redline Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam!Kupiłem niedawno Hondę CBR 600 F4 '99 z przebiegiem 14tys km.Nie wiem jakim olejem była zalana.Myśle nad Motulem tylko jaki? Półsyntetyk Motul 5100 (10W-40) czy syntetyk Motul 300v (też 10W-40). Różnica prawie 20zł na litrze. A może ktoś ma inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam! Posiadam Kawasaki GPZ 900 R i zelewam ją olejem Castrol Grand Prix 4 litry teraz w cenie ok. 42 €. Jestem zadowolony z dego oleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Myśle nad Motulem tylko jaki? Półsyntetyk Motul 5100 (10W-40) czy syntetyk Motul 300v (też 10W-40). Nie sęp i zalej 300V :-). Moto nowe, na pewno się opłaca. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 ja mam teraz podobny dylemat, ale najlepiej spytac sie gdzies mechanika od moto i on oceni zuzycie silnika, jesli 100% sprawny to syntetyk a jak wyjezdzony to polowke PS mam 2 litry MOBIL 4T RACING 15 W 40, super jakosc za 30 zl/ LITR :D nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Chyba rzeczywiście poświęcie te dodatkowe 70zł na 300v.Moto niby ma mały przebieg ale napinacz łańcuszka rozrządu już czasem daje o sobie znać:)Honda tak ma chyba z tego co wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Honda tak ma chyba z tego co wiem... Z napinaczem zgłoś sie z tym do Piotra Dudka, pomoże Ci w tej sprawie. typowa usterka, ale rozwiązanie jest. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi