłocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Kiedyś miałem okazję się przejechać 350-tką i wydała mi się słabawa. Dlatego kupiłem DR przerobioną na 400 ccm :D A teraz w związku z tym pytanie - świeczka do 350-tki to NGK DPR9EA-9. Czy do pojemności 400 ccm powinienem jakąś inną zamontować? O innej ciepłocie.Zapytam z ciekawości jaką masz średnicę cylnidra i jaki tłok, że wychodzi 400ccm? Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukopr Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Zapytam z ciekawości jaką masz średnicę cylnidra i jaki tłok, że wychodzi 400ccm? 83 mm powiększa pojemność skokową do blisko 400 ccm i w miarę łatwo go dostać, tez już sie nad tym zastanawiałem.... :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 83 mm powiększa pojemność skokową do blisko 400 ccm i w miarę łatwo go dostać, tez już sie nad tym zastanawiałem.... :crossy:Policzyłem pojemność z tłokiem o średnicy 83mm takim jak na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item248908809_tloki...350_wiseco.html i wyszło ~385ccm, czyli do 400 troche brakuje :icon_evil: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miśkaDR Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 PILNIE POSZUKIWANY ! Witam! Pilnie poszukuje chlopaka ktory kupil od nas DR350S '91 wiosna tego roku w Gryfinie.DR 350 z naklejkami REDBULL, motocykl byl bialo niebieski. W zagmatwaniu przed slubem zgubilem gdzies umowe kupna/sprzedazy i nie moge nic zdzialac teraz w urzedach :/ a jedyny kontakt jaki mialem to byl numer telefonu ktory tez juz przepadl. Jesli jest na tym forum ta osoba badz ktos ja zna prosze o kontakt: [email protected] lub tel: 663962746 Z gory dzieki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 pojemnsoci w ccm podaje sie zawsze w przyblzieniu , nigdy nie zgadza sie ona idealnie z tym co sie mowi potocznie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) kumel kupił dr i mu troche pomagam - mam pytanie, czy da rade jakos utwardzic zawieszenia w dr 350? poza wymianą oleju ? jak to zrobic ? niestety nie wiem jaka to wersja i czemu po rozgrzaniu silnika obroty utrzymują sie na 4 tys obrotów? gaźnik? jakies porady Edytowane 9 Października 2007 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi