Skocz do zawartości

Rama do CHOPPERA

Gość Krzysiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczac trzeba od koncepji tzn. jak ma to wygladac, jaki silnik, jakie kola, jakie zawieszenie itp. Nastepnie robisz jakies rysunki-najlepiej Auto-Cad. Potem musisz mniec urzadzenie w ktorym sie buduje rame, material i mozesz juz budowac. To tak w skrocie tylko.

Mówicie o budowie ramy, jak by to było wyspawanie sracza na podwórku. Ot tak, tu się puknie, tu pospawa i gotowy ... dwuślad :-).

A kolega Krzysiek niech zacznie pisać po polsku, bo się tego czytać nie da. Bez obrazy - miałem ciężki dzień :twisted: .

Pozdro, Pawel

Ja mówię tylko, że jest to duuuuużo trudniesze niż się może wydawać :-) :-). Ramy budują spece i nie widzę opcji opisania tego w kilku słowach. To nie jest przepis na sernik, tylko na konstrukcję, która ma być bezpieczna, a do tego wykonana z wielką precyzją.

Pozdro, Pawel

• 2 tygodnie później...

Paweł ! daj chłopakowi spokój,to chyba nie jest forum polonistów.On grzecznie pyta. Rozmawiałem kiedyś długo z człowiekiem który robi ramy. Musisz najpierw mieć silnik,koła i zawiechy.Do tego zrobi Ci ramę według Twoich pomysłów. Rok temu mówił o cenie 1500 pln za samą robotę. Jeśli zdecydujesz się ,powodzenia :!:

Mam problem i prosze o pomoc jak zbódować samemu rame do chopera od czego w ogóle trzeba zaczońć  z góry dzienkuje i pozdrawjam

wiesz co dla twojego bezpieczeństwa temat budowy ramy zakończyłbym na tej wypowiedzi

od tego zależy nie tylko Twoje ale i życie innych. jeśli nie wiesz jak sie do sprawy zabrać to nie kombinuj tylko spraw sobie coś gotowego

hehya

a ha i używaj worda przed wciśnięciem "wyślij"

spróbuj może najpierw zrobić ramę do roweru :)

taką w podobnym kształcie co chcesz w moto zrobić...

jak Ci się uda... i rowerek będzie przynajmniej prosty... to pojeździj sobie nim i sprawdź ile to wytzryma....

(jak się rospierniczy to przynajmniej przeżyjesz... - na moto mógłbyś nie mieć tego szczęścia...)

heh tak czy inaczej życzę powodzenia - popieram spełnianie swoich marzeń - oby tylko z rozsądkiem... pozdrawiam