PGR Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Witam! Ma ktos z Was może jakieś doświadczenie w tym temacie :?: Wszelkie uwagi opinie i opisy bardzo mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1810 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a ty co ledwo wrociles i juz masz problemy :) ;) przywital bys sie najpierw a nie wyskakujesz z zaciskami :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ale o co biega ???? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Potrzebuje dorobic dystansy dla większych tarcz i każda wskazówka jest na wagę złota, w końcu mowa o hamulcach nie o szybce czy lusterku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A zaciski zostaja w tym samym miejscu ?Ja po zalozeniu kola z wiekszymi tarczami musialem swoje odsunac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Jeśli założysz większe tarcze to nie ma takiej siły która zostawi zaciski w tym samym miejscu. Zaciski potrzebują swoistego stelaża, który ma za zadanie odsunac je od pierwotnego miejsca montażu, a więc przez to powiekszyc odleglosc od osi kola, te stelaże nazywam w powyższych postach dystansami gdyż zwykłem słyszec taka nazwę tej "dokładanej" części Jeśli teraz wszystko zostało wyjaśnione to proszę o odp. na mojego pierwszego posta :) [ Dopisane: Wtorek Sierpień 30, 2005 1:56 am ]Ja po zalozeniu kola z wiekszymi tarczami musialem swoje odsunac. I właśnie o to mi chodzi :!: 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 taki zacisk powinien byc odpowiednio odsunięty w tył i w górę , przynajmniej w rowerze tak mam ale zasada hamowania jest taka sama, i to się nazywa adapter, najlepiej wpaśc do jakiegoś sklepu i oblukac to dokładnie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 To pisz konkretnie jakie zaciski do jakiego moto?Robilem kilkanaście takich przeróbek które później przechodzily TUV w niemczech. Postaram się pomóc.pozdro Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zaciski pochodzą od Thunderace 1000 czyli są to standardowe zaciski uzywane w XJR Fazerach R6 Bulldogu itp. Takie z niebieskimi zaślepkami cylinderków. A motocykl to FZX 750 z 88 roku Tarcza fabryczna 267 mm zamiennik 320 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja swoje po prostu zaprojektowalem na papierze, zrobilem tekturowy model, przymierzylem do przedniego widelca, stwierdzilem ze jest OK, przenioslem na komputer CNC, a potem juz sama maszyna zrobila go z blachy stalowej ( poprzednio przeze mnie dostarczonej ).Ja mysle ze najlatwiej bedzie ci skorzystac z pomocy Piotrka. Adam M.Pzez `dystans` rozumiem zupelnie co innego niz przez adapter i stad niezrozumienie sprawy na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi