GaCek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Kolego, nie rozsmieszaj mnie. Adam M. Kolego co ciebie rozsmiesza?? Że Junak psuje się czy to że porównuje problem Junaka do japońca?? Ja miałem taki problem po złożeniu przedniego zawieszenia i może akurat tak samo być u kolegi który to również je musiał rozłożyć aby wymienić łozyska w główce ramy. Nie pisze że tak być musi. Jakie 12KM- o rowerze tu mówisz czy o Junaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 w tym modelu ciśnienia w kolach to:2.5 atm przód2.9 atm tyla wężykowanie może być spowodowane zbyt mocnym dokręceniem lożysk glówki ramy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 o! zbyt mocne skrecenie lozysk glowki... staralem sie to robic zgodnie z instrukcja, tj. do oporu i poluzowac o 1/4- 1/2 obrotu, mozliwe, ze przesadzilem. GaCek, z lagami chyba wszystko jest ok, ale oczywiscie sprawdze. dziekuje. [ Dopisane: 30-08-2005, 11:02 ]jeszcze jedno spostrzezenie z wczorajszego dnia; przy predkosci 50-60 km/h motocykl zjezdza z lini prostej na ok. 15 cm w lewo i znow w prawo bardzo lagodnym lukiem - rodzaj sinusoidy na odcinku 10-15 metrow. wrazenie bardzo mile, ale niekoniecznie w motocyklu. Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 poluzuj lożyska glówki ramy i zrób ponowną próbę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 oczywiscie tak zrobie,pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Kolego co ciebie rozsmiesza?? Że Junak psuje się czy to że porównuje problem Junaka do japońca??Jakie 12KM- o rowerze tu mówisz czy o Junaku?? Rozsmiesza ze porownujesz problemy junakowskie do problemow nowej japonii, zreszta wyraznie to napisalem w pierwszym poscie.Zajmuje sie zarowno weteranami jak i japonia i sam sie na to nieraz nacialem, tylko w druga strone - probujac rozwiazac jakis problem weterana na podstawie moich doswiadczen z japonia.A 12 KM Junaka ?Wierz mi wiem co mowie - to moja srednia dla Junaka `po remoncie`.Mozesz miec 2 KM mniej lub wiecej.Jak nie wierzysz to pojedz na hamownie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramlin Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ja bym sie czepial opon, jak mialem dojeb..ana tylna opona to dziwnie bujalo na szybszych winklach, opone wymienilem, wywazylem kolo, przeczyscilem, nasmarowalem wahacz i zlozylem go poprawnie to problem zniknal, ...ale ostatnio zauwazylem ze podczas ostrego przyspieszania przez chwile czasem bujnie, po przekroczeniu pewnej predkosci zjawisko ustaje i jest ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ostatnio zmienilem opony na sportmax d220- zmieniles na nowe, te oponki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 tak, opony sa zupelnie nowe, tegoroczne. dzis poluzuje lozyska glowki ramy - zobaczymy jaki bedzie efekt. [ Dopisane: 01-09-2005, 16:17 ]problem zostal rozwiazany; powodem wezykowania byly zbyt mocno skrecone lozyska glowki ramy. poluzowalem je o 1/4 obrotu i poskutkowalo, motocykl znow jedzie jak po szynach. prawde powiedziawszy byla to ostatnia rzecz ktora przychodzila mi do glowy jako przyczyna wezykowania - a jednak:)dziekuje za podpowiedzi i niewatpliwa pomoc w rozwiazaniu problemu.pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi