krzysiek_1234 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Część. Jak juz pisałem w temacie mam problem z ładowanie akumulatora w simsonie s51 elektroniku.Gdy przykładam miernik by sprawdzić czy mam ładiowanie (popwinno być 7.5 .chyba.)to miernik zaczyna szaleć pokazuje najpierw 6 potem 8 potem 3 , aż w końcu zaczoł pokazywać liczby minusowe np. -4 to znaczy że nie było w ogóle ładowania tylko sam akumulator dawał prąd .Oczywiście sprawdzałem przy odpalonym motorku.Co to może być , jaka może byc przyczyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A miernik to masz napewno dobry? Sprawdzales polaczenia miernika ? Powiedz gdzie mierzyles to ladowanie na ktorych stykach. Bezposrednio ze szczotek czy przy akumulatorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 hmm mienriki jak nie podepniesz beda chodzic jesli polaczysz zle + i - to bedzie pokazywal na - ale wskazania sa poprawne, chyba ze najpierw pokazuje na + i po chwili na - to wtedy cos jest nie tak jesli od poczatku pokazuje wskazania na - to wez i zamien + i - mam nadzieje ze cos zrozumiales ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A ustawiłeś miernik na prąd zmienny(w przypadku pomiarów przy cewce),lub na stały podczas pomiarów za prostownikiem i przy akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 W simsonkach zawsze bylu problemy z ładowaniem i często było trzeba doładowywać prostownikiem. Wszystko przez to że cewka ladowania ma 25wat i poprostu jest to za mało szczegulnie jak jeździszna swiatłach. Ja stawiam na regulator u mnie dwa razy wymieniłem i wcziąż ladowanie było znikome. Pozostało mi tylko doładowywać średnio raz na miecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Dzisiaj mierzyłem , to na wyłączonym motorku dotknełem + i- akumulatora to pokazywało mi 6 a, gdy włączyłem motorek to pokazywało mi 7.5 , co to oznacza.Czyżbym miał ładowanie ;) :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Raczej wszsytko wporządku zobacz czy jak dodajecz gazu czy wzrasta napięcie ładowania?? Jak wzrasta tak do 8V to jest wszystko wporządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi