Skocz do zawartości

Smutne, ale prawdziwe. WYPADKI. wątek wyłącznie informacyjny, bez pogaduszek

Pawel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w nocy zginął nasz kolega motocyklista.Wprawdzie jechał samochodem,ale motory kochał najbardziej. http://www.24opole.pl/?id=wiadomosci_informacje&news=2470 .Należał do klubu WRM Polska. http://www.towarzystwomotocyklowe.opole.pl/

Edytowane przez piter 1600

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ulica bydgoska,miasto piła.Lipiec 2008 roku.

Motocyklista na swojej hondzie X 11 jechal z dozwolona predkoscia,z przeciwnego pasa ruchu zblizalo sie auto marki alfa romeo.Na jezdni byla linia podwojna ciagla,kierowca (kobieta) alfy romeo bez zadnej przyczyny skrecila na przeciwny pas ruchu i jechala wprost na motocykliste.Niczego nie spodziewajacy sie motocyklista ostro zahamowal jednoczesnie skrecajac motocykl w prawo na chodnik by uniknac czolowki z alfa.

Motocykl odbil troche w prawo unikajac czolowki,jednak na poboczu napotkal drzewo,motocykl zatrzymal sie z hukiem na drzewie,a ja zeskoczylem z motocykla i polecialem na zaparkowane obok auto.

Nie mialem za duzo czasu by myslec i planowac ucieczke to stalo sie tak szybko i tak niespodziewanie.

Zlamalem kregoslup a dokladnie kreg ledzwiowy,moge chodzic i ponoc sie zrosnie.Ale kolana mi poszarpalo i glebokie rany mam,blizny do konca zycia.

Z miejsca wypadku zabralo mnie pogotowie,lezalem tam i czekalem na pomoc musze przyznac ze szybko przyjechali i za to im dziekuje,bo kazda minuta to jak godzina z takim bolem.Aha na poczatku uznano mnie za winnego,jakis swiadek opowiadal bajeczki sci-fi policjantom,ze wyprzedzalem ja z predkoscia 200km/h. Potem jednak policjanci ustalili ze jestem poszkodowany i dali babie 200zl mandatu.Ona sie przyznala i bylo ok.

A jak widze kolesia w bucikach nike,t-shirt adidas i krotkich spodenkach na R1 po miescie przy predkosci ponad 100km/h...to wydaje mi sie conajmniej idiota.

Profesjonalna odziez motocyklowa i roznego rodzaju ochraniacze...uwierzcie mi nie zalujcie pieniedzy na to,zadnych pieniedzy! Wiem co mowie.

Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl...

niestety, motocyklisci wyjechali na drogi i się zaczyna...: wymuszenie pierwszeństwa przez samochód pod Opolem, "Motocykl oraz opel zostały skasowane. Obaj kierowcy w ciężkim stanie zostali przewiezieni do szpitala. "

http://wiadomosci.wp.pl/gid,10826476,title...ia,galeria.html

oby jak najmniej tego było w tym sezonie...

• 2 tygodnie później...

Ostatki na drogach Warmi i Mazur

W sobotę około godziny 14.30 na drodze między miejscowościami Samoniny i Mażucie (powiat Gołdap) doszło do wypadku motorowerzysty. Dwaj koledzy 23-letni Maciej G. i 21-letni Hubert F. po zakończeniu pracy napili się piwa. Następnie wsiedli na swoje motorowery i pojechali do domów oddalonych około 8 km od Gołdapi. Niestety po przejechaniu 6 km Hubert F., który na śliskiej drodze miał wyprzedzać, stracił panowanie nad kierownicą i przewrócił się na jezdnię. Mężczyzna doznał poważnych obrażeń i został przetransportowany śmigłowce, do szpitala w Suwałkach. Nadal nie odzyskał przytomności. Badanie krwi wykaże, czy 21-latek był nietrzeźwy. Jego kolega, który także kierował motorowerem, miał około 2,5 promila alkoholu w organizmie

Cały artykuł

Edytowane przez jumar

Hej! W Zgorzelcu też pierwsze jaskółki wyleciały...ok.16tej Suzuki GSX-R 750 jadąc po głównej na wprost zostało przyblokowane przez Nubirę skręcającą w lewo z głownej z przeciwnego kierunku jazdy...która to nie udzieliła pierwszeństwa... Typowy "lewoskręt"! Motocyklista przeleciał górą, wpadł na barierki zabezpieczjące skrzyżowanie przed pieszymi, poprzerywał łańcuchy-CIAŁEM-...i wylądował na trawniku mijając latarnie i słupki...ufff...miał tu farta :icon_eek: . Zabrało go pogotowie-...jest OK-nic się wielkiego nie dzieje...póki co... Moto rozsypane, olej i płyn na asfalcie-...nie jest dobrze...ogólnie zresetowane... :lapad: WIOSNA PANOWIE!!!

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=27..._cell=c_kmc_red ...podoba się Wam tytuł artykułu??? Dobre!!! :smile:

Edytowane przez ADAM 66-VN 2000

ADAM - BMW 1300 GT

Wczoraj w Warszawie skrzyzowanie Poleczki z Pulawska. Przejezdzalem kolo 20. Motocykl nie byl jakos specjalnie pokiereszowany bo gdy wrocilem w tamto miejsce po 10 minutach byl juz odstawiony na chodnik i wygladal na caly.

Znalazlem troche info o tym zdarzeniu http://www.zw.com.pl/artykul/282386,341449.html

Czyli kolejny ktory nie zauwazyl ... ech. Dobrze ze nic sie nie stalo.

Edytowane przez maciekka

W Rudziczce gmina Prudnik doszło do czołowego zderzenia motocykla z samochodem osobowym.

W wyniku zdarzenia kierujący motocyklem 41-letni mężczyzna zmarł, natomiast pasażerka samochodu doznała obrażeń ciała.

INFO o wypadku

:( MJ