Skocz do zawartości

Aprilia 125 RX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was prośbe chciałbym sie dowiedzięc od was wszystko o tym moto, jesli powtarzal sie ten temat to sorki ale szukałem w archiwum i zbytnio duzo info nie znalazłem :? Bo mam właśnie okazje na to moto za bardzo mała kase (narazie wiem tylko tyle o nim ze jest to rocznik cos 95-96), własnie musze go dokładnie obejrzec ale kompletnie nic nie wiem o tym moto, szukałem troche na necie ale znalazłem same "suche" dane techniczne :evil: Jak ktoś miał do czynienia z tym moto to prosze o pomoc :?: :?: :?: Chciałbym sie dowiedzięc dosłownie wszystko o nim :) Z góry dzięki

34km, duzo lepsze zawieszenie niz Dt czy KMX. Na tym mozna juz poszalec ostrzej w terenie. Jest tez dosc wysoki. Odpowiedniki to KDX lub CRM . Ogolnie fajny sprzet. Z czesciami podobno nie ma problemu. Jak CI zabraknie mocy to kupujesz 160cc i masz ok 40km :evil:

Cytat
Jak CI zabraknie mocy to kupujesz 160cc i masz ok 40km Very Happy

Z tym chyba nie bedzie problemów bo jak narazie mam simka i przesiadka z simka na taki moto to chyba bedzie wystrczajaca róznica mocy :) :D Bo poszukiwałem cały czas Yamahy DT 80 ale mam okazje na takie moto :evil: A jak z moca chyba 34km daje sobie rade w terenie ;) :?: :?: , a v-max mniej wiecej ile :?: :?: a jak z jazdą po asfalcie, jak się założy odpowiednie oponki to tez będzie smigał :?: :?:

=dawid=- napisał:
Bo poszukiwałem cały czas Yamahy DT 80 ale mam okazje na takie moto

Stary bierz RX jak dobry, lepsza zawiecha, lepsza moc. Jasne że daje rade w terenie :!:

A co do asfaltów to tak jak zawsz, zakładasz szosowe opony i śmigasz :!:

Widaomo że na dłóższą trase siedzenie będzie za wąskie ale w teren i na krótsze dystanse to świetne moto :!:

• 4 tygodnie później...
  Wojtek DT napisał:
Hmm też właśnie przymierzam się do sprowadzenia z włoch takiego RX'a 125 gdzies 91' - 95' rocznik. Narazie nie mam jeszcze info ile to tam stoi. Wie ktos moze ile taka maszynka z 94 roku z prawem rejestracji kosztuje za granicą?  :-)  

Pozdro

średnie ceny RX z ogłoszeń niemieckich + cena transportu i zarejestrowania. czasami się trafiają na ebay, ale nie za często

http://www.mobile.de/SIDhGrkJaY.Ya9qTovWyz...=0&doSearch.y=0

Hmm dolacze sıe do pytanıa!

Krazy opınıa ze rx jest dosc awaryjny (mowıa ze sıe zacıera). Rozmawıalem zkristim_rx125 ı powıedzıal ze to jakas pomylka ı u nıego nıe wystepuje wıec pytan sıe ınnych (glownıe Strzalek_t)

Jeszcze ınnym problemem jest moje 161-162cm.

Co do pıenıedzy to bede mıal pewnıe kolo 4000-4500zl! Jestem pewny rx-a no chyba ze trafıe na kdx-a po tez bardzo fajny sprzet! Przejrzalem chyba wszystkıe tematy z rx-em ale cıagle nıe wıem...z jakım motocyklem moze konkurowac bo pıszecıe ze od dt125 lepszy od kmx-a lepszy...z koleı zawıeszenıe na pozıomıe kdx-a exe ale sılnık lepszy...ale w koncu od exc gorszy! Jak to z nıa jest??

Pozdrowıenıa z turcjı!

Ja słyszałem na 4um opinie że nie porównuje sie ECX i KDX do np RX. Słszałem również że EXC jest najlepszy i zostawia daleko w tyle RX...nie wiem jak to jest w rzeczywistości...ktoś wie jak te w/w modele prezentują sie wagowo?

Cytat
Ja słyszałem na 4um opinie że nie porównuje sie ECX i KDX do np RX. Słszałem również że EXC jest najlepszy i zostawia daleko w tyle RX...nie wiem jak to jest w rzeczywistości

taka jest prawda. W rzeczywistosci jest tak jak napisales... Ktm exc 125 jest to najlepsze hard enduro , nie wiem jeszcze jak husqvarna wr 125

Witam

Ja mialem okazje przejechac sie RXem i w sumie mnie zainspirował do kupna. Moze niedlugo zwioze go do domu i podziele sie moja opinia kompletnego amatora.A moze ktos przy okazji wie jaka powinna byc swieca w RXie? Bo w tym moim jest chyba troche zła, poniewaz zanim sie wkreci na obroty to przerywa.

pozdrawiam

Simak_Enduro napisał:
z jakım motocyklem moze konkurowac bo pıszecıe ze od dt125 lepszy od kmx-a lepszy...z koleı zawıeszenıe na pozıomıe kdx-a exe ale sılnık lepszy...ale w koncu od exc gorszy! Jak to z nıa jest??

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :!:

Konkuruje z innymi motocyklami w klasie 125. Ma swoje wady i zalety które sam wypisałeś powyżej.

Co do RX to mi się bardzo podoba, miałem okazje się przekatać i uważam że dysponuje dużą mocą, a co do zawiechy to nie moge za dużo powiedzieć bo nie latałem w terenie.

Simak_Enduro napisał:
ale sılnık lepszy

A czemu to lepszy?? :mrgreen:

Simak_Enduro napisał:
Jeszcze ınnym problemem jest moje 161-162cm.

Nawet nie bedziesz musial opuszczac do konca zeby siegac do ziemii

Simak_Enduro napisał:
...z jakım motocyklem moze konkurowac

Kdx/crm/exe/wre