Czepek Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Witam, mam simsonka SR50 z 1986 roku bez kierunkowskazów, z 12V instalacja i bez stacyjki!!! No i mam taki mały problem gdy dostałem od wujaszka simsonka którym nie jeździł od wieków, brakowało w nim akumulatorka oraz świecy, więc kupiłem nówke akumulator oraz świece, kopnełem w starter i Simek zapalił, pochodził chwilkę zaczął słabnąć i zgasł.....Potem juz nie zapalił. Gdy go trochę pokopałem świeca była już mokra!!! I tak cały czas!!! Proszę zauważyć iż ten simson nie posiada stacyjki, co wywołało u mnie zdziwienie, oraz na to, że wszystko co się dało czyli denko tłoka, kranik, filtr powietrza, oraz cały gaźnik wyczyściłem!!! Proszę o fachowe opinie mojej usterki oraz proszę o pomoc w usunięciu usterki!!! Czytając forum doczytłem sie ze moze byc to obniżony poziom pływaka w gaźniku lub cewka ale nie jestem pewny Nie wiem jaki posiadam gaźnik ponieważ nie miałem czasu przeczytać oznaczenia wiem tylko ze z jednej strony ma 2 sróbki z regulacją obrotów i powietrza PROSZĘ O POMOC!!! P.S. W simsonku nie posiadam tego przekaźnika oraz bezpiecznika zaznaczonego na zdjeciu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Potem juz nie zapalił. Gdy go trochę pokopałem świeca była już mokra!!! czyli nie bedzie to pływak, moze za duzo dałeś oleju do beny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ewentualnie sproboj odpalic "na pych" trzymajac gaz do oporu. Jesli zagada pomecz go troche na wysokich obrotach (na roznych biegach) a jak sie uda to sproboj go maksymalnie rozpedzic. Jesli bedzie slabl i zgasnie i znowu z kopa nie odpali to trzeba raczej wyregulowac gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 spróbowałem na pych i nie chce dalej zagadać, tak trochę rwie gdy ruszam manetką, a gdy kumpel mnie pchał to to samo nie chce w ogóle wejśc na obroty!!! :cry: Oleju do benzyny raczej nie nalałem za dużo :mrgreen: Jesli bedzie slabl i zgasnie i znowu z kopa nie odpali to trzeba raczej wyregulowac gaznik. No to będe próbował, moze macie cos na temat regulowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Moze klin na wale scięty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Moze klin na wale scięty?? hmm...nie bardzo wiem o co chodzi, ale myśle, że nie ponieważ mój wujaszek nim smigał przez 2 dni a potem przestał i postawił go do garażu bo nie potrzebował i mój simek stał w garażu jakies 4 lata jak nie wiecej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 hmm...nie bardzo wiem o co chodzi,Jak sciagniesz koło magnesowe to na wale masz taki bolec ktory powodujesz ze magneto jest caly czas w jednej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloko Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Taki... półksiężyc :) Patrzyłeś na iskre?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 iskra jest SUPER mam nową swiece Bosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloko Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 To jeszcze nam powiedz czy nie ścieło klina(półksieżyca)... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Mówisz że iskre masz idealną a świeca jest mokra?? czyli wyczochodzi na to że paliwko dostaje jednak go nie spala. Spróboj na innych świecach (najlepsze stare iskry 75-95) zobacz czy nie masz gdzieś przebicia na mase w zapłonie. On jest na module czy przerywaczu bo w życiu simsona nie miałem. Jak na przerywaczu to sprawdz styki czy czyste na ile się otwierają. Możesz zwrócić uwagę na kondziora. Wyprzedzenie zapłonu. Sprawdz czy masz dobrą kompresje. Zerkinj na gaźnik może za mało powietrza?? pokręć śrubką od skladu mieszanki. Zobacz czy zapali bez filtra powietrza?? sprawdz ten klin o którym wszyscy tak namiętnie piszą. Spróbój nalać benzyny do garnaka i zobaczyć czy choociaż zagdaka?? Nie mam już więcej pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 simering poszedł,bo jesli swieca mokra, iskra jest to musi palić chyba że oleju przekładniowego siorbnąłpo takim postoju jak najbardziej miał prawo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 czyje ze sam nie dam rady go naprawic lepiej oddam go do jakiegos mechanika! tylko ze nie znam osoby która by sie tym zajmowała! [ Dopisane: 11-08-2005, 22:44 ]dzisiaj udało odpalic mi sie i posmigać simkiem, wyregulowałem pływak zgodnie z zaleceniami i przestał sie zalewac wyregulowałem zapłon i wrrrrrr :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tylko ze posmigałem 15min zgasł i swieca do wymiany hehe bo miałem taka nie do simsonków :-D :-D :-D :) :P :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 według mnie jest poprostu zalany...za duzo paliwa w mieszance w gaźniku....odpal go na popych,rozgrzej i wyrególuj gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Jesli jest u Ciebie jakis mechanik to daj mu gaznik do regulacji - zrobi w kilka minut za 10zl i bedziesz mial spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi