enduromaster Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 a bardzo kopci ? olej ze skrzyni strasznie śmierdzi, wymiana oringów na wale nie jest aż tak kosztowna, do ktm'a 1 oring kosztuje 23 zł, może też byc świeca, wkręc nową świece, mi potrafiły świece padac po 5 min Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 a bardzo kopci ? olej ze skrzyni strasznie śmierdzi' date=' wymiana oringów na wale nie jest aż tak kosztowna, do ktm'a 1 oring kosztuje 23 zł, może też byc świeca, wkręc nową świece, mi potrafiły świece padac po 5 min[/quote'] Widziałeś tam oringi ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nsr125 Opublikowano 11 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 a bardzo kopci ? Dzisiaj się bawiłem w reg. dozownika oleju - poluzowałem linkę, która odchodzi od manetki gazu do pompki olejowej i tak jakby było lepiej... tzn. moto nie dusi się już przy tych 8tys., czasem jak wejdę na 11tys. trochę szarpnie, ale potrafi i nie :lol: Elektrody nie są już tak mocno zalane olejem, przybierają raczej taki kolor ciemno-rudawo/brązowy, a z tego co wiem, powinien być to kolor beżowy :? No nic, jeszcze popróbuję z tym dozownikiem, tylko boję się, żeby za bardzo nie ograniczyć dopływu oleju, bo teraz i tak mało dymi - po rozgrzaniu już wcale - a nie wiem czy tak powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Widziałeś tam oringi ? Wink to jak inaczej się to nazywa ? w moim otoczeniu wszyscy tak mówią Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 najmocniej przepraszam jeśli mój sposób może okazać się niebezpieczny dla silnika lub innych podzespołów, oczywiście bezpieczniej śledzić poziom oleju pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Cytat:Widziałeś tam oringi ? Winkto jak inaczej się to nazywa ? w moim otoczeniu wszyscy tak mówiąSimmering Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Odłącz dojście z dozownika, a do zbiornika nalej wachy z olejem chyba 1:50.Zużyjesz litr benzyny, ale będziesz wiedział w czym tkwi problem: Albo uszczelniacze, albo dozownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 ciemno-rudawo/brązowyI taki ma być Beżowy kwalifikuje swiece do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Witam. Proponuję zacząć od najprostrzej rzeczy , czyli wymiany filtra powietrza. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nsr125 Opublikowano 15 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Witam. Więc tak: pobawiłem się w regulację dozownika oleju (poluzowałem o kilka gwintów linkę przy pompce - tam gdzie również idzie linka od gazu) i rzeczywiście już nie ma w/w problemów, świeca nie jest już całkiem czarna - końcówki elektrod są koloru jasno-brązowego, natomiast gwint i wierzch gwintu są czarne (tak powinno być?). Ale teraz mam pytanie (bo zauważyłem, że moto więcej spala): czy jeżeli ograniczyłem pobieranie oleju przez silnik, to w jakiś sposób dostaje on więcej paliwa, i tym samym motocykl więcej pali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi