major000 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 miałem crf-e 450 przez miesiąc...powiem tak, najbardziej narwisty i nieprzewidywalny motocykl na jakim siedziałem, jeśli nie masz umiejętności to odradzam go, jak to w hondach bardzo twardy zawias, notorycznie luzujące się szprychy, po awarii typu: przeskoczył łańcuszek rorządu i zaworki powiedziały cześć tłokowi sprzedałem ją natychmiast, dodam ze rozrzad był sprawdzany i był OK. miałem tez problemy z odpalaniem, może trafiłem na taki egzemplarz felerny ale suma sumarum nie wspominam dobrze tego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Major, a nie zastanawiałeś się czemu przeskoczył Ci łańcuch rozrządu? Od pewnego momentu wyciągnięcia łańcucha napinacz już nie ma takiej sprawności. Łańcuszek musiał być wyciągnięty jak guma w majtach co powodowało pływanie faz rozrządu. Po krótce, odpalić jakiekolwiek enduro z wywalonym łańcuchem rozrządu to tragedia. Motocyklem nie wystarczy jeździć, serwisować też trzeba i zalecam kontrolę czego się da co 10-20 motogodzin. CRF 450 wcale nie jest narowista, ona po prostu dość ordynarnie oddaje moc. Odpalanie jest dziecinnie proste pod warunkiem, że sprzęt jest należycie serwisowany i umie się posługiwać kopniakiem ;) To nie jest KTM gdzie masz guziczek pod ręką :icon_mrgreen: Edytowane 22 Stycznia 2009 przez samson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 CRF 450 wcale nie jest narowista, ona po prostu dość ordynarnie oddaje moc. Odpalanie jest dziecinnie proste pod warunkiem, że sprzęt jest należycie serwisowany i umie się posługiwać kopniakiem ;) To nie jest KTM gdzie masz guziczek pod ręką :icon_mrgreen: No niestety to nie KTM :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 jak nie zauważyłeś to napisałem ze rozrząd był sprawdzany i był wporządku, pozatym tak jak mówiłem moze byc ze trafilem poprostu na mine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 a jakie milaes model? bo w tych 02-03 czesto przczyna awari ktora opisales jest wyczepienie sie sprezyny a napinaczu rozrzadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 miałem 2004 model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Napinacz zmieniony został od 03 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawadał Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam wszystkich z tego działu na początku . Własnie co nabyłem crf 450 x 2005 r i nie wiem jak z serwisem tego sprzetu . Jakby ktoś poratował manualem z podstawowymi danymi bym był wdzieczny . Pozdrawiam wszystkich . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam wszystkich z tego działu na początku . Własnie co nabyłem crf 450 x 2005 r i nie wiem jak z serwisem tego sprzetu . Jakby ktoś poratował manualem z podstawowymi danymi bym był wdzieczny . Pozdrawiam wszystkich . ;) Mam manuala do CRF 450, model chyba 04. Silnik ten sam wiec jak coś to wal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawadał Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Mam manuala do CRF 450, model chyba 04. Silnik ten sam wiec jak coś to wal. Spoko dzieki , juz cos zciągnąlem tylko ze english no ale jest . :wink: A masz po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacadzik78 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 w crf też siadają zawory, tzn w modelach sprzed 3 lat siadały na pewno. nie wiem czy Honda to poprawiła, musiałbyś sprawdzić to dokładnie. faktem jest,ze parę lat temu te moto były u nas bardziej popularne niż teraz... w motocrossie. Faktem jest też,że to traktor z wielkim wyje*****m :D Czesc odnosnie tematu o crf450 zawory w niej musisz czesto sprawdzac bo inaczej kicha bedzie ja jezdze dosyc duzo i sprawdzam srednoi co 35 gdz jazdy latam nia juz prawie 4lata troche wiec sie juz o niej nauczylem hehehe zawory sam juz ustawiam a co do dostepu do czesci to niemam pojecia jestem w USA 5lat wiem dostep do czesci mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayjay2122 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam ja wlasnie kupilem Honde CRF 450r z 2004 roku:) Piszcie wszystko co wiece na jej temat.. jak serwisowac.... itp...... I ogolnie wasze opinie na temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi-ex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Czy ktos z was ma honde crf 450 2009 r. Chciałbym kupić tego crossa na wiosnę .Napiszcie cos na temat exploatacji , np. co ile mh wymienia sie olej , filtr powietrza , tłok ,korbowód ,regulacja zaworów .Napiszcie tez opinie z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Czy ktos z was ma honde crf 450 2009 r. Chciałbym kupić tego crossa na wiosnę .Napiszcie cos na temat exploatacji , np. co ile mh wymienia sie olej , filtr powietrza , tłok ,korbowód ,regulacja zaworów .Napiszcie tez opinie z jazdy Było już o tym i to mnóstwo, wystarczy poszukać. Ta opcja naprawdę nie gryzie, uwierz :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert11250 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 u mnie juz rok czasu minie w styczniu od kiedy latam HONDA CRF 450:)):)) nie narzekam a ustwialem tylko raz zawory i juz jest ok:) teraz poluje na naped. jaki mi poradzicie brac?? i ile tam ogniw jest w lancuchu (standard mam:)bo u mnie chyba skrocony byl juz bo jest 114:( to chyba za malo na standard...pomozcie mi ile w standardzie jest ogniw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi