Strzalek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Do tego inne waki rozrzadu, inny wydech z tylu kolo 18 cali w wr a 19 w yz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Tu jest o tym szarym kabelku:http://www.thumperfaq.com/gray_wire.htmDo tego inne waki rozrzadu, inny wydech z tylu kolo 18 cali w wr a 19 w yz.I jeszcze jakieś ograniczenia w gaźniku:http://www.thumperfaq.com/throttle.htmhttp://www.thumperfaq.com/acv.htmA także inne ustawienie rozrządu:http://www.thumperfaq.com/yz_timing.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_RK Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 ja mam dwa gazniki , jeden orginal drugi mi przyslali ze stanow koledzy jakis tuningowy z modelu yz 426 zalozylem go jakis czas temu , sprzet zeczywiscie duzo mocniejszy na tym gazniku z tym ze iglice musialem opuscic troche bo na starych ustawieniach na zimnym silniku zionol ogniem z wydechu, teraz jest ok, z tym rozrzadem w zeszlym sezonie mialem tak ustawiony, silnik sie bardzo szybko wkreca w obroty ale tez sie bardzo grzeje wyglada to jakby paliwo bylo dopalane na kolektorze wydechowym, zmienilem to na fabryczne ustawienia z obawy zeby nie powypalac zaworow, zreszta wydaje mi sie ze i tak 400 maja tak duzo mocy ze zadko kto potrafi to wykorzystac do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek 426 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam.Ja mam Yamahe yz 426 i faktycznie wydech sie grzeje zwłaszcza przy silniku , czy to jest normalne?. A co do mocy to ja narazie sie przyzwyczajam bo jest to potworek :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_RK Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 normalne ze wydech sie grzeje, moj po przestawieniu rozrzadu doslownie jak tylko sie zatrzymalem na kilkanascie sekund potrafil sie zagotowac, teraz wymienilem cylinder i tlok na nowy i dalem sobie spokuj z kombinacjami, bynajmniej narazie :) taka moc mi starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekWR Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 A ktoś może wie jakie powinny być luzy zaworowe w 400F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej M Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Witam !!!!!!Może nie na temat , ale cos wspólnego jest. Dziś kupiłem nową Yamhe WR 450F z 2006 roku. Jestem bardzo zadowlony , motocykl jest super polecam !!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Witam !!!!!! Może nie na temat , ale cos wspólnego jest. Dziś kupiłem nową Yamhe WR 450F z 2006 roku. Jestem bardzo zadowlony , motocykl jest super polecam !!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiami masz 14 lat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek170kg Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 WitamOstatnio kupilem wr 400.Po paru przejazdzkach piaty bieg nie wskakuje :buttrock: .Co to moze byc?Pewnie bez rozpolawiania silnika sie nie obejdzie...?Ma ktos z Was jakies sugestie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 WitamOstatnio kupilem wr 400.Po paru przejazdzkach piaty bieg nie wskakuje :icon_razz: .Co to moze byc?Pewnie bez rozpolawiania silnika sie nie obejdzie...?Ma ktos z Was jakies sugestie?Pozdrawiam albo wybierak albo tryb. Chcesz na nią okleine bo mam na sprzedaj jak cos bij na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Czy jest możliwiść kupna samej przepustnicy do WR400f, a głównie tej nakładki na przepustnicę, bo mi popękała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmus Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki , ale jak umiesz liczyć to licz na siebie. A teraz odpowiem sam sobie. Jest możliwość kupna tej części w serwisie YAMAHY pod nazwą ZAWÓR ZWROTNY PRZEPUSTNICY Ww cenie 415zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smove Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Czy jest możliwiść kupna samej przepustnicy do WR400f, a głównie tej nakładki na przepustnicę, bo mi popękała? dorosly czlowiek i sie pyta o to ? nie rozumiem, najsyzbciej to numer ramy spisac i zadzwonic do salonu Yamahy zapytac sie i poczekac za odpowiedzia chwile :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki , ale jak umiesz liczyć to licz na siebie. A teraz odpowiem sam sobie. Jest możliwość kupna tej części w serwisie YAMAHY pod nazwą ZAWÓR ZWROTNY PRZEPUSTNICY Ww cenie 415zł.Nie ma co się denerwować ,masz telefon, masz serwis ,dzwonisz i wiesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRTz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Od razu zaznaczam, że był już podobny temat, ale nie chciałem już robić 6letniego odkopu :D jeśli źle to proszę, aby modernator przeniósł do tamtego tematu.http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/31090-rodzina-yamaha-wr-400-opinie/?hl=wr400 Było to dawno, dawno temu, więc może są jakieś nowe opinie użytkowników forum na temat tego motocykla? Zdania są bardzo zróżnicowane, jedni twierdzą, że to wspaniały motocykl, a zaś inni radzą unikać jak ognia. Jak to z tym jest? Na forum ścigacz pl otrzymałem odpowiedź, że psują się5 bieg, 5 tytanowych zaworów, pękające głowice, padające łozyska balanserao piątym biegu przekonałem się sam, bo miałem okazję oglądać taką wr kę właśnie z niesprawnym piątym biegiem. Mój znajomy mechanik twierdzi, że to dobry motocykl, że tylko te biegi lubią się psuć.Czy taka WR400 nie będzie zbyt mocna na pierwszy motocykl w teren? Mam doświadczenie na Hondzie NSR 125, ale jedno z drugim ma raczej mało wspólnego.Da się normalnie zarejestrować ten motocykl, żeby jeździć z tabliczką? ;) Podobno nie przejdzie przeglądu bez prędkościomierza? Czekam na świeże opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi