Skocz do zawartości

Przegrzewa się ?

mirooosss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z moim Suzuki RM ponieważ teraz po wymianie cewki bo była przepalona motor zapala od kopa lecz pojeździ chwile i jak sie nagrzeje to gaśnie i tak wkółko, ostyga zapala od kopa i znów gaśnie jak się nagrzeje.... co to może być ? już mnie nerwica bierze bo włożyłem kupe kasy do niego i dalej są problemy, wymieniłem komplet tłoka i cewke (350 zł) zębatki itd. dodam że gaźnik wyczysczony filter tak samo.

Pozdr.

ja mialem taki problem z simkiem (wiem ze to nie to samo) mialem wymieniony tlok (nie puchł napewno) i tez cewke z malucha no i tez po 10km(okolo) tracil na chwile iskre , a jak ostygl to dalej jechal (wystarczylo 10s). zauwazylem ze jest to typowe przegrzwanie sie bo jak silnik lalem woda to ustepowalo, choc moze dalatego ze wylaczalem na 1 min silnik (nie jestem elektronikiem ale myslalem tez ze moze to byc jakies przeladowanie kondensatora albo jakiejs cewki:))wymienilem cewke w magnecie i pod bakiem i jest ok robie po 100 km dziennie:) i nic.

nowe nie oznacza zawsze dobre mialem nowa nigdy nie uzyta cewke z malacza a byl taki problem potem kupilem druga na gieldzie i tez nic:) dopiero 3:D

olej w mieszance jest :buttrock: a co do cewki to była przewijana przed dobrą firme która się tym zajmuje także myśle że dobrze to zrobili i sprawdzali mi też moduł który sie okazał ok, a pozatym czy może to być w ogóle wina elektroniki skoro motor zapala ? mi to podchodzi pod jakieś przegrzewanie się ale czego i czemu ??? :(

raków 2 klepy 1 na ulicy Balickiej na przeciwko pętli tramwajowej tam napewno dostaniesz NGK.

złodzieje, pewno cene maja 2 crazy wyzsza niz gdzie indziej

i drugi sklep na ulicy mogilskiej na przecikwko firmy PLIVA kraków, w stronę nowej huty to jest jakies 2 kilosy od ronda mogilskiego

tam NGK na pewno nie dostanie... tam ciezko cokolwiek dostac, chyba ze do wski/rometa