Marlew Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Ciemna noc... daleko od domu... i nagle robi się przed Wami ciemno - okazuje się ze to nie skutek wypitego metylu tylko po prostu spalona żarówka reflektora. Mogę nawet założyć że macie zapas pod ręką :D a nie zawsze tak jest...I co teraz. Ile kluczy/srubokrętów do tego potrzebujecie? Ile czasu Wam to zajmie zakładając że jest noc, oczywiście nie macie latarki ani innego źródła światła a po ciemku jechać trudno?Temat zamieszczam specjalnie dlatego że pierwszy raz mam sprzeta w którym wymiana żarówek może być przeprowadzona przez niewidomego bez użycia narzędzi w ciągu 30 s (bandit 1200 s) a w poprzednich różnie bywało...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Heh Ja mam 2 wymieniane w 30 sekund, jak jedna padnie zawsze jest 2 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 To jeszcze moze jaki sprzęt/rocznik gwoli informacji :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Własnie, jak to jest - w samochodzie kazdy ma obowiązek posiadania zapasowej zarówki na wypadek przepalenia. A w motocyklu? Czy policja moze sie doczepic do braki zapasowej zarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 To jeszcze moze jaki sprzęt/rocznik gwoli informacji :D gsxr 1,1W 94rok ale już niedługo mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 GSXR 750 '97 żarówkę można wymienić bez dodatkowych narzędzi, dostępne łatwo. W reflektorze są 3 żarówki: krótkie, długie i pozycyjne, więc w ciemną noc, gdy jedna się spali - włączając choćby postojowe - co nieco widać.Ale tak w ogóle to jest koszmarny temat: jedziesz nocą nieoświetloną drogą i nagle gasną światła.... brrrr. jeszcze mi się to nie zdarzyło i oby nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 W GSX-R 1000 gumka wtyczka i sprężynka blokująca, w R1 tak samo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 To ja Was zaskoczę. Nowy TransAlp , mechanik potrzebuje min. 1 godzinę na wymianę żarówki a na pocieszenie to jedyna wada tego motocykla.Jest u nas na testach i po 3000 km zbiera same pochwały. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 w ciągu 30 s (bandit 1200 s) chyba pojde na parking zobaczyc jka mam mocowane te zarowki :Dkurde... wstyd sie przyznac ale nawet nei wiem.. nie mialem potrzeby sprawdzania .. poki co ... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 no ja mam wtyczke 1 zarowke na to zalozona taka gumka i sprezyna ale dostep dosc trudny w skutek czego ok 30 min roboty zawsze zostaje jazda na dlugich chociaz uciazliwa dla innych kierowcow moto to KLR 650 z 88 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja u siębie wymieniam w ok 3-5 min. trzeba odkręcić 2 śrubki od owiewki (klucz 13) i reszta sama zchodzi. zawsze zostaje jazda na dlugich chociaz uciazliwa dla innych kierowcow Właśnie tak jeżdzę od 4 dni, nową żarówkę mam, czas może też by się znalazł tylko z natchnieniem słabo :-D , ale chyba dzisiaj się za to wezmę :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 2 srubki, gumka, sprezynka, nastepnie nowa zarowka i po ptokach.Dla poczatkujacego to jakies max 10 min.Egzemplarz: Kawa ZR7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 21 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 w ciągu 30 s (bandit 1200 s) chyba pojde na parking zobaczyc jka mam mocowane te zarowki :)kurde... wstyd sie przyznac ale nawet nei wiem.. nie mialem potrzeby sprawdzania .. poki co ... ;) Ty masz starego bandita więc nie wiem jak u Ciebie - u mnie są te dwie soczewki i rewelacyjny dostęp do obydwu żarówek, wystarczy przekręcić o 90 stopni i wyjąć.Ale ten transalp mnie zaskoczył - ciekawe czy w trasie człowiek sobie by poradził... daleko od domu bez warsztatu...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 U mnie w Gpz 600 dwie srubki i juz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 w N-ce 3 srubki, natomias przy owiewce Fivestara rowniez 30sekund :)Tak apropo ma sie zawsze zapas krotkiego badz dlugiego wlokna... rzadko kiedy przepalaja sie oba jednoczesnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi