Mr.Maciek Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Jaki masz luz na klamce? Masz tam w ogóle jakiś luz? Bo piszesz że linka napięta. Jak luzu nie ma to będzie się ślizgać sprzęgło tak długo aż je spalisz. Luz na klamce to min 1 cm.pzdrA ten luz min 1 cm to ma być przy puszczaniu sprzęgła czy przy dociąganiu do kiery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Cytat: Jaki masz luz na klamce? Masz tam w ogóle jakiś luz? Bo piszesz że linka napięta. Jak luzu nie ma to będzie się ślizgać sprzęgło tak długo aż je spalisz. Luz na klamce to min 1 cm. pzdr A ten luz min 1 cm to ma być przy puszczaniu sprzęgła czy przy dociąganiu do kiery??Jak przyciągasz to przecież nie bedziesz mial luzu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Jak przyciągasz to przecież nie bedziesz mial luzu ExclamationKurde, sorx ale cos głupoty pisze, ale zrozumicie jestem po kilku borwarach :lol: Wasze zdrowie!! Do jutrra. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 to może będzie to taki sam, jakiego używa się do hamulców rowerowych.Tak. Ten olej co Płocho kupił w Rapidzie to Magura Blood. Kolega rowniez w swojej HS'ce uzywa tego plynu od Citroen'a i to sie u niego sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 OK dzięki wam wszystkim za rady :) Już wysłałem maila do Rapida z zapytaniem o ten olej, jeśli się nie uda kupić to wleję mineralny do lag 10W. W lagach mam chyba taki sam jak w sprzęgle (sądząc po zapachu i kolorze :( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Bleeding of hydraulic – Remove screws and take off cover together with rubber bellows.– At the slave cylinder of the clutch, remove the bleeder nipple 1 .Instead of mount the bleeder syringe 2 which is filled with SAE 10biodegradable hydraulic oil (ex. Shell Naturelle HF-E15). ! CAUTION !HAVING COMPLETED THE BLEEDING PROCEDURE, YOU HAVE TO VERIFY THAT THE OIL LEVEL IN THE MASTER CYLINDER IS CORRECT. FOR FILLING OF THE MASTER CYLINDER, USE SAE 10 BIODEGRADABLE HYDRAULIC OIL ONLY (EX. SHELL NATURELLE HF-E15); NEVER USE BRAKE FLUID NOR MIX BIODEGRADABLE HYDRAULIC OILS WITH MINERAL OILS. Z serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 U mnie już wszystko oky zrobiłem tak jak radził strzałek i działa :) . Czy to że tarcze się skleiły jest sygnałem do wymiany płynu do sprzęgła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Moj post kierowany był do załozyciela tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Witam!!! Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak odpowietrzyć sprzęgło w moim sx-ie?? Miałem potrzebę zdjęcia silnika, a co za tym idzie trzeba było odkręcić pompę od sprzęgła( siłownik ) dużo płynu sie wylało. Teraz kiedy złożyłem moto dwie godziny się męczyłem żeby go odpowietrzyć :D niestety efekt mizerny.... Czy to się odpowietrza tak samo jak np. hamulec? Klamka w ogóle sie nie napina, a z odpowietrznika wylatuje za każdym razem może z 1mm plynu( na odpowietrznik nałożyłem gumowy wężyk). Czy robie coś nie tak?? Jak to kur**stwo odpowietrzyć?? Czy możliwe żeby sie z pompka coś stało?? Dodam że wcześniej sprzęgło lekko ciągnęło, ale chodziło w miarę normalnie.... Edytowane 14 Marca 2008 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pytanie jak poprzednik. Jak odpowietrzyć to sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Sory za odkopanie tematu ale mam taki sam problem jak założyciel tamtu. Wymieniłem tarcze sprzęgłowe, układ jest odpowietrzony dobrze a sprzęgło jak ciągło tak ciągnie. Wymieniałem również tłoczek w pompce. Płynu nie ubywa, nie ucieka przez wysprzęglik tym oringiem. Jakieś sugestie? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Przekładki też wymieniłeś? Na koszu sprzęgłowym nie było żadnych zadziorów w miejscu pracy tarcz? Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) tarcze namoczone w oleju ? sprężyny wymieniłeś ? możesz spróbować z podkładkami , jak się polepszy to już wież co kupić Edytowane 12 Czerwca 2010 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) tarcze namoczone w oleju ? sprężyny wymieniłeś ? możesz spróbować z podkładkami , jak się polepszy to już wież co kupić Przekładek nie wymieniałem, ponieważ nie były przebarwnione ani nic. Zadziorów nie ma. Spróbuje z tymi podkladkami, chociaż sprężyny mieszczą sie w wymiarach z serwisówki. Edit: Dzięki enduromaster, podkładki pomogły :) Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 czyli zamawiaj nowy komplet sprężyn to że się mieszczą w wymiarach nie oznacza że nie straciły swoich właściwości Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi