Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kazdy Ci powie, ze jak kask rabnal o glebe to nalezy go wywalic albo przerobic na: nocnik, doniczke do kwiatow, domek dla chomika lub cokolwiek innego, ale na pewno nie powinienes juz w nim jezdzic. Odprysk lakieru to tylko widoczne uszkodzenia, tego co sie stalo pod spodem nie mozesz ocenic a moglo sie sporo stac (pekniecie skorupy, a napewno zmniejszenie jej wytrzymalosci w miejscu uderzenia, deformacja materialu absorbujacego uderzenia itp.) Teraz wyobraz sobie, ze przewracasz sie na moto (czego oczywiscie ci nie zycze) i uderzasz w to samo miejsce, ktore zostalo uszkodzone... nie chcialbym, zeby moja glowa byla w tym kasku ;) Takze chyba warto zacisnac zeby i wydac troche kasy na nowy garnek, o ktory bedziesz lepiej dbal... pogadaj tez z kumplem, zeby zwrocil ci chociaz czesc kasy, bo to on zniszczyl ci kask.

I pamietaj: KASKI SA JEDNORAZOWEGO UZYTKU :!: :!: :!:

i nie ma wyjatkow od tej regoly.

Pozdrawiam

Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl

No to do malowania go i wszycho :-)

zalmen - nie przasadzaj, zdaża się że na postoju kask spada z moto i nikt go przecież nie wymienia, częsciej pękają szybki, choć fakt: bieniek nie podał w pierwszym poście z jakiej wysokości spadł (mogło być II piętro :P ). Wiem że kaski są jednorazowe - sam mam w pracy taki piękny z ochraniaczami słuchu ;)

Bez przesady. Nie dajmy się omamić specom od marketingu firm produkujących hełmy ochronne. Gdyby człowiek rzeczywiście miał częstować śmietnik kaskiem po każdorazowym jego upadku chociażby z kanapy motocykla na ziemię, to trzeba by było mieć kilka kasków na sezon, a wtedy gros motocyklistów zapewne przerzuciłoby się na wynalazki tigeropodobne. ;) Myślę, że sprawę załatwi trochę lakieru i/lub jakaś fajna naklejka.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

bieniek tez nie napisal jaki mial kask... jezeli byl to wyrob tigeropodobny to podtrzymuje swoje zdanie... ja ostatnio pozbylem sie topowego AGV, ktorym "lekko" grzmotnalem o glebe... glowa to ta czesc ciala ktora pracuje - wole o nia dbac (a wymiana kosztowala mnie skrocenie wyjazdu wakacyjnego o polowe... ale mysle, ze nie pozaluje, bo teraz mam Shoei :lol: ).

Pozdrawiam

Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl