Marcin Neo Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 W droszych kaskach chyba ten problem nie występuje ale co zrobić gdy ktoś ma tani kask i gdy się ochłodzi trzeba jeździć z otworzoną sybą?Są na to jakieś domowe sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dee Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 sa preparaty anty-parowaniu jednak nie moze byc to zadne w stylu "hit z allegro za 5,50" trzeba poswiecic na to sensowne pieniądze i mamy sensowne działanie ... jezeli nie chcemy wydac z jakiegos powodu tych złociszy to rozwiązanie jest jeszcze prostsze .... jeździc z niedomkniętą szybą .... co jednak jest troche niebezpieczne ... edit:i bym zapomniał ... woda destylowana ma podobne działanie jak te preparaty ... ale jednak nie jest tak wydajna i super skuteczna .... Kaski nolana mają mozliwosc podczepienia drugiej szybki ktora ma własnie powodowac nieparowanie ... ale nie wiem jak to działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Nasmarować delikatnie mydłem szybe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Jak jest system pinlock, to wystarczy drugą szybkę domontować. Bagatelka, jakieś 100-150 zeta :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Nasmarować delikatnie mydłem szybe ... pierwsze slysze,a nie zamarze to widoku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 ja np. zawsze miałem troszeczkę otwartą szybkę tak z 0,5cm i nie parowało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 W droszych kaskach chyba ten problem nie występuje ale co zrobić gdy ktoś ma tani kask i gdy się ochłodzi trzeba jeździć z otworzoną sybą?Są na to jakieś domowe sposoby? używaj do oddychania rurki do nurkowania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aylie Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 A mojej nie da sie nie domknąc :evil: Albo sie ma otwartą albo zamkniętą. Nie ma regulacji szybki mój kask. Ale za rok mam nadzieje ze bedzie nowy moto=nowy kask :)Sama męcze sie z tym parowaniem. Jak jest gorąco to niestety musze otwierac szybke na światłach itp. A co za tym idzie...jeszcze większe zainteresowanie gapiów :roll: :? Tak to wygląda jak jedzie dziewczyna na moto jakimkolwiek. Czasami nie zorientuja sie dopóki nie otworze szybki a wtedy jest: 8O 8O 8O Hahha :-D Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dee Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 ja np. zawsze miałem troszeczkę otwartą szybkę tak z 0' date='5cm i nie parowało ...[/quote'] pojedziesz troche szybciej, wiatr zawieje szybke wyrwie, kask zniszczy i odpukac jeszce szlifa wywiniesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Ja mam u siebie drugą szybkę "anti fog" i nie paruje, nawet jakbym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 pojedziesz troche szybciej' date=' wiatr zawieje szybke wyrwie[/quote'] Nie wiem w jakim kasku jeżdzisz ale zeby wiatr ci szybe wyrwal :-D :-D :-D :-D :-D śmiech na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 ja np. zawsze miałem troszeczkę otwartą szybkę tak z 0' date='5cm i nie parowało ...[/quote'] dobry sposób ale przy nizszych predkosciach :evil: tez jezdze zwykle na 1-zabek ale powyzej pewnych prędkosci nie ma szans na to aby szybka była otwarta :) sama sie zamyka :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dee Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 pojedziesz troche szybciej' date=' wiatr zawieje szybke wyrwie[/quote'] Nie wiem w jakim kasku jeżdzisz ale zeby wiatr ci szybe wyrwal :-D :-D :-D :-D :-D śmiech na sali sYs ... nie miałem na msli ze połamie szybe i wyleci w pip ... tylko ze wyrwie ją do góry(podniesie) ... nic w tym dziwnego nie ma ... inaczej w jakim celu kaski mają Visorlock'i ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 W rodzimej produkcji kasku marki Bella nacierałem wizjer preparatem "Optiklar" i było OK. Kiedyś, w zamierzchłych czasach, lansowano metodę smarowania okularów motocyklowych gliceryną - tylko to się strasznie maże. W obecnie posiadanym Uvexie mam folię nieparującą i w zasadzie działa; poza tym zawsze powinno pomóc leciutkie uniesienie wizjera (o jeden ząbek). Słyszałem także o przecieraniu szybki szmatką zwilżoną w roztworze soli. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickczemnik Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Z tym mydlem to chodzi chyba raczej o przetarcie szybki woda z mydlem a nie samym mydlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi