piotr7557 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Mój kumpel śmiga aprilią pegaso 125. Ostatnio zakupił olej castroll za 40 zł i nie rozumiem bo na 100 km zjada mu ok. 0.5 l 8O Czyżby musiał kupować olej co miesiąc (to jest jak abonament na motor). Czy to może wina moto?? PS. Wydaje mi się że tak nie powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 niech sie cieszy ze nic mu zjadlo tego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Chcesz powiedzieś że to nie dużo?? 40 zł za olej co miesiąć + obecne ceny paliw... To nie zachęca do śmigania... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 to jest dwusów -ile bierze tego oleju na np 10l benzyny?zakładając żę dozownik podaje tak jak napisałeś 0,5l/100km przy spalaniu ok 5litrów (tak myślę że tyle mu spala) to podaje ok 2x za dużotrzeba by było wyregulować bądź zrezygnować z dozownika i samemu dolewać olej do zbiornika we właściwych proporcjach Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Mój kumpel śmiga aprilią pegaso 125. Ostatnio zakupił olej castroll za 40 zł i nie rozumiem bo na 100 km zjada mu ok. 0.5 l 8O Czyżby musiał kupować olej co miesiąc (to jest jak abonament na motor). Czy to może wina moto?? PS. Wydaje mi się że tak nie powinno być... Dobrze Ci się wydaje 0.5 l na 100km to dużo jak na taki motocykl jakim jest Aprilla. Nawet gdyby kumpel bardzo ostro jeździł ciągle. Może gdzieś ma jakiś wyciek, albo nieszczelnosć.Jeśli dymi no to dozownik za dużo oleju podaje, ale to i tak nie podawał by aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Kopcił troche ale myślałem że dlatego że był jeszcze nie rozgrzany. Powiem mu żeby wyrególował dozownik, a jego aprilia jest już trochę wyśmigana rocznik 1992 jeżdżona na torze do motocrossu. Kupił ją za 2400 zł po tym jak sprzedał swojego simsona (pseudo enduro) za 2300 zł Interes roku 2005 w mojej mieścinie!!! :evil: PS. Aprilia jest po remoncie w fachowym serwisie. Obecnie jest rozebrana w celu pomalowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Aprilia jest po remoncie w fachowym serwisie. Obecnie jest rozebrana w celu pomalowania...No to niech w tym fachowym serwisie zobaczą co jest grane :!:A jeżeli moto jest ogołocone z plastików itp. to twj kolega ma ułatwiony dostęp do dozownika :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Mój kumpel śmiga aprilią pegaso 125. Ostatnio zakupił olej castroll za 40 zł i nie rozumiem bo na 100 km zjada mu ok. 0.5 l 8O Czyżby musiał kupować olej co miesiąc (to jest jak abonament na motor). Czy to może wina moto?? PS. Wydaje mi się że tak nie powinno być...O losie........., ja bym nie wyrobil na sam olej. 5l na 1000km, na 100% jest cos nie tak z dozownikiem. Moja Apa bierze w granicach 1.5l na 1000km- przy spalaniu ok 6l/100km. Twoj powinien palic podobnie bo masz zapewne tan sam silnik "Rotax123". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 wyrobil na sam olej. 5l 0,5 l :evil: a nie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 0' date='5 l a nie 5[/quote']0,5l/100km=5l/1000km :evil: TO od cholery za duzo ja sadze ze sprzet by nawet nie przepalil takiej ilosci oleju takze obstawiam nieszczelnosc. WOgole co za ziomek na pegaso ganial po torze mx :lol: ? Dziwni ludzie sa na swiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Dziwni ludzie sa na swiecie.No takich na swiecie nie brakuej :evil: JA znam takie co nawet na dt 125 latal :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 JA znam takie co nawet na dt 125 latal :evil:Ale Dt przynajmniej udaje prawdziwe enduro a pegaso to motocykl na szose (male kolo z przodu, wielki bak, spora waga i ogolnie wyglad :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 spora wagano TAK bo dt to wazy tyle co cross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 a sprawdzales z kumplem stan tlumika, (bo choc to malo prawdopodobne ze silnik pali tak duzo oleju) to tlumik dlugo wytrzyma w czystosci :evil:, ale ja stawiam na wyciek z wezyka doprowadzajacego olej do dozownika. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale w mojej Apie bez podwiazania wezyk zostanie scisniety przez amortyzator :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Dt125r wazy 10kg wiecej niz Wr250f, a pegaso125 zalana plynami przekracza 140kg i jeszcze rozmiary kol 17/19... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi