Skocz do zawartości

Tajemnica kosza sprzęgłowego od Simsona S70

olek89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zadne bzdury tylko tak jest szlif robi sie co 0.25 ccm a z teg co doczytalem na jednej z aukcji to te cylindry maja robiony 3 szlif tak wiec daje to jakies 50,75 ccm anie 55 a co dopiero 60

No to zle czytales. 60 cm ma 41 mm. Czyli potrzeba 12 szlifow zeby z 50 cm miec 60 cm. Tak sie zastanawialem zeby tak niemiecka 50 cm na 60 rozwiercic, bo w niemieckich lepsze materialy, i trwalosc bedzie dluzsza.

ja zle czytalem to Ty chyba wogole nie czytales  nie bede sie klocicl z 15 latkiem bo przeciez wiesz wiecej zapewne  we wszystkich motorach tak jest watpie zeby w simsonach bylo inaczej

Kolega nie kozacz, bo to ze jestes starszy nie znaczy ze sie wogole znasz (szczegolnie ze dyskutujesz o tak oczywistych rzeczach jak 2+2=4).Jak Ci zalezy to zrobie zdjecie takiego tloka mierzonego suwmiarką.

ja sie niesnam wszystkie moto maja robione co 0.25mm

A czy ktos wogole zaprzecza ze co 0,25mm?? JA o slupie Ty o d*pie. MOwie ze tlok ma srednice 40mm

BTW nawet sie mylilem! jest to 41mm w simsonie a 40mm w jawce (taki zestaw mialem) i teraz nie kozacza ze ty lepiej wiesz od kolesia ktory tym handluje

http://allegro.pl/show_item.php?item=62320136

http://allegro.pl/show_item.php?item=63430816

albo nie umiesz sie suwmiarka poslugiwac najwidoczniej

niesnam

sowje

Ja bym sie kolego na Twoim miejscu raczej slownikiem nauczyl poslugiwac :)

wiem ze tak jest

Nadal jestes taki pewny? Ja po prostu nie lubie jak ktos jest tak swiecie przekonany o tym co powiedzial mu kolega pod sklepem. Nie widziales zestawu na oczy i nie mierzyles to sie nie wypowiadaj i tyle

tak pod sklepem napewno to bylo pod sklepem i z kumplem wiesz juz sie tu nie bede wypowiadal na ten temat bo jeszcze troche i beda mnie 10 latki pouczac

Nie bedziesz sie wypowiadal bo juz nie masz komu co dowalic co?? :-D :-D :-D . Czasami 10 latek moze byc o wiele madrzejszy od 18 latka :mrgreen: