Skocz do zawartości

Tajemnica kosza sprzęgłowego od Simsona S70

olek89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami 10 latek moze byc o wiele madrzejszy od 18 latka

I to jest przyklad bo nawet moja 10 letnia siostra potrafi przyznac sie do bledu i wie jak obsluzyc suwmiarke (dla kolegi to chyba czarna magia)

no w koncu Twoja siostra musi zawsze przyznac glupszemu racje czyli w tym wypadku wiesz zapewne komu :-D nie bede wnikal w to dalej bo zapewne jeszcze leje Cie :-D

[ Dopisane: 11-09-2005, 09:37 ]

Nie bedziesz sie wypowiadal bo juz nie masz komu co dowalic co?? :-D :-D :-D . Czasami 10 latek moze byc o wiele madrzejszy od 18 latka :mrgreen:

Ciekawe czy taki madry bys byl jak bym stal naprzeciw Ciebie wez sie juz lepiej wogole nie odzywaj bo szkoda Twojej biednej klawiatury na te glupoty co wypisujesz jestes zalozny szkoda mi Cie :-D

no w koncu Twoja siostra musi zawsze przyznac glupszemu racje czyli w tym wypadku wiesz zapewne komu nie bede wnikal w to dalej bo zapewne jeszcze leje Cie

[ Dopisane: 11-09-2005' date= 09:37 ]

rzemyk90 napisał:

Nie bedziesz sie wypowiadal bo juz nie masz komu co dowalic co?? . Czasami 10 latek moze byc o wiele madrzejszy od 18 latka

Ciekawe czy taki madry bys byl jak bym stal naprzeciw Ciebie wez sie juz lepiej wogole nie odzywaj bo szkoda Twojej biednej klawiatury na te glupoty co wypisujesz jestes zalozny szkoda mi Cie

dobra krotka pilka 10 letni kolego (wiek wnioskuje po poziomie wypowiedzi): jezeli jestes taki pewny siebie to dasz sobie nasrac na twarz jezeli tlok bedzie mial srednice 40-41mm??

tłok w simsonku s60 ma średnice 41mm a w s70 45mm wiem bo mój ojciec robi szlify a jeśłi niewieżysz to idź do sklepu i zapytaj sie o zestaw do s60 albo lukni na allegro

Dokladnie. 10 cm czyli o 3 mm wiecej na srednicy cylindra.

to sie zastanowcie w koncu tlok naominalny rozni sie o 3mm od tego na 60ccm tak ??

[ Dopisane: 12-09-2005, 15:35 ]

moze wy macie inne podroby nie wiem jak teraz ale na samym poczatku sprzedajacy na allegro podawali ze jest to nic innego jak 3 szlif bys moze teraz stwierdzili ze to tylko odstrasza klientow albo zrobili autentycznie te 60 w co watpie. enduroguy dziesiecioletnim kolega mozesz sobie nazawac kumpla z baczki a nie mnie wina z Toba nie pilem :-D

3 mm daje ok 56ccm. wiem bo mialem (41mm), zmieżylem i obliczylem z czystej ciekawosci. Zeby miec prawdziwe 60 trzeba kapke ponad 42mm. Tak więc prawdziwa 60 ma o 2mm wiekszy promień czyli ma na koncie 16 szlifów, czyli powstala by tuleja extremalnie cienka albo by sie nawet skończyla.

enduroguy dziesiecioletnim kolega mozesz sobie nazawac kumpla z baczki a nie mnie wina z Toba nie pilem

To bardzo poprawne i zrozumiale zdanie pokazuje jaki z Ciebie inteligenty i wyksztalcony czlowiek (pozatym bys sie do bledu przyznal)

Dość pierd...... Tuningowy cylinder do jawek i rometów ma 40 mm średnicy, czyli ok 55,5 ccm, a do simsona ma 41 mm, czyli ok 58,4 ccm.

A co do szlifu to oni nie szlifują tych cylindrów tylko dają większe tuleje, ale nie zmieniają rozmiaru całego cylindra.A ten 3-ci szlif to se do dup. można wsadzić. :)