Denzel25 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Witam !!! Mam dylemat....27 sierpnia zmieniam stan cywilny ;) i w związku z tym planuję przypływ gotówki, którą będe chciał wydac na zakup motocykla. Po weselichu, bedzie podróż poślubna, wiec za motocyklem bede mógł się zacząć rozglądać w połowie września. I tutaj mam dylemat....Jak mam życie bedzie wtedy zimno i deszczowo, wiec za duzo sobie nie pojezdze :buttrock: Może odpuścić sobie i poczekać z zakupem np. grudnia, stycznia? Pewnie ceny będą dużo niższe...może ktoś się orientuje szacunkowo ilu % jest spadek po sezonie ? Czy u wujka Helmuta jest tak samo ? Ech... nie wiem co mam robić...Dodatkowo przyszła małżonka się na mnie wścieka że zamiast przejmowac się weselem, to o niczym innym nie myśle tylko motocykl, motocykl.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Jeżeli masz zamiar kupic motocykl we wrześniu to raczej poczekaj do grudnia lub stycznia ceny beda najnizsze, ael jezeli trafi ci sie cos wczeniej to kup go. Najwyzej postoji przez zime ale bedziesz wiedział że juz go masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 29 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Hmm, spodziewam się ze zimą będzie najtaniej :buttrock: Chodziło mi to że może ktoś z Was miał już podobny problem, analizował ceny i wyszło mu że średnio zimą spadają o 12,5% ;) Bo jeśli różnica jest np. 5%, to przy kwocie którą bede miał na motocykl (maks. 5tyś) to racze sie nie bede zastanawiał i kupie od razu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 To zalezy jeszcze jakie modele. Bo nie które modele idą bardziej w dół inne zaś stoja w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 29 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 hmm, mając 5K celuje w GPZ500 lub XJ600 chyba że trafi sie cos innego w fajnej cenie :buttrock: Mam 188cm wzrostu i 95kg wiec chyba coś większego od GS500 (przymierzałem się i jakoś niewygodnie mi było). A które modele tanieją najbardziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 bite :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 29 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 bite :buttrock: heh, dlaczego ja na to nie wpadłem ;) Cholernie logiczne: koleś picuje moto na szybką sprzedaż, a jak mu się nie uda - to zimą schodzi mocno z ceny żeby się go pozbyć... Czyli jeśli dobrze rozumiem, że cena porządnego, zadbanego motocykla nie powinna sie znacząco zmieniać w zależności od pory roku ??? I mam uważać na zimowe okazje ?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Żartowałem, ale myślę że jest coś w tym co napisałeś.Jeśli gość użytkował motocykl zgodnie z przeznaczeniem b4z zbędnego katowania i serwisował regularnie to nie odsprzeda ci motocykla za grosze. Myślę że ważniejsze jest nie kiedy tylko z kim. Weź mechanika ze sobą jego opinia może zbawienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 no i znowu wątek "jestem wysoki, co mam kupić?"..pogadaj z kolegą rafaumem - ma ponad 190, waży (na oko) podobnie in plus, i na gieesie mu wygodnie :-)a w temacie odpowiedzi na pytanie - u zachodnich sąsiadów jest generalnie nieco taniej niż u nas, może trochę więcej pewnosci w temacie serwisowania sprzętu (mniej "złotych rączek"), ale musisz doliczyć transport i koszty rejestracji (zarejestrowanie - około 1100 pln, transport - zależy skąd jedzie :-)pozdrawiam i życzę udanych łowów a co do pytania w temacie postu: najlepszy czas na zakup motocykla to właśnie DZISIAJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 po pierwsze NAJLEPSZEGO na nowej drodze zycia :) po drugie wiekszosc tanich sportowek z zachodu jest po reinkarnacji, bo na zachodzie ceny "nie ruszonych " motocykli rownaja sie naszym, a wiec komu oplaca sie kupic tam i sprowadzic a potem sprzedac drozej u nas, handlarz na to nie idzie. Najlepiej wyrwac okazje tam i miec pewnosc dobrego serwisu albo u nas, od kogos zaufanego. nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel25 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Dzięki za życzenia :evil: Coraz poważniej zastanawiam się nad przełożeniem zakupu na przyszły rok...Realnie patrząc, jestem w stanie odłożyć koło 3 tyś. i może do tego jakiś kredyt na 2 tyś. Uzbierało by się wtedy coś koło 9-10tyś. i pewnie kupił bym już coś w dobrym stanie. Tylko że to wiązało by się z oszukaniem przyszłej żony :) Nigdy w życiu nie pozwoli mi wydać 10 tyś na motocykl....bo są ważniejsze rzeczy (planowanie potomka, remont mieszkania, itd...). Cholerka mam niezłą zagryche :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Na zachodzie kupisz taniej niż u nas i wcale moto nie musi być po przejsciach. Poza tym mniejsze ryzyko wpakowania sie na mine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Poza tym mniejsze ryzyko wpakowania sie na mine. Co ty gadasz u nas też można wpakować się na minę kupując normalnie z ogłoszenia. Więc nie mów że z zagranicy jest mniejsze ryzyko. takie same jak gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi