tador2004 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam. Koledzy , powiedzcie mi na jakich oponach jeździcie na swoich Wild Starach . Konkretnie interesuje mnie jaką oponę można tam zmieścić .Ja mam założoną 150 / 80 -16 .Ta opona jest stosunkowo wąska , jak na ten motor . Po prostu mi się to nie podoba . Chcę szerokiego lacia z tyłu , ale ile może być on szerszy żeby mógł spokojnie wejść i o nic nie obcierać podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Z Oponami do moto jest trochę inaczej niż do katamaranów ,niebardzo można zmieniać rozmiar bez wymiany felgi (z uwagi na to że jexdzi sie na bokach opony profil jej musi byc optymalny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 Widzialem wild stara z 240-ka z tylu, ale to na pewno wymagalo zmiany szerokosci felgi ( przynajmniej 8 cali) i prawdopodobnie dystansow na przeniesieniu napedu. Nie mam pewnosci, ale tylna felga ma chyba 3,5 cala szerokosci, a wiec najszersza opona jaka mozesz bezpiecznie zalozyc jest 170-ka.Pamietaj, ze im szersza opona tym trudniejsze skladanie motocyla w zakretach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 Nie mam pewnosci' date=' ale tylna felga ma chyba 3,5 cala szerokosci, a wiec najszersza opona jaka mozesz bezpiecznie zalozyc jest 170-ka.Pamietaj, ze im szersza opona tym trudniejsze skladanie motocyla w zakretach...[/quote'] A ja mam w tym miejscu pytanie. Dlaczego do WildStara zalecają oponę 150/80 - 16 gdzie do mniejszego DragStara jest zalecana sporo szersza 170/80-15. O co tu chodzi :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 A ja mam w tym miejscu pytanie. Dlaczego do WildStara zalecają oponę 150/80 - 16 gdzie do mniejszego DragStara jest zalecana sporo szersza 170/80-15. O co tu chodzi Odpowiedź w zasadzie jest prosta. Chodzi o to że Wild Star jest napędzany paskiem w dodatku ze sporych rozmiarów kolem pasowym z tylu i niestety to mocno ograniczyło możliwości włożenia tam szerszej opony. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że pomimo tego iż felga ją pomieści to nie wejdzie tam opona 170 bo będzie trzeć o ten nieszczęsny pasek. Opona 240 w Wild Starze wiazała się na pewno ze zmianą tylnego wahacza oraz zmianą sposobu przeniesienia napędu - inaczej po prostu sie nie da. Co do skladania w zakretach - wg mnie dopiero powyzej 200 zaczyna sie problem - ja jeżdże na 170 i problemu nie ma o ile w ogóle można powiedzieć, że cruiser nadaje się do latania po zakretach. :) Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Widzialem wild stara z 240-ka z tylu' date=' ale to na pewno wymagalo zmiany szerokosci felgi ( przynajmniej 8 cali) i prawdopodobnie dystansow na przeniesieniu napedu. Nie mam pewnosci, ale tylna felga ma chyba 3,5 cala szerokosci, a wiec najszersza opona jaka mozesz bezpiecznie zalozyc jest 170-ka.Pamietaj, ze im szersza opona tym trudniejsze skladanie motocyla w zakretach...[/quote']tego typu sprzety i tak nie składaja sie w zakręty :) przeca do ociekający chromem autobus a nie motocykl :( i tak przędzej niz puści opona zaczyna trzec coś o asfalt!a tak na poważnie to wszelkie kombinacje ze zmianą rozmiaru opony uważam za bezcelowe - no chyba , że komuś zalezy jedynie na wyglądzie. W takim przypadku jednak warto pomyśleć o zmianie njie tylko opony ale i felgi tak by szeroka opona nie zawijała się na wąziutkiej feldze co powoduje, że motocykl i tak nie wygląda zbyt ciekawie.PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmm Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 max to 170 a później trzeba niestety zmieniać wahacz i błotnik itd itp. tylko po co to robić skoro moto prowadzi się dobrze na tym rozmiarze który ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tador2004 Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Witam.Dzięki koledzy za odpowiedzi . Przed chwilą zrobiłem porównanie wzrokowe . Tam powinna wejść bez problemu opona o szerokości 175 mm . Nie wykluczam że na styk wejdzie też 180 . Jakby nie było jest 150 . @ Doktor . Masz możliwość montażu opony przy kupnie nowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 tylko po co to robić skoro moto prowadzi się dobrze na tym rozmiarze który ma?? Ja mam założoną 150 / 80 -16 . Ta opona jest stosunkowo wąska , jak na ten motor . Po prostu mi się to nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Jak przywieziesz koło to Ci zamontuje i wyważe za 25 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tador2004 Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Doktor zaraz wysyłam PW do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi