Skocz do zawartości

Elektrody świecy zapłonowej w oleju

nsr125
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a bardzo kopci ? olej ze skrzyni strasznie śmierdzi, wymiana oringów na wale nie jest aż tak kosztowna, do ktm'a 1 oring kosztuje 23 zł, może też byc świeca, wkręc nową świece, mi potrafiły świece padac po 5 min

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

a bardzo kopci ? olej ze skrzyni strasznie śmierdzi' date=' wymiana oringów na wale nie jest aż tak kosztowna, do ktm'a 1 oring kosztuje 23 zł, może też byc świeca, wkręc nową świece, mi potrafiły świece padac po 5 min[/quote']

Widziałeś tam oringi ? :)

a bardzo kopci ?

Dzisiaj się bawiłem w reg. dozownika oleju - poluzowałem linkę, która odchodzi od manetki gazu do pompki olejowej i tak jakby było lepiej... tzn. moto nie dusi się już przy tych 8tys., czasem jak wejdę na 11tys. trochę szarpnie, ale potrafi i nie :lol: Elektrody nie są już tak mocno zalane olejem, przybierają raczej taki kolor ciemno-rudawo/brązowy, a z tego co wiem, powinien być to kolor beżowy :?

No nic, jeszcze popróbuję z tym dozownikiem, tylko boję się, żeby za bardzo nie ograniczyć dopływu oleju, bo teraz i tak mało dymi - po rozgrzaniu już wcale - a nie wiem czy tak powinno być...

Witam.

Więc tak: pobawiłem się w regulację dozownika oleju (poluzowałem o kilka gwintów linkę przy pompce - tam gdzie również idzie linka od gazu) i rzeczywiście już nie ma w/w problemów, świeca nie jest już całkiem czarna - końcówki elektrod są koloru jasno-brązowego, natomiast gwint i wierzch gwintu są czarne (tak powinno być?).

Ale teraz mam pytanie (bo zauważyłem, że moto więcej spala): czy jeżeli ograniczyłem pobieranie oleju przez silnik, to w jakiś sposób dostaje on więcej paliwa, i tym samym motocykl więcej pali??