enduroguy Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 No wlasnie. Mam Kawasaki KDX125 i poprzedni wlasciciel wprasowal nowa tuleje i zalozyl nowke tlok Vertexa (nie wiem czemu. Moze zatarl sprzet, a moze sie selekcje skonczyly). Moja fura nie ma takich osiagow jakie miec powinna wiec zaczynam sie zastanawiac czy zabieg ten nie zostal spartolony (dobrze wprasowana tuleja nie powoduje spadku mocy wzgledem mocy na nikasilu). Jest jakas mozliwosc zeby to sprawdzic? Dodam ze kompresja jest w porzadku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Skąd wiesz że jest słabszy ? Masz porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Skąd wiesz że jest słabszy ? Masz porównanie?Tak, rozmawialem z uzytkowanikami. Normalnie potrafi stanac z 3 na koło, jego vmax w 2 osoby to 130km/h i na 5 biegu jeszcze rwie (koles tylko zmienil gaznik ale wtedy bylo niewiele gorzej). Po wymianie gaznika idzie w sumie leb w leb z KX'em a moj 110km/h w 2 osoby, ledwo na 1 na koło staje i zaczyna mulic na trzecim biegu... Blokad nie widze nigdzie! 0 jakichkolwiek kryz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Moje zdanie jest takie: że jak by nie była ta tuleja wprasowana to spadek mocy będzie. Koledze w Hondzie NSR 125 zrobili tuleje i co? - Duuuży spadek mocy, zamiast 150km/h jedzie 120km/h. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Koledze w Hondzie NSR 125 zrobili tuleje i co? - Duuuży spadek mocy, zamiast 150km/h jedzie 120km/h. No to ladnie pewnie u mnie tez tak spie*dolili, a informacja o tym ze mozna dobrze wprasowac jest ze sprawdzonych zrodel :) . Orientujecie sie w takim razie czy jest mozliwosc nalozenia nikasilu zamiast tej tuleji?? No i jak sprawdzic czy jest dobrze wprasowana czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Koszt nikasilu nie wiem czy nie będzie droższy niż zakup nowego cylindra... W Czechach kładą nikasil, ale w Polsce podobno też. Tyle wiem - nara :] pzdr - kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Koszt nikasilu nie wiem czy nie będzie droższy niż zakup nowego cylindra... W Czechach kładą nikasil, ale w Polsce podobno też. Tyle wiem - nara :] pzdr - kiluCylinder ponad 2000zł a nikasil 600-1000zł takze :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 na tuleje sie chyba nie da :) a jak wyprasujesz tuleje i okaze sie ze jest tam gleboka rysa (tlok sie rozlecial) i nie da sie nikasilu polozyc to wtedy kicha bo trzeba kupic tuleje i wprasowac. U mnie tez jest tuleja i na seryjnym silniku/wydechu idzie z 1 z gazu na kolo a z 2 sie troche podnosi ale po zimie (rozbiore silnik ze znajomym maly tuning i zloze spowrotem) moze jakas gruszke dorwe fajna to z 2 bez problemu pojdzie (mam nadzieje :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 a jak wyprasujesz tuleje i okaze sie ze jest tam gleboka rysa (tlok sie rozlecial) i nie da sie nikasilu polozyc to wtedy kicha bo trzeba kupic tuleje i wprasowac. Dostac tuleje to nie problem. Tlok i nowa tuleja maja ok 2500km i jak juz pisalem jest to vertex takze bomba. Rys nie ma bo tlok ladnie dotarty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 no to tak :) tuleje jak dobrze wprasujesz nie powinieneś mieć żadnych spadków mocy ;) przecież te oryginalne tez są prasowane !! Sprawdź czy nie ma progu miedzy cylidrem a tuleją na kanałach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Jak nikasil to się ich zapytaj, są odemnie z miasta:http://kemot.pl/tloki.php?kemotSESSID=cb89...4516c3c1b58ba81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Koszt nikasilu nie wiem czy nie będzie droższy niż zakup nowego cylindra... W Czechach kładą nikasil' date=' ale w Polsce podobno też. Tyle wiem - nara :'] pzdr - kiluCylinder ponad 2000zł a nikasil 600-1000zł takze :roll: do nsr za 2k mozna kupić już cały zestaw - tłok pierdoły cylinder, ostatnio na allegro widziałem silnik z 2k2roku 7tys.przebiegu za 1600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 do nsr za 2k mozna kupić już cały zestaw - tłok pierdoły cylinder' date=' ostatnio na allegro widziałem silnik z 2k2roku 7tys.przebiegu za 1600zł[/quote']Spoko ale NSR'ek jest od chu*a a ilosc KDX'ow125 w Polsce to mozna na palach policzyc (moze przesadzilem ale prawie ich nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 z ta rysa chodzilo mi o to ze mogla byc taka sytuacja ze byl nikasil rozlecial sie tlok i zrobil w cylindrze/nikasilu gleboka ryse i nie mozna bylo juz zrobic nowego nikasilu przez ta ryse to zamiast kupowac nowy cylinder ktos wprasowal tuleje p.s. nie znam sie na tym jakos super dobrze ale chyba jest taka mozliwosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi