Skocz do zawartości

Ktoś kto się zna bo już 4 dzień się męcze i nic

kuba1989
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja w 100 % popieram wersje z simeringiem... nic w tym przypadku nie pomoze czyszczenie gaznika regulacja pływaka czy inne duperele... sprawdz te simeringi a przekonasz sie ze wlasnie tutaj tkwil problem. mialem to samo kiedys wlasnie w simku.

a teraz z innej beczki...

byl u wszystkich mechanikow z okolicy nikt nie dawał rady' date=' potem zawiozłem do jakiegos wiesniaka i to zrobił.[/quote']

widocznie w okolicy u ciebie sa za przeproszeniem DEBILE nie mechanicy... ja kiedy zaprowadzilem simsona do goscia to on na to "odpal go" ... odpalilem, przegazowalem, zaczal wariowac. a gosc do mnie mowi " jedz do sklepu po simeringi na wal". a wiesz co jest najsmieszniejsze ?? ze nawet nie zagladnal do silnika i od razu wiedzial co mu dolega !!

Tak wiec prosze o troche szacunku dla jak to mowisz "wieśniaków" bo jakby nie ten "wieśniak" to do tej pory bys pewnie siedzial na tylku a nie wozil tylek na moto.

hmm tez jestem ze wsi ale radzę jak umiem i nie uważam sie za omnibusa stąd zawsze dodadję by skonsultować się z innymi a co do pochodzenia to nie ma ona noc wspólnego ze znajomoscią tematu ot poprstu ten"wiesniak" siedzi od dawna w smkach albo złota rączka jakas..... :!:

• 1 miesiąc temu...

Logika i dedukcja Panowie a nie zgadywanki

Czy usterka pojawila sie nagle czy tez po jakims grzebaniu w bebechach? Jezeli wystapila po nazwijmy to naprawie to co bylo robione. Simmer nie puszcza sam z siebie nagle lecz stopniowo. Podobnie z lewym luftem, wystepuje najczesciej po wadliwym montazu jakiegos elementu.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Jeśli włączysz ssanie, częściowo jest zasłaniany dopływ powietrza, przez co jest zasysane więcej paliwa. Na pływaku jest taka blaszka która odcina dopływ paliwa, trzeba ją odgiąć troche.

A g.... prawda!! Tak jest tylko w gaznikach pegaza.. Wszystkie simsony i MZ w gazniku maja tloczek otwierajacy drugi doplyw paliwa. Gdy plywak juz zamknie na odpowiednim poziomie paliwo, Ty dasz ssanie tloczek przesuwa sie i puszcza wiecej paliw, jest wtedy ponad stan. Paliwo wtedy ma latwiejszy dostep do karteru.. Sprobuj na pol ssania. Jezeli to podziala to znaczy ze musisz podregulowac poziom paliwa z komorze plywakowej. A jesli moto stalo dlugo to tez trzeba wymienic zimmeringi bo to w koncu guma, ktora starzeje sie i peka... Pozdro

Witam. kuba1989 to mój kumpel. ma simsonku smigaj już od 20.08.2005. Była to wina simeringu tak więc chylę przed wami czoła :D Niestety kolega zrobił temat tylko poto by zrobić ze simsonkiem i zaraz po tym olał całe forum. Ja w jego imieniu chciałem wam podziękować za pomoc :D I uznać temacik za zakończony. Pozdro