Skocz do zawartości

Jakie moto po simsonie

cubix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

siema chciałem spytac jaki każdy z was poleciłby mi kupić 2 motor po simsonie. Najlepiej enduro 50 - 80 (mam karte motorowerową) dt, rmx czy coś w tym stylu. powiedzmy, że mam na to 4 tys zł i chciałbym kupić dobry sprzęt. co proponujecie... ? :roll: :idea: :roll: :)

Po simsonie..? tylko zx9r.. a tak poważnie to honda MBX/MTX 50/80, Yamaha DT/RD 50/80, Aprilia RX/RS 50/80, Suka TS lub RG 50/80.. zalezy jakie upodobania.. od nasrania tego jest zalezy co komu leży :)

btw o endurakach 50/80 było tyle topiców ze w pale gwizdze takze proponuje przeszukac Enduro/SM za takimi tematami..

jak enduro to chyba najlepiej Yamaha DT, fajny sprzecik i do tego wymiarowo jak normalny cross, tak mi sie wydaje, ewentualnie aprilie RX albo Honde MTX, ja po simku kupiłem Honde MBX, jeździ sie super, wrażenie jest nieporównywalne, przyspieszenie i wogle bajka :buttrock: dlatego poza tematem proponuje MBX'a

no wicie, wolałem enduro raczej dlatego, bo są ładniejsze i w ogóle. A rg, i takie mini śącigacze to na zdjęciach wyglądają co najmniej brzydko. Rx raczej odpada bo jest drogi, a dt raczej najlepsza, bo jest jej dużo na allegro i na pewno są cześci. Mtx raczej ten nowszy, bo lepszy i ładniejszy

olek89 napisał:
A1 to strata kasy. Lepiej pieniądze zaoszczędzone na A1 odkładać na motocykl po prawku A. Ja bym Ci polecał Aprilie Tuareg 50. Piękny wygląd wielkiego enduro.

a za zaoszczędzoną nadwyżkę z prawka A1 kupić jakiegoś sporta, minimum 100KM, w końcu masz juz doświadczenie z poprzednich DWÓCH! motocykli... a potem sie roz!ebac za tydzień....ehh...

Doświadczenia nie kupisz razem z nowym motocyklem, dwa lata na sprzęcie 'pośrednim' to dużo, wiele Cię spotka na drodze, czy w terenie za ten czas. I nie p!erdol, że to to samo bo inaczej się zachowujesz gdy masz vmaxa 100 a inaczej gdy przelotową 100 (nie wiem jak to odnieść do jazdy w terenie, ale odnośnik na pewno jakiś istnieje :buttrock: ). Prawo jazdy A1, dla 16-to latka, jest idealnym wypełnieniem oczekiwania na 'normalne' prawko.

Kasa mi z butów nie wystaje, ale zaoszczędziłem sobie i robie prawko A1 (już zdałem teo i oblałem miasto - na pewno przyczyniło się do tego to, że 125ccm jest moim pierwszym moto W ŻYCIU ).

A zatem Cubixowi po (tym co teraz zakupi :( ) poleca za dwa lata zrobic prawko A1 i zakupić coś o pojemności 125ccm.