SimsonFun Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Simek rwal mi na kolo jak szalony a V-max okolo 85 kmh nie wiem dokladnie bo licznik nie krecil Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 no i cylinder niby 60ccm czyli tak jakby 55ccm :) eh nie 55 tylko niecale 51 ccm z tego co mi wiadomo bo to 3 szlif a kazdy szlif robi sie co 0.25 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 eh nie 55 tylko niecale 51 ccm z tego co mi wiadomo bo to 3 szlif a kazdy szlif robi sie co 0.25 Ciekawe gdzie takie bzdury slyszales... Tłok orginalny ma 38mm natomiast ten w zestawie "60cc" dokladnie 40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 A jeśli mam simsona s83e to chyba nie warto zmieniać kosz od s70.Hmm ponoś s70 daje więcej prędkości maksymalnej a miej przyśpieszenia a akurta na mocy mi zalezy bo lubie bawić sie w enduro.Więc jasli zmienie kosz na ten od s51 to będe miał więcej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 zadne bzdury tylko tak jest szlif robi sie co 0.25 ccm a z teg co doczytalem na jednej z aukcji to te cylindry maja robiony 3 szlif tak wiec daje to jakies 50,75 ccm anie 55 a co dopiero 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 zadne bzdury tylko tak jest szlif robi sie co 0.25 ccm a z teg co doczytalem na jednej z aukcji to te cylindry maja robiony 3 szlif tak wiec daje to jakies 50,75 ccm anie 55 a co dopiero 60 No to zle czytales. 60 cm ma 41 mm. Czyli potrzeba 12 szlifow zeby z 50 cm miec 60 cm. Tak sie zastanawialem zeby tak niemiecka 50 cm na 60 rozwiercic, bo w niemieckich lepsze materialy, i trwalosc bedzie dluzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 ja zle czytalem to Ty chyba wogole nie czytales :) nie bede sie klocicl z 15 latkiem bo przeciez wiesz wiecej zapewne :) we wszystkich motorach tak jest watpie zeby w simsonach bylo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 A od kiedy to na szlif jest jakaś reguła .... co ile ?? 8) :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 no jest bo tloki sa robione co 0.25 mm nie jak tak kto chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 ja zle czytalem to Ty chyba wogole nie czytales nie bede sie klocicl z 15 latkiem bo przeciez wiesz wiecej zapewne we wszystkich motorach tak jest watpie zeby w simsonach bylo inaczejKolega nie kozacz, bo to ze jestes starszy nie znaczy ze sie wogole znasz (szczegolnie ze dyskutujesz o tak oczywistych rzeczach jak 2+2=4).Jak Ci zalezy to zrobie zdjecie takiego tloka mierzonego suwmiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 ja sie niesnam wszystkie moto maja robione co 0.25mm no ale coz nie bede sie klocil mam sowje zdanie na ten temat i wiem ze tak jest :) a tlok ktory mierzyles moze nie byl nowy albo nie umiesz sie suwmiarka poslugiwac najwidoczniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 ja sie niesnam wszystkie moto maja robione co 0.25mm A czy ktos wogole zaprzecza ze co 0,25mm?? JA o slupie Ty o d*pie. MOwie ze tlok ma srednice 40mm BTW nawet sie mylilem! jest to 41mm w simsonie a 40mm w jawce (taki zestaw mialem) i teraz nie kozacza ze ty lepiej wiesz od kolesia ktory tym handluje http://allegro.pl/show_item.php?item=62320136http://allegro.pl/show_item.php?item=63430816 albo nie umiesz sie suwmiarka poslugiwac najwidoczniej niesnam sowje Ja bym sie kolego na Twoim miejscu raczej slownikiem nauczyl poslugiwac :)wiem ze tak jest Nadal jestes taki pewny? Ja po prostu nie lubie jak ktos jest tak swiecie przekonany o tym co powiedzial mu kolega pod sklepem. Nie widziales zestawu na oczy i nie mierzyles to sie nie wypowiadaj i tyle Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 POwyzszy post napisalem ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 tak pod sklepem napewno to bylo pod sklepem i z kumplem wiesz :-D juz sie tu nie bede wypowiadal na ten temat bo jeszcze troche i beda mnie 10 latki pouczac :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 tak pod sklepem napewno to bylo pod sklepem i z kumplem wiesz juz sie tu nie bede wypowiadal na ten temat bo jeszcze troche i beda mnie 10 latki pouczac Nie bedziesz sie wypowiadal bo juz nie masz komu co dowalic co?? :-D :-D :-D . Czasami 10 latek moze byc o wiele madrzejszy od 18 latka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi